Απίστευτα αλλά… αληθινά…

• Την απαγόρευση του καπνίσματος, δοκιμαστικά, σε ένα δημόσιο πάρκο ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Χινταλγκό. Η απαγόρευση θα ισχύσει σε ένα συγκεκριμένο πάρκο, που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, για παιδαγωγικούς λόγους και τη διεξαγωγή πειράματος. Η δήμαρχος ανέφερε πως δεν θα απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους, προσπαθώντας έτσι να καθησυχάσει τις αντιδράσεις των καπνιστών.

• Η Λιούμποφ Τσερνούκιν, σύζυγος πρώην ρώσου υπουργού, πλήρωσε 160 χιλιάδες λίρες, ως δωρεά στο Συντηρητικό Κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας, για να παίξει τένις με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. Σε χορό που διοργάνωσε το Συντηρητικό Κόμμα για την οικονομική ενίσχυσή του, η συγκεκριμένη κυρία κέρδισε σε δημοπρασία ένα παιχνίδι τένις με τους δύο διακεκριμένους βρετανούς πολιτικούς.

• Πρόσφατα ανακοινώθηκε η κατασκευή στο Ντουμπάι μιας κλιματιζόμενης πόλης έκτασης 4,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. Το «Mall of the World» θα είναι μια αχανής έκταση με ελεγχόμενο κλίμα και θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στον κόσμο, ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπορικό κέντρο, περιοχή ψυχαγωγίας. Εκτιμάται ότι θα φιλοξενεί περισσότερους από 180 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, που θα προστατεύονται από το κλίμα της ερήμου χάρη στο μεγαλύτερο σύστημα κλιματισμού παγκοσμίως.

• Κατά τη διάρκεια ανασκαφών για τη δημιουργία αεροδρομίου στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ ανακαλύφθηκε το απολίθωμα ενός πουλιού με άνοιγμα πτερύγων περίπου επτά μέτρων. Εκτιμάται πως αυτό είναι το μεγαλύτερο πτηνό που υπήρξε ποτέ στη Γη. Το τεράστιο πουλί, ονόματι Pelagornis sandersi, ζούσε πριν από 25-28 εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στις τεράστιες φτερούγες του μπορούσε να ταξιδεύει πολύ μεγάλες αποστάσεις.

• Ο Φαμπιάν Κουστό, εγγονός του γάλλου ωκεανογράφου Ζακ-Ιβ Κουστό, κατάφερε στην τελευταία επιστημονική αποστολή του να σπάσει το ρεκόρ παραμονής κάτω από το νερό. Ο ίδιος με τους συνεργάτες του ήταν 31 ημέρες, μία περισσότερη από τον παππού του, σε ένα υποβρύχιο σκάφος, παρατηρώντας τα ψάρια και κάνοντας πειράματα. Ο Φαμπιάν Κουστό εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο ρεκόρ θα ευαισθητοποιήσει περισσότερους στην προστασία των ωκεανών.

Αλεξία Καψαμπέλη


Σχολιάστε εδώ