αμυντικά θέματα

40 χρόνια από την καταστροφή

=Του κυπριακού Ελληνισμού. Σαράντα χρόνια, ένα συμπαγές πέπλο σιωπής καλύπτει τους βαριά εγκληματήσαντες.

=Δεν πρέπει να αποκαλυφθούν οι ξένοι και εγχώριοι, που έστησαν το σκηνικό του εγκλήματος και συνέχισαν απτόητοι, θρασύτατοι και ιταμοί να κυβερνούν τη χώρα μετά;

=Μόνο ο εθνοπροδότης Ιωαννίδης έφταιγε; Ποιοι πολιτικοί, «αγνοί πατριώτες», έλαβαν μέρος στη συνομωσία; Βουλωμένα στόματα, σάπιες συνειδήσεις… Γιʼ αυτό ο φάκελος «ΚΥΠΡΟΣ» μένει επτασφράγιστος. Ίσως να έχει καταστραφεί…

Και ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου

=Όπως μας πληροφορεί παπαγαλάκι του, από την παλιά ωραία εποχή, συνεχίζει τις επαφές του στο εξωτερικό με, εκπεσούσες ήδη, πολιτικές προσωπικότητες του οικονομικού χώρου, για το καλό της Ελλάδας! Συνεχίζει να μας δουλεύει απτόητος…

=Ας όψεται το βενιζέλειο άρθρο 86 του Συντάγματος, που επέτρεψε την παραγραφή των πάντων, πλην του μαύρου χρήματος, το οποίο δύσκολα εντοπίζεται όταν κάποιος άρπαγας πολιτικός ήξερε πώς να το «βολέψει» και, κυρίως, δεν του βρισκόταν δίπλα του κάποιος Ζήγρας.

=Εν τω μεταξύ, ο βασικός του συνεργάτης στο ΥΕΘΑ, κ. Σπ. Τραυλός, κλήθηκε να καταθέσει αρμοδίως για κάποιες εκκρεμότητες μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

=Για να δούμε τι θα γίνει τελικά…

Οι πρωταγωνιστές αξιωματικοί

=Της προσφυγής στο ΣτΕ για τη μισθολογική σφαγή από τα ευκλεή δίδυμα (Γιωργάκη – ΒΕΝΙ και Παπαδήμου – ΒΕΝΙ), δεν ήταν μόνο αυτοί που ανέφερα ονομαστικά σε προ 15νθημέρου σχόλιό μου.

=Φίλος της στήλης, σμήναρχος ε.ε., με πληροφόρησε ότι υπήρξαν ακόμη 593… «ελεύθεροι σκοπευτές», εκτός συλλόγου, που υπέβαλαν ένσταση.

=Εντάξει και μπράβο τους. Φυσικά, δεν μπορώ να δημοσιεύσω 593 ονόματα. Για να δούμε, κ. σμήναρχε… Θα εισπράξετε τελικά κάτι ή θα σας «κογιονάρουν», όπως λένε οι Επτανήσιοι…

ΕΛΒΟ – ΕΑΣ

=Βρίσκονται σε στάδιο εκκαθάρισης και το ΥΕΘΑ, όπως πληροφορούμαι, κάνει προσπάθειες να επιτύχει την επιβίωσή τους.

=Επειδή κυκλοφορούν πολλές φήμες και δημοσιεύονται σχετικά ρεπορτάζ, από τα οποία δεν μπορεί να βγάλει κανείς άκρη, καλό είναι να δοθεί μια υπεύθυνη ενημέρωση με εξελίξεις και προοπτικές από το ΥΕΘΑ. Σύντομα…

Η… παλαμίδα

=Έτσι ονομάζεται, παλαιόθεν, δημοσιογραφικά, η μέθοδος προώθησης εντύπου ή βιβλίου, ως ενθέτου σε εφημερίδα. Δηλαδή, όπως παλαιότερα οι ιχθυοπώλες τύλιγαν την παλαμίδα σε εφημερίδες, πριν καθιερωθούν τα γνωστά χαρτιά περιτυλίγματος.

=Ως… παλαμίδα κυκλοφόρησε από το «Θέμα» το βιβλίο του κ. Ν. Ζήγρα περί Άκη και λοιπών κακοποιών στοιχείων (AKIS GATE). Δεν τόλμησε να το κυκλοφορήσει κανονικά… Το μελετώ και θα σας δώσω δείγματα προσεχώς… Πρώτη εντύπωση: Ελαφρώς φάβα… Αποκαλύπτει, όμως, αρκετά.

=Εν τούτοις, σας δίνω δύο… στιγμιότυπα:

– Ο Άκης διαπραγματευόταν μόνο το ύψος των ποσοστών της μίζας. Ουδέν έτερον. Ούτε το υλικό τον ένοιαζε, ούτε το πραγματικό κόστος του.

– Τα μεγάλα ποσά εισέπραττε ο ίδιος στο υπουργικό ή το ιδιαίτερο γραφείο του. Μετά ο Ζήγρας αναλάμβανε τα περαιτέρω.

– Όταν ο Άκης ήταν υπουργός Δημοσίων Έργων, ο Ζήγρας μετέφερε ποσά και σε κάποιον κύριο που τον ονομάζει Μίμη, που το σπίτι του ήταν στο Καστρί! (Δεν κατάφερα να εντοπίσω ποιος είναι.)

=Και κάτι το συγκινητικό: Το βιβλίο αφιερώνεται στους ανακριτές, που τους αναφέρει ονομαστικά.

Ανθρωπιστική αεροπορική δράση

=Παρακολουθώ τον τελευταίο μήνα τις συνεχείς πτήσεις αεροπορικών μέσων της ΠΑ, όπου οι πιλότοι μας σπεύδουν, και κατά τις μεσονύκτιες ώρες, να κάνουν διακομιδή κυρίως πασχόντων νηπίων. Ακούραστοι… Οι διακομιδές υπερέβησαν κατά τον Ιούνιο τις 200!

=Με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ, του οποίου ο πρόεδρος, ο ναύαρχος ε.α. κ. Δ. Παπαγιαννίδης, έχει αναπτύξει τις δραστηριότητες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Εργάζεται νυχθημερόν…

=Ο ναύαρχος επίσης εφαρμόζει και ένα σχέδιο αποστολής 200 διασωστών του ΕΚΑΒ, που τους στέλνει σε νησιά για να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και ανταπόκριση στις ανάγκες.

=Μου δίνεται η ευκαιρία εδώ να απαντήσω σε ένα σχόλιο τριών ναυάρχων ε.α., σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαγιαννίδης έχει εγκαταλείψει τον διαγωνισμό για προμήθεια 180 οχημάτων (για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ) σε χέρια «τρωκτικών» που προσπαθούν να περάσουν υλικό με πλαστά δικαιολογητικά. Έχουν γνώση οι φύλακες… Πληροφορούμαι ότι ο κ. ναύαρχος ελέγχει συστηματικά το θέμα, ώστε να επικρατήσει πλήρης διαφάνεια και ορθότητα αξιολόγησης. Αλίμονο αν δε γινόταν έτσι… Θα το δούμε, εξάλλου.

ΑΟΟΑ

=Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και την ψήφιση από τη Βουλή των σχετικών νόμων, τακτοποιείται οριστικά, εντός των πλαισίων του εφικτού, το θέμα των οικοπέδων του Οργανισμού στο Πικέρμι.

=Αρκετοί βετεράνοι θα λάβουν «αντίδωρο», αναμένοντες άνω των 40 ετών!

=Τα εύσημα ανήκουν στον υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο που κυνήγησε προσωπικά και συνεχώς το θέμα τα τελευταία τρία χρόνια, στον τ. αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτη και στον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό κ. Μιχ. Κωσταράκο που, κυριολεκτικά, έδωσε «τα ρέστα του» στο θέμα. Αν παρέλειψα κάποιον ή κάποιους είμαι έτοιμος να συμπληρώσω τη λίστα.

=Ο κ. Κωσταράκος δεν τερμάτισε εδώ. Θα πρέπει να συνεχίσει, ομού με τον Α/ΓΕΣ στρατηγό κ. Χρ. Μανωλά, να βάλει τον ΑΟΟΑ να τρέχει…

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει…

Το ΓΕΕΘΑ προέβη προχθές σε μια κίνηση που σπανίως συμβαίνει, αλλά πάντως είχε λόγο. Με επίσημη ανακοίνωσή του διέψευσε δημοσιεύματα που έθεταν σε αμφισβήτηση την ικανότητα αντίδρασης της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα διέψευσε δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο περί δήθεν «μη αναχαίτισης-αναγνώρισης τουρκικού σχηματισμού αεροσκαφών», ο οποίος εισήλθε παραβατικά εντός του FIR Αθηνών την 9η Ιουλίου και ο οποίος πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νησίδος Ανθρωποφάγοι. Η αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τον σχηματισμό των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-4, που εισήλθαν στις 15:18 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Ν. Χίου και Ν. Λέσβου και που πραγματοποίησαν στις 15:45 υπέρπτηση πάνω από το –γνωστό πια (από τις υπερπτήσεις)– νησάκι Ανθρωποφάγοι.

Το θέμα είναι ότι ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει συνεχώς για ελληνοτουρκική φιλία και σύγκληση συμβουλίων συνεργασίας κ.λπ., ενώ οι γείτονες κάνουν ό,τι μπορούν για να τον διαψεύσουν. Αλήθεια, το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, το είδε ο κ. Βενιζέλος;


Σχολιάστε εδώ