Αιφνιδιάστηκαν στη Χρυσή Αυγή

Η κατηγορία ήταν ότι κατείχε στο σπίτι του κυνηγετική καραμπίνα που, όπως υποστηρίζει, έχει τη νόμιμη άδεια και επιπλέον πως στο πατρικό διαμέρισμα, που βρίσκεται στον κάτω όροφο και που ζουν οι γονείς του, βρέθηκε άλλη μία, επίσης με όλα τα έγγραφα που ο νόμος απαιτεί και ορίζει και η οποία ανήκει στον κυνηγό πατέρα του. Την προηγούμενη μέρα είχε εξετασθεί για κατοχή επίσης δύο όπλων ο βουλευτής Νίκος Μίχος. Και ο Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, γιατί με δύο καραμπίνες δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί πρόθεση τροφοδοσίας εγκληματικής οργάνωσης με οπλισμό.

Με αυτό ως δεδομένο, στις 11.30, σχεδόν όλοι στη Χρυσή Αυγή ήσαν βέβαιοι πως απεκλείετο να προφυλακισθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης. Είχαν υπόψη την περίπτωση του συναδέλφου τους βουλευτή Ν. Μίχου, που εξέτασαν Εισαγγελέας και δύο ανακρίτριες μόλις ένα εικοσιτετράωρο πριν, που, ωστόσο, χρειάστηκαν δύο ώρες σύσκεψης μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης. Αντιθέτως, στην υπόθεση του Ηλία Κασιδιάρη χρειάστηκαν λίγο περισσότερο από 3,5 ώρες αλλά και 25 σελίδες προκειμένου να καθαρογραφεί το όλο σκεπτικό της απόφασης, γεγονός που σε συνδυασμό με τις ενδιάμεσες συζητήσεις και τηλεφωνικές ζυμώσεις που μεσολάβησαν με δύο άλλους Εισαγγελείς, που στο μεταξύ προσήλθαν στον Άρειο Πάγο, δίνουν λαβή στη Χρυσή Αυγή να ισχυρίζεται πως η προφυλάκιση Κασιδιάρη συνιστά πολιτική δίωξη σκοπιμότητος. Η συγκεκριμένη απόφαση λέγεται πως δείχνει, για κάποιους νομικούς κύκλους, πρόθεση να συνεχιστεί ως το τέλος η σύγκρουση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής που τάραξε τα νερά της πολιτικής σκηνής. Η προφυλάκιση του Κασιδιάρη δημιουργεί πρόβλημα και σε συνδυασμό με τις άλλες προφυλακίσεις βουλευτών της ΧΑ. Από την άποψη του ποιος θα μπορέσει να καλύψει σωστά τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου.

Ο Κασιδιάρης, όπως λένε, ανταποκρινόταν πλήρως και στις δύο θέσεις. Κύκλοι προσκείμενοι στη… «Μεσογείων» (γραφεία της ΧΑ) διέρρεαν πως δεν πρόκειται οι προφυλακίσεις και οι όλες δικαστικές διώξεις βουλευτών και κομματικών στελεχών να ανακόψουν την πολιτική δραστηριότητα του κόμματος και μάλιστα ισχυρίζονται πως, αν και καλοκαίρι, όχι μόνο δεν θα μετριασθεί, αλλά αντιθέτως θα ενταθεί.

Στόχος να είναι έτοιμοι στη Χρυσή Αυγή για κάθε εκλογικό αιφνιδιασμό, ενώ ήδη σχεδιάζεται η επικοινωνιακή πολιτική σε νέες βάσεις ώστε να αναπληρωθεί η απώλεια του Ηλία Κασιδιάρη από την πρώτη γραμμή επικοινωνιακής πολιτικής μέχρι την επιστροφή του στα επικοινωνιακά χαρακώματα, που έδειξε πως γνωρίζει καλά…

Μάκης Τουμάσης


Σχολιάστε εδώ