«Άχρηστα» τα βυτιοφόρα των δήμων στις φωτιές

Οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι του ΠΕΣΥΔΑΠ που ασχολούνται με την πυροπροστασία του Σχιστού, του Αιγάλεω και του Ποικίλου Όρους τόνισαν ότι τα προβλήματα της δασοπροστασίας είναι τεράστια γιατί υπάρχει απίστευτη γραφειοκρατία, επικάλυψη αρμοδιοτήτων και άνιση καταστολή πόρων.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι ο σύνδεσμος έχει εκπονήσει συγκεκριμένη μελέτη για τη μεταφορά των υδάτων της Ψυττάλειας στο Σχιστό, προκειμένου να ποτίζεται καθημερινά και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση, καθώς το ρεύμα που θα απαιτηθεί γι’ αυτή τη δουλειά θα εξοικονομηθεί από φωτοβολταϊκό πάρκο. Κατήγγειλε μάλιστα τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γ. Σγουρό ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μη γίνει το έργο.

Στο σημείο αυτό ο Δ. Κατσικάρης παρενέβη και τόνισε ότι τελικά η περιφέρεια έδωσε το «ok» για τη χρηματοδότηση του έργου και μπορεί να ξεκινήσει.

Να σημειωθεί ότι τα βυτιοφόρα των δήμων και οι υδροφόρες έχουν σωλήνες διαφορετικού διαμετρήματος από εκείνες των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και από τα στόμια των πυροσβεστικών κρουνών. Έτσι όταν πάνε να βοηθήσουν σε κάποια πυρκαγιά είναι ουσιαστικά άχρηστα γιατί δεν μπορούν να γεμίσουν με το νερό που μεταφέρουν τα πυροσβεστικά οχήματα!


Σχολιάστε εδώ