XΡHMATΙΣΤΗΡΙΟ

Αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη…

> Εδώ η κοινωνία είναι στα κάγκελα, οι αντοχές έχουν εξαντληθεί από τη φοροεπιδρομή, η ανεργία εξακολουθεί να μαστίζει, ιδιαίτερα τους νέους, και ο κάθε διορισμένος υπουργός συνεχίζει να τοποθετεί τους κολλητούς του! Σαφώς και ο προτεινόμενος από τον κ. Χαρδούβελη για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων έχει τα απαραίτητα προσόντα, αλλά υπάρχουν και εκατοντάδες άλλοι, με πιθανόν περισσότερα προσόντα, που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.

> Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους ντόπιους και ξένους ειδικούς που προσβλέπουν -ο καθένας για διαφορετικούς λόγους- στην άνοδο της κεφαλαιαγοράς μας και την προπαγανδίζουν, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών προειδοποιεί ότι η ευφορία στις χρηματιστηριακές αγορές δεν συμβαδίζει με την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας.

> Για να μη συγχωνευθούν χρέη και ζημίες στον ακτοπλοϊκό κλάδο, θα πρέπει να θυσιαστούν εταιρείες σαν τη ΝΕΛ; Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως με την κίνηση πιστωτών, ανταγωνιστών και αρμόδιου υπουργείου να οδηγήσουν τη ναυτιλιακή εταιρεία σε αδιέξοδο, αναγκάζοντάς τη να παραχωρήσει συμβάσεις δημοσίων υπηρεσιών σε γραμμές και να πουλήσει assets.

> Καλοφάγωτα! Τόσο ανθηρά είναι τα οικονομικά της Βιοτέρ, που διπλασίασε το ποσόν καταβολής αμοιβών στα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου από τα 30.000 ευρώ της προηγούμενης χρήσης σε έως 60.000 για το 2014;

> Ολίγον εκβιαστικό ή νομίζουμε το δίλημμα που θέτει η HIG Luxembοurg προς τους μετόχους της Μαΐλλης; Ή μου δίνετε τα χαρτιά σας μέχρι να αποκτήσω τουλάχιστον το 90% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ή συγκαλώ έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες (κεφαλαιοποίηση του 100% των μετατρέψιμων ομολόγων και του 50% των senior ομολόγων) που θα μου δώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία, ώστε να προχωρήσω άμεσα σε διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το ΧΑ.

> Αμετανόητοι μέχρι την τελευταία στιγμή οι κυρίες και οι κύριοι της συγκυβέρνησης! Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το ότι, παρά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ, η διοίκηση της ΕΥΑΘ μελετά τη διάθεση ενός μικρού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, με ταυτόχρονη παραχώρηση του management.

> Από απλοί χωροφύλακες έχουν μετατραπεί σε τοποτηρητές συμφερόντων! Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος της Μηχανικής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αλλά και δεκάδες άλλοι insiders, από διαφορετικούς κλάδους, που βάλλουν ευθέως κατά των τραπεζιτών, περί αθέτησης συμφωνιών που είχαν πραγματοποιήσει για παροχή εγγυητικών επιστολών και κεφαλαίου κίνησης, ακόμα και με προσημείωση περιουσιακών στοιχείων.

> Όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά; Με θέματα ημερήσιας διάταξης σαν αυτά της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου – συμψηφισμού ζημιών και της έκδοσης ΜΟΔ, δεν απορούμε που στη γενική συνέλευση της Dionic παραστάθηκε μόλις το 37,47% του μετοχικού της κεφαλαίου, γεγονός που οδήγησε σε αναβολή.

> Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Για να ήρθε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να εξετάσει δείγμα ενήμερων δανείων των εγχώριων συστημικών τραπεζών, που να εμπεριέχει έως και καταναλωτικά δάνεια ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων, φανταστείτε τι δούλεμα είχε φάει από εμάς στο πρόσφατο παρελθόν…

> Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η Πειραιώς έδωσε χείρα βοηθείας στη MIG! Τώρα, αν τοποθετήθηκε ως στρατηγικός επενδυτής ή ως μέτοχος, είναι κάτι που ο καιρός θα το δείξει. Πάντως, απώτερος σκοπός κάθε παίκτη είναι οι υπεραξίες.

> Μα, καλά, οι αποχωρήσεις υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, που κατέχουν καίριες θέσεις, δεν είθισται να συνοδεύονται με την υπογραφή δεσμευτικών συμβάσεων που απαγορεύουν την ανάληψη αντίστοιχων καθηκόντων σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα; Αν ναι, κάτι δεν πάει καλά με τα σούρ’ τα – φέρ’ τα του κ. Καλαντώνη μεταξύ Eurobank και Alpha Bank.

> Ο νόμος είναι νόμος και δεν θα έπρεπε να αλλάζει κατά το δοκούν! Γιατί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος σκέφτονται να δώσουν στις τράπεζες το δικαίωμα άμεσης ανταλλαγής των warrants με μετοχές;


Σχολιάστε εδώ