Το Σχιστό προωθεί η Πολιτεία για το νέο προπονητικό κέντρο των Εθνικών ομάδων

Το Σχιστό Κορυδαλλού προτείνει η Πολιτεία για τη δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και ουσιαστικά απάντησε για λογαριασμό της Πολιτείας στο αίτημα που υπέβαλαν με επιστολή τους οι διεθνείς προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος τους εγγυήθηκε ότι θα βρεθεί λύση για το προπονητικό κέντρο, επειδή από το 2015 επιβάλλεται η αποχώρηση των Εθνικών ομάδων από τον Άγιο Κοσμά.

Η έκταση στο Σχιστό αριθμεί 110 στρέμματα και ανήκει στο ελληνικό κράτος, αλλά μέρος της έχει καταπατηθεί. Ο εργολάβος που ανέλαβε να κάνει αθλητικές εγκαταστάσεις μετέτρεψε τον χώρο σε εργοτάξιο, ενώ υπάρχουν ακόμη διάφοροι επαγγελματίες που έχουν στήσει τα μαγαζιά τους παρανόμως. Με πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δόθηκε η νομική δυνατότητα στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να προχωρήσει τις διαδικασίες αποβολής των καταπατητών. «Εκτιμώ πως είναι μια πολύ καλή λύση για την ΕΠΟ, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί και μια περιοχή της Αττικής», δήλωσε ο Γιάννης Ανδριανός.

Η λύση του ΟΑΚΑ, που έχει προτείνει η ΕΠΟ, αφορά συγκεκριμένη έκταση 40 στρεμμάτων κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό «Ειρήνη». Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση της κυβέρνησης με την ΕΠΟ, αλλά όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, «η περίπτωση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι πιο σύνθετη, διότι απαιτεί πολλές διατυπώσεις». Γι’ αυτό και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προωθούν την περίπτωση του Σχιστού Κορυδαλλού.


Σχολιάστε εδώ