«Τουρκοκυπριακός λαός» και «αμοιβαίες υποχωρήσεις» είναι η… νέα γραμμή μας στο Κυπριακό, κύριε Σαμαρά;
Μίλησε για «τουρκοκυπριακό λαό» και… συμβούλεψε τον κυπριακό λαό να συναινέσει, γιατί «οι αποτυχίες του παρελθόντος, χωρίς φυσικά να επιρρίπτει κανείς ευθύνες στη μια ή στην άλλη πλευρά (σ.σ. «Π»: Αθωώνει την Τουρκία!), πρέπει να οδηγήσουν όλους τη φορά αυτή, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, να μπορέσουν να βρουν τον κοινό παρονομαστή»!
Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις αυτές στην Κύπρο. Οι πάντες διείδαν την προετοιμασία του εδάφους για να αρχίσει να… χωνεύει ο Ελληνισμός τη νέα παράδοση που έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 1
συμφωνήσει η Αθήνα. Δεν πιστεύει κανείς ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Μητσιάλης τα έβγαλε αυτά από το μυαλό του, ότι θα μπορούσε να τα πει χωρίς συνεννόηση με τον υπουργό του και αντιπρόεδρο μάλιστα της κυβέρνησης. Αποστολή εκτελούσε. Το ότι δεν παρενέβη ο κ. Βενιζέλος για να δηλώσει ότι αποδοκιμάζει αυτά που είπε ο κ. Μητσιάλης αλλά και το ότι υπήρξε απόλυτη σιωπή από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, επιβεβαιώνουν ότι ο γενικός γραμματέας πήγε στην Κύπρο για να ρίξει τον σπόρο της άτακτης υποχώρησης στις τουρκικές αξιώσεις. Οι χιαστί συνομιλίες ήταν το πρώτο βήμα. Η κυβέρνηση συμφώνησε να δεχτεί ο υπουργός Εξωτερικών στην Αθήνα τον εκπρόσωπο του ψευδοκράτους, κάτι που συνεπάγεται τη νομιμοποίηση του κράτους του Αττίλα από την Ελλάδα, πράγμα που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί, αποφεύγοντας κάθε επαφή. Όλα αυτά δεν είναι καθόλου ξεκομμένα από την… αγωνιώδη κινητικότητα που εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό για «επίλυση» του Κυπριακού εδώ και τώρα, που Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται υπό τα δεσμά των Μνημονίων και το μυαλό του κόσμου είναι κολλημένο στο πώς θα επιβιώσει. Δείχνουν, μάλιστα, να έχουν την… επίνευση της Ουάσινγκτον (δεν πήγε τυχαία στην Κύπρο ο αμερικανός αντιπρόεδρος κ. Μπάιντεν), που αγωνιά να αποκατασταθούν οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, και τον… λογαριασμό θα τον πληρώσει ακριβά η Κύπρος…
Για όλα αυτά τι λέει προσωπικά ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς; Για χρόνια στα εθνικά θέματα δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του και συγκρούσθηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τη Μακεδονία. Και τώρα, για το χρυσοπράσινο φύλλο, ριγμένο στο πέλαγος, συναινεί στα μαγειρέματα, που όχι μόνο έχουν αρχίσει, αλλά το… ψήσιμο βρίσκεται λίγο πριν από το… σούβλισμα; Τα Μνημόνια έρχονται και παρέρχονται, κύριε πρωθυπουργέ, αλλά αν χαθεί η Κύπρος, από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί εκεί νόμιμα η Τουρκία, το επόμενο, «ειρηνικό», βήμα του Αττίλα θα είναι απλώς θέμα χρόνου… Και την πόρτα θα την έχουν ανοίξει οι σημερινοί κυβερνώντες… Και όχι κάποια χούντα, όπως το 1974…
ΥΓ.: Ερωτήματα, πάρα πολλά, προκαλεί η παντελής αφωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα εθνικά μας θέματα. Για αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο, όπως τα περιγράφουμε παραπάνω. Μιλιά δεν έχει βγάλει ως προς τις θέσεις του για τη Θράκη και για την Αλβανία, και ιδιαίτερα τώρα, μετά την απόφαση του κ. Βενιζέλου να συναινέσει στην έναρξη των προενταξιακών διαπραγματεύσεων χωρίς να έχει λυθεί κανένα από τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα Τίρανα. Για το Σκοπιανό, για το Αιγαίο, για τις συνεχείς κρίσεις που προκαλεί η Τουρκία με τις παραβιάσεις του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου μας, για τη Σχολή της Χάλκης…
Δεν είναι μόνο, κύριε πρόεδρε, το ξεπούλημα των φιλέτων μας. Στην ίδια θέση βρίσκονται και τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα. Ζητάτε από τον ελληνικό λαό να συστρατευθεί μαζί σας για να βγούμε από κηδεμονίες και αποικιοκρατικές καταστάσεις. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μη θέλει να ξέρει τι θα κάμετε με τα ανοικτά εθνικά μας θέματα όταν έρθετε στην εξουσία και πώς θα κατοχυρώσετε την κυριαρχία της χώρας μας.