στα ενδότερα των ομάδων

• Για τρίτη συνεχόμενη μεταγραφική περίοδο, ο Γιώργος Καραγκούνης έκλεισε την πόρτα στον Παναθηναϊκό και διέψευσε όλους εκείνους που θεωρούσαν τελειωμένη την επιστροφή του διεθνούς μέσου στο «τριφύλλι». Το ωραίο της υπόθεσης ήταν, ωστόσο, πως οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πάρουν πάνω τους την απόφαση για απόρριψη του «τυπάρα».

• Μόνο που επί τουλάχιστον δύο μήνες, όλες οι διαρροές από τα στελέχη του «τριφυλλιού» αναδείκνυαν την επιθυμία της μεγάλης επιστροφής. Όταν, μάλιστα, γύρισε η Εθνική στην Αθήνα, ο Καραγκούνης εμφανιζόταν έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να μπει με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ως σημείο αναφοράς για την ομάδα και ως πηγή έμπνευσης για τους νέους παίκτες.

• Ο Αλαφούζος, βέβαια, είχε μαζέψει πολλά για τον Καραγκούνη, επειδή θεωρούσε ότι τον εξέθεσε με τη στάση του στην υπόθεση του Νίκου Νταμπίζα. Τότε, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε υποστηρίξει πως μεταξύ άλλων τον νυν τεχνικό διευθυντή του πρότεινε και ο αρχηγός της Εθνικής, στην προσπάθειά του να περιορίσει τις αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών.

• Βγήκε, όμως, ο Καραγκούνης και ουσιαστικά διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αλαφούζου με συνέπεια να εκτεθεί ο ιδρυτής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ουδέποτε ξεπέρασε τη συμπεριφορά του παίκτη και απλά έκανε την ανάγκη του φιλότιμο και άφησε τον Νταμπίζα να μιλήσει με τον κουμπάρο του.

• Γνώριζε, πάντως, ο Αλαφούζος ότι δύσκολα θα αποφάσιζε ο Καραγκούνης την επιστροφή του στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό φρέναρε ουσιαστικά τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας από τη βελτίωση της προσφοράς που ενδεχομένως θα κάλυπτε το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Γι’ αυτό και έσπευσαν οι «πράσινοι» από το βράδυ της Πέμπτης να διεκδικήσουν την πατρότητα της απόφασης.

• Από το μεσημέρι της Παρασκευής, μάλιστα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να δικαιολογήσουν πλήρως τη στάση τους και έτσι να αποφύγουν τις εντάσεις από την πλευρά των οπαδών. Κυρίως, όμως, ενδιαφέρθηκαν για να δείξουν ότι από το «τριφύλλι» αποφάσισαν να κλείσουν την πόρτα του «Απήλιον» στον αρχηγό της Εθνικής.

• «Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ένας εμβληματικός ποδοσφαιριστής που ανδρώθηκε στον Παναθηναϊκό και τίμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφεραν στην πρώτη διαρροή τους οι επικοινωνιολόγοι του Αλαφούζου και αμέσως έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η ομάδα «το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και στον σχεδιασμό μιας νέας ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, συσπειρώνοντας τον κόσμο και εμπνέοντας τους ποδοσφαιριστές που εντάχθηκαν στο δυναμικό της».

• Επί της ουσίας, οι «πράσινοι» θέλησαν να υποστηρίξουν το νέο μοντέλο, που αποδείχθηκε επιτυχημένο την προηγούμενη σεζόν κι αυτό για να πείσουν τον κόσμο πως ορθώς απέφυγαν να ασχοληθούν με την επιστροφή του Καραγκούνη.

• »Το μοντέλο που αντανακλά σήμερα ο σύλλογος αφορά κυρίως τη δημιουργία μιας νέας υγιούς ομάδας, με την ανάδειξη νέων παικτών και με τον κόσμο του Παναθηναϊκού ενωμένο στις κερκίδες της «Λεωφόρου». Σε αυτό το μοντέλο, η ισορροπία αποτελεί βασικό κανόνα, που ο νέος Παναθηναϊκός δεν επιθυμεί να αψηφήσει», προσέθεσαν οι συνεργάτες του Αλαφούζου.

• Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αναδείξουν την αδυναμία του Καραγκούνη να ενσωματωθεί σε μία ομάδα με καθαρά βοηθητικό ρόλο.
Δεν το είπαν ευθέως, αλλά το άφησαν να εννοηθεί από τα συμφραζόμενα.

• «Ο Παναθηναϊκός του σήμερα και του αύριο έχει ξεκάθαρο ενωτικό πρόσωπο αλλά είναι και υπεράνω οποιουδήποτε προσώπου. Ανεξάρτητα από την εξέλιξη των πραγμάτων, ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν, είναι και θα είναι ξεχωριστό κομμάτι της μεγάλης Παναθηναϊκής οικογένειας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι επιλέξει να κάνει», κατέληξαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

• Ελάχιστοι, βέβαια, πίστεψαν τους ισχυρισμούς των «πρασίνων», διότι ο Γιώργος Καραγκούνης έχει αποδείξει την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και πολλές φορές έβαλε τον εγωισμό του στην υπηρεσία της ομάδας. Ο Αλαφούζος, λοιπόν, εξελίχθηκε σε έναν νέο Γιώργο Σαρρή, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ έπειτα από όσα συνέβησαν με τον Φερνάντο Σάντος.

• Ο πορτογάλος τεχνικός έφυγε από τη Βραζιλία κατευθείαν για την πατρίδα του δίχως να επιστρέψει στην Ελλάδα και επικρίθηκε για την απόφασή του. Ο πρώτος που εξαπέλυσε τα βέλη του ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που δήλωσε ότι ο Σάντος ζήτησε ο ίδιος να αποφύγει την ταλαιπωρία της επιστροφής του στην Ελλάδα.

• Άμεσα αντέδρασε ο πρώην πλέον ομοσπονδιακός τεχνικός, που από την πατρίδα του δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι «η Ομοσπονδία μού έβγαλε τα εισιτήρια» και αμέσως πυροδότησε νέα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών. Με τα ελληνικά ΜΜΕ να τάσσονται ευθέως υπέρ του Σάντος, με το βασικό επιχείρημα ότι στην ΕΠΟ έχουν ήδη χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

• Με τον ίδιο τρόπο την πάτησε και ο Αλαφούζος στην περίπτωση του Καραγκούνη, επειδή ο έμπειρος μέσος αποτελεί ίνδαλμα και κατά γενική ομολογία έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τους «πράσινους» να υποχρεώνονται πλέον να τρέξουν τις άλλες μεταγραφικές δραστηριότητές τους, εάν θέλουν να προχωρήσουν με ηρεμία στην προετοιμασία τους για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Το θετικό για τον Αλαφούζο είναι ότι στο ίδιο καζάνι βράζουν πάνω – κάτω όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ακόμα και ο Ολυμπιακός, που άρχισε να ταράζει τα νερά μόλις το βράδυ της Πέμπτης με τον Ερίκ Αμπιντάλ. Αλλά γενικά οι ομάδες ενισχύουν τα ρόστερ τους με ρυθμούς χελώνας, με εξαίρεση τον Ατρόμητο, όπως γράψαμε και τις προάλλες.

• Ακόμα και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να ‘ναι πλέον υποχρεωμένος να χτίσει μια ομάδα από την αρχή, διότι ο ένας παίκτης μετά τον άλλον εγκαταλείπουν την Τούμπα. Με τελευταίους τους Λούκας και Στοχ, βασικά στελέχη του «δικεφάλου» την προηγούμενη σεζόν!


Σχολιάστε εδώ