Παρών ο Πέτρος…

Καιρό είχαμε να ακούσουμε τον Πέτρο Δούκα, γνωστό οικονομολόγο, πρώην υφυπουργό και πρώην βουλευτή της ΝΔ. Έχει… αποκλεισθεί στα δικά του (έχει ιδρύσει την εταιρεία Capital Partners, που ασχολείται με επενδύσεις, αγοραπωλησίες, συγχωνεύσεις επιχειρήσεων κ.ά.) και απέχει εδώ και αρκετά χρόνια από την ενεργό πολιτική. Προχθές εντόπισα ομιλία του σε κάποιο συνέδριο, που ήταν επικεντρωμένη στις διεθνείς οικονομικές και επενδυτικές εξελίξεις. Και μια και ξαφνικά ανακαλύψαμε ως νέο… σωτήρα μας την Κίνα, διάλεξα το παρακάτω σημείο από την ομιλία του, το οποίο αναφέρεται στον κινέζικο… δράκο, που πάει… σφαίρα:

«Σχεδιάζουν οι Κινέζοι την υπερταχεία σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας – Σιβηρίας – Βερίγγειου Πορθμού – Αλάσκας – Καναδά – ΗΠΑ. Όπως φαίνεται, οι ιδιαίτερα ικανοί ηγέτες της Κίνας προχωρούν συνεχώς σε φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που θα έκαναν τους έλληνες αριστερούς να φρίξουν! Όμως οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα δώσουν άλλη σταθερότητα και αντοχή στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας».

Αυτά, και περιμένουμε να δούμε αν θα φρίξουν οι έλληνες αριστεροί με την πλήρη κατάληψη του Πειραιά που επιχειρούν οι Κινέζοι…


Σχολιάστε εδώ