Πέρασε τις… εξετάσεις ο Αλέξης…

Πολύ καλά λόγια είχε να πει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός της Τουρκίας και βουλευτής, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και σήμερα αντιπρόεδρος του ιδρύματος Brookings, Κεμάλ Ντερβίς, στη συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή».

«Στην επίσκεψή του στο Brookings μπορώ να σας πω ότι πήγε πολύ καλά. Έκανε μια πολύ καλή ομιλία. Επίσης άκουσε και έδειξε να είναι ευέλικτος», ήταν η απάντησή του στην ερώτηση του Αθανασίου Έλλις: «Πώς είδατε τον κ. Τσίπρα όταν ήρθε στο ίδρυμα; Ένας νεαρός ηγέτης που γεννά ελπίδες ή ανησυχία;». Και ο κ. Κεμάλ Ντερβίς πρόσθεσε ότι «δείχνει σεβασμό στους θεσμούς και αποφεύγει να υιοθετήσει μια ανεύθυνη, λαϊκιστική στάση. Είμαι σοσιαλδημοκράτης. Σε κάθε χώρα χρειάζονται μια ισχυρή Κεντροαριστερά και μια ισχυρή Κεντροδεξιά, ενώ θα υπάρχουν φυσικά και μικρότερα κόμματα».

Ύμνοι για τον Γιώργο!

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κεμάλ Ντερβίς ρωτήθηκε και για τον Γιώργο Παπανδρέου και μίλησε με θερμά λόγια, που εδώ σχεδόν κανείς δεν τα έχει πει για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Είπε συγκεκριμένα:

«Ήταν ένας εξαιρετικός ηγέτης, υπουργός Εξωτερικών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχαιρε σεβασμού διεθνώς. Τον γνώρισα καλά όταν εργάσθηκε με επιτυχία με τον Ισμαήλ Τζεμ, αλλά και μαζί μου και με άλλους, για την ελληνοτουρκική προσέγγιση. Του χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για την αποστολή στην Τουρκία της ελληνικής ομάδας διάσωσης μετά τον σεισμό του ʼ99. Άλλαξε την ψυχολογία»!


Σχολιάστε εδώ