ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Όταν έγινε το πάρκο και η παιδική χαρά, υπήρχε ρολόι της ΕΥΔΑΠ και είχε νερό, και ποτίζονταν τα φυτά και τα δέντρα. Πριν λίγες μέρες, όμως, η ΕΥΔΑΠ ξήλωσε το ρολόι γιατί ήταν κάτι… χρόνια απλήρωτοι οι λογαριασμοί. Μετά από παρέμβαση του δημάρχου στον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, ανέλαβε ο δήμος την ευθύνη της πληρωμής του νερού και έτσι διευθετήθηκε το θέμα και πλέον το πότισμα συνεχίζεται.

// Από την περασμένη βδομάδα και μέχρι τις 14 Αυγούστου, όσοι έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο Πειραιά θα μπορούν να τις διευθετήσουν με βάση τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπουν «κούρεμα» των προσαυξήσεων και αποπληρωμή σε 24 μέχρι και 100 δόσεις.

// Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά. Κατηγορούμενες ήταν δύο γυναίκες που είχαν αποσπάσει χρήματα από έναν 83χρονο για να του βρουν… γαμπρό για την κόρη του! Ο 83χρονος, όταν η πρόεδρος διάβασε το όνομά του πήγε στο έδρανο των δικαστών και άφησε μία… χούφτα μετάλλια που είχε πάρει από τη συμμετοχή του στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και τη συμμετοχή του στην Αντίσταση με την ομάδα του Ζέρβα. «Αυτά είναι τα πιστοποιητικά μου, κυρία πρόεδρε», είπε χαρακτηριστικά. «Όποτε με καλούσε η πατρίδα πήγαινα πρώτος. Και τώρα θα πάω αν χρειαστεί, γιατί ακόμα… κρατάνε τα κότσια μου!». Η πρόεδρος, αφού τον συνεχάρη για τις… αγωνιστικές περγαμηνές του, του ζήτησε να πει ότι γνωρίζει για την υπόθεση. Εκείνος, όμως, συνέχισε ακάθεκτος: «Επί τρεις μήνες μετέφερα εκρηκτικά για τον Στρατό στον ώμο μου πάνω στα βουνά. Ήμουν ο καλύτερος στρατιώτης». Η πρόεδρος του επεσήμανε ότι αυτά αφορούν τους… ιστορικούς και όχι το Δικαστήριο και τον κάλεσε να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για τις… χαρτορίχτρες. Εκείνος, όμως, επέμενε να διηγείται το… ένδοξο παρελθόν του, κραδαίνοντας μια γκλίτσα που είχε μαζί του. Η πρόεδρος είδε ότι, δεν μπορούσε να συνεννοηθεί και κάλεσε την κόρη του για να πει τι συνέβη, η οποία είπε ότι οι κατηγορούμενες είχαν επιστρέψει το ποσό που είχαν αποσπάσει από τον πατέρα της και δεν επιθυμούσε τη δίωξή τους, οπότε και απηλλάγησαν. Φεύγοντας, ο 83χρονος χαιρέτισε στρατιωτικά τους δικαστές και είπε ότι παραμένει πάντα… ετοιμοπόλεμος.

// Νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την τελευταία του ως δήμαρχος, θα έχει μέσα στις επόμενες μέρες ο Β. Μιχαλολιάκος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο Κανάλι 1. Η συνάντηση θα γίνει για να ολοκληρωθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες που έχουν απομείνει, σε σχέση με τα όσα είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός. Μεταξύ αυτών και η Παγόδα που ανήκει στον ΟΛΠ και υπάρχει η δέσμευση ότι θα παραχωρηθεί στον δήμο.

// Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη είχε την περασμένη βδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου και είχε εκτενή συζήτηση σχετικά με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Είναι η λειτουργία της Ψυττάλειας, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και η ανάπλαση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων αλλά και τα έργα και οι δράσεις που έχουν δρομολογηθεί με πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στα όρια του Δήμου Περάματος.

Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης στα όρια του Δήμου Περάματος, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, το οποίο κατά κύριο λόγο απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα και τη νεολαία της περιοχής, αλλά και στην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και στίβου στην ΠΡΟΝΟΙΑ, προϋπολογισμού 202.000 ευρώ, για τα οποία οι μελέτες εκπονήθηκαν από τους μηχανικούς της Π.Ε. Πειραιά. Στον δήμαρχο παραδόθηκε φάκελος για το σύνολο των έργων, στον οποίο περιλαμβάνονται και το γήπεδο μπάσκετ του Αγ. Γεωργίου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ και η πρόσφατα ενταχθείσα μελέτη αποχέτευσης ομβρίων υδάτων προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

// Μετά την… ανταλλαγή μηνυμάτων, επιστολών και υπονοουμένων, ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ και ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στη λιτανεία της ιερής εικόνας των Αγίων Αναργύρων στον φερώνυμο ναό της Καλλίπολης. Χαιρετήθηκαν, αν και απέφυγαν τις διαχύσεις και ακολούθησαν τη λιτανεία.

// Ενισχύεται ο τομέας Νεότητας του ναού του πολιούχου του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνα. Στο τιμ των ιερέων και λαϊκών που θα ασχοληθούν από τη νέα σεζόν με τον ευαίσθητο αλλά πολύ ενδιαφέροντα αυτό χώρο, προστέθηκε με απόφαση του Μητροπολίτη ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μαστρονικόλας.


Σχολιάστε εδώ