αμυντικά θέματα

Μπενιάδα

• Ποιος επέβαλε τα αλλεπάλληλα χαράτσια στους στρατιωτικούς; Δεν θα κομίσω γλαύκα… Τον ξέρουμε όλοι. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος ή ΒΕΝΙ. Σύμπας ο ελληνικός λαός, τότε, απόρησε με τον διορισμό από τον Γιωργάκη, τον επονομαζόμενο Κοσταρίκα, ενός παντελώς άσχετου περί τα οικονομικά στο υπουργείο Οικονομικών, τη στιγμή που η χώρα διερχόταν τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της.

• Ο ΒΕΝΙ, ήθελε να αναδειχθεί και σε έναν άλλο τομέα, πέραν αυτού της άμυνας και του πολιτισμού (ολυμπιακά έργα, πολιτιστικές πρωτεύουσες, Πολιτιστική Ολυμπιάδα κ.ά.), όπου είχε διαπρέψει! Στα οικονομικά! Τα ξαναθαλάσσωσε, επίσης, και δεν μπόρεσε να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις έναντι των τοκογλύφων. Σε όλα συμφωνούσε! Γι’ αυτό και ανακηρύχθηκε ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης («Financial Τimes» 22.11.2011). Εντούτοις, πρόλαβε να παραγγείλει δύο υποβρύχια και να… λησμονήσει τη λίστα Λαγκάρντ επί 15 μήνες στο συρτάρι του… Επίσης, διόρισε πλειάδα φίλων του σε περίοπτες θέσεις. Από το 2009 φρόντισε να δημιουργήσει δικό του DOMINIUM -ή βιλαέτι- στο ΥΕΘΑ, διορίζοντας δικό του άνθρωπο στους εξοπλισμούς (γενικό γραμματέα Εξοπλισμών), απαγορεύοντας, διά ροπάλου, τον έλεγχό του από άλλον. Σας διαβεβαιώνω ότι μετά τον ΒΕΝΙ πέρασαν από το ΥΕΘΑ τέσσερις υπουργοί, αλλά το DOMINIUM ενεργεί ως ανεξάρτητη υπηρεσία, εκτός ελέγχου ΥΕΘΑ. Ακούει άλλες φωνές… Ο κ. πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή: «Μη συγχύζετε, επ’ ουδενί, τον ΒΕΝΙ!»

Σήμερα;

• Όπως σημείωσα προ δεκαπενθημέρου, ο κ. Ευ. Βενιζέλος εξεδήλωσε το πατριωτικό πάθος του να ελέγξει το ΕΣΠΑ. Ήθελε να εκμεταλλευθεί τις οικονομικές του γνώσεις, ώστε οι πιστώσεις αυτές (περί τα 24,5 δισ. ευρώ) να μην κακοπέσουν και να χρησιμοποιηθούν σε έργα που θα ωφελήσουν τον ταλαίπωρο ελληνικό λαό. Προς τούτοις φρόντισε, ή μάλλον απαίτησε, από τον κ. Σαμαρά να γίνουν τρεις οι θέσεις των υφυπουργών Ανάπτυξης και να τοποθετηθεί ο ένας ως αποκλειστικός υπεύθυνος διαχείρισης του ΕΣΠΑ. Αυτός ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας, ιατρός – ακτινολόγος και παράλληλα «εξαίρετος οικονομολόγος», κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, φανατικός Μπενιστής.

• Από οικονομικά δεν γνωρίζω ουδέν, αλλά έμαθα ότι το ΕΣΠΑ είναι κάτι σαν σχέδιο Μάρσαλ ή πακέτα Ντελόρ, τα οποία κατασπαράχθησαν από πολιτικούς, μεγαλοάρπαγες εθνικούς προμηθευτές και σατανικές συντεχνίες… Ο ΒΕΝΙ αποφάσισε να περιχαρακώσει αυτό τον τομέα και να δημιουργήσει ακόμη ένα DOMINIUM, σαν κι αυτό της ΓΔΕ. Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο…

• Κι όμως, όπως έμαθα, κάποιος κραύγασε προς τους κ. Σαμαρά και Δένδια (υπουργός Ανάπτυξης): «Πού πάτε, ωρέ Καραμήτροι…»

• Τα υπόλοιπα αφήνω σε ένα κειμενάκι των «Νέων» (28.6.2014). Ενώ ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος δηλώνει ήδη από τη νύχτα του ανασχηματισμού ότι θα αναλάβει το ΕΣΠΑ, ο κ. Δένδιας δεν λέει, ακριβώς, το τι θα κάνει ο υφυπουργός του, δηλαδή αν θα του παραχωρήσει το βασικό «εργαλείο» του υπουργείου του. Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί ότι, σε συνεννόηση που έκανε με τον πρωθυπουργό, δεν προβλεπόταν πουθενά το ΕΣΠΑ να παραχωρηθεί στο ΠΑΣΟΚ…

• Όπως μαθαίνω, ο κ. Ευ. Βενιζέλος έχει γίνει θηρίο… Λέτε να ναυαγήσει το όνειρο περί δεύτερου DOMINIUM; Θα το ανεχθεί ή θα έχουμε «χορούς» καλοκαιριάτικα;

Άλλα, πολύ ευχάριστα

• Εν τω μεταξύ, οι διαχειριστές της εξουσίας, «χωρίς αιδώ και λύπη», όπως σημειώνει ο κ. Χρ. Γιανναράς (LIFO 25.6), συναγωνίζονται ποιος θα υπερβάλει σε καταλήστευση του κοινού χρήματος και σε αμοραλισμό κτηνώδους πρωτογονισμού, μη βλέποντας την καταιγίδα που έρχεται.

• Σπεύδουν να κάνουν ανακατανομή των σπουδαίων πόστων της εξουσίας (ΔΕΚΟ, οργανισμοί κ.λπ.) με δικά τους παιδιά και παράλληλα τακτοποίηση των αποτυχόντων ευρωβουλευτών!

• Παράλληλα, συνεχίζουν τον διορισμό στη Βουλή βασικά αργόμισθων, με τη μέθοδο των μετακλητών. Η καταγγελία αποτέλεσε κύριο άρθρο της «Καθημερινής» (22.6). Τα «ελεγχόμενα» προσόντα είναι η συγγένεια με επιφανείς κοινοβουλευτικούς και η εντοπιότητα. Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα «επιφανών» (τρομάρα τους) και «πατριωτών» πολιτικών που κόπτονται, σχεδόν κλαίοντες, στην τηλεόραση για διαφάνεια και οικονομία και διορίζουν τα παιδιά τους από την πίσω πόρτα, εξακολουθώντας να μας θεωρούν κουλάκους ή φελάχους.

• Ούτε ντροπή ούτε τσίπα υπάρχει. Επίσης, τελευταία, σημειώνεται ρεκόρ επιστημονικών συνεργατών. Άλλη εφεύρεση κι αυτή.

• Είναι, δηλαδή, μεγάλοι υποκριτές, όταν απορούν πώς ο λαός εγκαταλείπει το «ντούο – χάρμα» που μας κυβερνά και στρέφεται προς τη ΧΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

• Από την άλλη μεριά, αδυνατώντας να κάνουν ουσιώδεις οικονομίες, από τις οποίες θα προκύψουν πραγματικά πλεονάσματα ώστε να καλυφθούν οι αδικίες, διαδίδουν ότι όσα και να πάρουν οι στρατιωτικοί, θα τους τα πάρουν από αλλού.

ΝΙΜΤΣ

• Εκτός από την εσωτερική νοσοκομειακή λειτουργία, που συνεχώς βελτιώνεται, βλέπουμε και νοικοκυριό στα απέξω.

• Απομάκρυνση αυτοφυών φυτών που έπνιγαν τους κήπους, ευπρεπισμός και συντήρηση μικρών έργων τέχνης στα προαύλια (αγάλματα, κρίνες κ.λπ.) και (ύστερα από πόσα χρόνια;) βάψιμο των κιγκλιδωμάτων, κυρίως αυτών που δίνουν μια εικόνα από τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας.

• Περιμένουμε να δούμε κι άλλα, για να δώσουμε συγχαρητήρια.

Τώρα τι θα κάνεις, Γιώργο;

• Ταξιδεύοντας στην πόλη (30 Ιουνίου, περί τη 12:30 μεσημβρινή), άκουγα τον Ρ/Σ 90,1 (Παραπολιτικά).

• Σε μια στιγμή, η χαριτωμένη φωνή της δημοσιογράφου μάς πληροφορεί ότι γίνεται σύνδεση με τον ευρωβουλευτή κ. Γ. Κύρτσο.

• «Ταξιδεύω από τη Μετς στο Στρασβούργο», αρχίζει ο κ. Κύρτσος (εγώ από το Περιστέρι στο Μενίδι, το ίδιο κάνει). «Πρέπει η κυβέρνηση να σταθεί, να λάβει σκληρά μέτρα κ.λπ., κ.λπ.» Τα γνωστά ευχολόγια των επαϊόντων.

• «Τι λέτε για τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ, που κήρυξε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των αξιωματικών κ.λπ.», ρωτάει η δημοσιογράφος.

• «Είναι απαράδεκτες», αποφαίνεται ο κ. Γιώργος Κύρτσος, «δεν πρέπει να εφαρμοσθούν… Η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε σύγκρουση κατά μέτωπο…».

• «Μα», αντιλέγει η δημοσιογράφος, «οι περικοπές αποτελούν θεσμικές εκτροπές. Παράβαση Συντάγματος».

• Η απάντηση: «Το Σύνταγμα είναι ξεπερασμένο…».

• Αυτά από τον κ. Γιώργο Κύρτσο, που, αφού εξασφάλισε τις παχυλές, παχυλότατες απολαβές, μάς τα λέει από την ωραιότατη, τούτη την εποχή, Γαλλία.

• Σημειώνω απλώς ότι ο περί ου ο λόγος, δύο μήνες πριν χρισθεί υποψήφιος της ΝΔ, τα «έριχνε» τσουβαληδόν στην κυβέρνηση για τις οικονομικές της βαναυσότητες.


Σχολιάστε εδώ