Ως εδώ, ας μας ρίξει, η ΝΔ θα είναι η κερδισμένη

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν «εκβιαστική» την τακτική που ακολουθεί ο Β. Βενιζέλος με αντάλλαγμα, ουσιαστικά, την παραμονή του στον κυβερνητικό συνασπισμό. Κι αν μέχρι πρότινος η δυσφορία περιοριζόταν στα όρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τώρα πηγαίνει πολύ υψηλότερα.

Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη ασκούν σκληρή κριτική στην τακτική του Βενιζέλου και προειδοποιούν ότι στο εξής η στάση του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού θα αλλάξει. «Αν θέλει ας μας ρίξει, να πάμε στις εκλογές να είμαστε πρώτο κόμμα», λένε χαρακτηριστικά. Εννοούν ότι αν ο Βενιζέλος γίνει υπαίτιος να ανατραπεί η κυβέρνηση, πολιτικά κερδισμένη θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ακόμη, χωρίς ωστόσο να το διευκρινίζουν, ότι το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής ήταν «δώρο» προς το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Βενιζέλο!

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση έκλεισε πρόωρα το Κοινοβούλιο προκειμένου να μη συζητηθεί η δικογραφία που αναφερόταν σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Β. Βενιζέλου και του Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Είχε κάνει λόγο μάλιστα για «επιχείρηση συγκάλυψης», ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν χαρακτηρίσει τον κ. Σαμαρά «διαχρονικό δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ». Στο θέμα αυτό υπήρξαν αντιδράσεις, στο παρασκήνιο, κι από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έλεγαν μεταξύ άλλων, με αρκετή δόση υπερβολής, ότι αυτή η κυβέρνηση σχηματίσθηκε «για να ξεπλυθούν τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ».


Σχολιάστε εδώ