Το μετεκλογικό τοπίο

Η νέα δημοτική αρχή περιορίζεται σε σποραδικές εμφανίσεις του Γιάννη Μώραλη που είτε συμμετέχει σε συζητήσεις που οργανώνονται για θέματα που «καίνε» την πόλη –όπως των Δικαστηρίων – είτε πηγαίνει στις υπηρεσίες του δήμου και ενημερώνεται, ενώ δεν έχει διαρρεύσει τίποτα για το σχήμα διοίκησης που θα επιλεγεί με αποτέλεσμα οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι να ζουν σε αγωνία για το πόστο που θα πάρουν. Ο Γ. Μώραλης, φρονίμως ποιών, αποφεύγει τις πολλές συζητήσεις –άλλωστε υπάρχει πολύς χρόνος για να επιλέξει πρόσωπα.

Από την πλευρά της απερχόμενης δημοτικής αρχής, εκείνα που είχαν προγραμματισθεί γίνονται και ο δήμος λειτουργεί κανονικά, αλλά σε τόνους ρουτίνας.

Εσφαλμένα έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η δυσλειτουργία που παρατηρείται στον τομέα της καθαριότητας οφείλεται στη… μετεκλογική χαλάρωση. Η πραγματικότητα είναι ότι έληξε η σύμβαση των 450 οκταμηνιτών που εργάζονταν στον συγκεκριμένο τομέα και τώρα τα κενά που υπάρχουν είναι τεράστια, γιατί πολλοί εργαζόμενοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων στο Δημόσιο. Πριν από τις εκλογές ο Βασ. Μιχαλολιάκος είχε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο θέμα για την πρόσληψη συμβασιούχων για να μην υπάρχουν σήμερα προβλήματα, αλλά το απέσυρε προ της αντίδρασης κάποιων που θεώρησαν ότι επιδίωκε να κάνει προεκλογικά… ρουσφέτια…

Γεγονός πάντως είναι ότι η εικόνα της καθαριότητας που παρουσιάζει σήμερα ο Πειραιάς δεν είναι αυτή που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 3,5 χρόνια. Βέβαια, σε λίγες μέρες το θέμα θα έχει λυθεί, αφού ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις έχει ολοκληρωθεί αλλά μέσα στο καλοκαίρι και μʼ αυτόν τον καύσωνα φοβόμαστε ότι το πρόβλημα παίρνει διαστάσεις.

Από εκεί και πέρα, ο δήμαρχος επιδιώκει με κάθε τρόπο να ολοκληρώσει όσα έργα μπορεί περισσότερα και να αφήσει στις 31 Αυγούστου, που θα λήξει η θητεία του, έναν Πειραιά διαφορετικό απʼ αυτόν που παρέλαβε. Έτσι, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, θα εγκαινιάσει το ανοιχτό θέατρο στο πάρκο Δηλαβέρη, καθώς και το γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Επίσης θα εγκαινιαστεί μέσα στον Ιούλιο ο νέος χώρος αναψυχής και περιπάτου με μια νέα παιδική χαρά στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα από το Ειδικό Σχολείο στο Ε΄ Διαμέρισμα, όπου πριν από 15 μέρες εγκαινιάστηκε και η πισίνα. Παράλληλα θα προχωρήσουν τα έργα για την αναμόρφωση της πλατείας Πηγάδας, ενώ μέσα στον Αύγουστο ίσως ολοκληρωθεί η ανάπλαση ενός τμήματος του παραλιμένιου μετώπου στην Ακτή Μιαούλη.


Σχολιάστε εδώ