Ρέστα η Εθνική για τους «8» του Μουντιάλ!

Η Ελλάδα, όμως, παραμένει στη χώρα της σάμπας, του καφέ και του ποδοσφαίρου, στη Βραζιλία όπου διεξάγεται το 20ό Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τον Φερνάντο Σάντος και τους 23 διεθνείς που βρίσκονται κοντά του να δίνουν απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναδεικνύουν τις δυνατότητες των ελλήνων παικτών σε έναν από τους πλέον δύσκολους ομίλους της διοργάνωσης.

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Ασίας, στην καλύτερη ομάδα της Αφρικής και στην κορυφαία Κολομβία όλων των εποχών, η Εθνική Ελλάδας κατάφερε και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, αλλά κυρίως γέμισε ελπίδα όλους τους Έλληνες ότι στο σημερινό ματς με την Κόστα Ρίκα, στις 23:00, ίσως πετύχει και το θαύμα με το πέρασμα στους «8» της κορυφαίας διοργάνωσης.

Δίλημμα με Καραγκούνη – Κατσουράνη

Ο πορτογάλος τεχνικός της ελληνικής ομάδας δείχνει να ‘χει καταλήξει στο σχήμα που ετοιμάζει για να αντιμετωπίσει την άλλη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ, την Κόστα Ρίκα, που απέκλεισε Ιταλία και Αγγλία.

Με τους 11 της νίκης επί της Ακτής Ελεφαντοστού να έχουν προβάδισμα. Μοναδική αλλαγή η επιστροφή του Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια αντί του Παναγιώτη Γλύκου μιας και ο τερματοφύλακας της Γρανάδα ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του.

Το συμπέρασμα για το πλάνο του Σάντος βγαίνει από τις δοκιμές της Παρασκευής, αλλά όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα επιμένουν ότι στο μυαλό του παίζεται ακόμα μία θέση. Τη διεκδικούν, με ίδιες πιθανότητες, ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης και ο υπαρχηγός Κώστας Κατσουράνης. Ανεξάρτητα από το ποιος θα πάρει το χρίσμα, ο άλλος θα εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής ενδεχομένως και ως πρώτη αλλαγή, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες του αγώνα.

Από ‘κει και πέρα, οι Τοροσίδης, Χολέμπας θα παίξουν στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος θα αποτελέσουν τους δύο στόπερ. Οι άλλοτε παίκτες της ΑΕΚ και νυν του Ολυμπιακού και της Ντόρτμουντ αποτελούν μαζί με τον Μανιάτη τους κορυφαίους της Εθνικής και, μάλιστα, εάν προχωρήσει η ελληνική ομάδα και μετά από το σημερινό ματς, τότε μπορούν να διεκδικήσουν θέση στην ιδανική 18άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν οι Μανιάτης, Σάμαρης κι ένας εκ των δύο αρχηγών, δηλαδή, ο Καραγκούνης ή ο Κατσουράνης.

Όσο για τη γραμμή κρούσης, ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά, ο Σαμαράς στην κορυφή και ο Σαλπιγγίδης δεξιά μπορούν να απειλήσουν την άμυνα των Κοσταρικανών που παίζουν πέντε στην οπισθοφυλακή για να διασφαλίζουν λιγότερη πίεση από τους αντιπάλους τους.

Με τον Μήτρογλου να αποτελεί μία από τις βασικές σκέψεις του Σάντος για ενίσχυση της επίθεσης.


Σχολιάστε εδώ