Ποιος ο λόγος;

Έμαθα από καλή πηγή ότι ο Σαμαράς δεν πήγαινε με τίποτα τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητή Πάνο Τσακλόγλου, τον οποίο είχε τοποθετήσει ο Στουρνάρας. Μόλις έστειλε τον Γιάννη στην Τράπεζα της Ελλάδος άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Τσακλόγλου. Η εντολή ήταν, προς τον κλειστό κύκλο του τομέα περί τα οικονομικά, προτείνετέ μου ονόματα. Και η θέση κλήρωσε τελικά στον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη, γνωστό του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη από το πανεπιστήμιο. Ο οποίος έχει στην πλάτη του ένα… μικρό ατύχημα… Είχε αρθρογραφήσει υπέρ της δραχμής…

Να σημειώσω ότι για πρόεδρος του ΣΟΕ είχε παίξει και ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Sussex Μανώλης Μαματζάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με μια πληροφορία, είχε άτυπα αναλάβει και είχε μετάσχει σε έκτακτη αποστολή, αλλά εκ των υστέρων ο Χαρδούβελης προέβαλε κάποιες ενστάσεις. Και κατόπιν αυτού ανέλαβε γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Η νυν γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χριστίνα Παπακωνσταντίνου παραμένει, αν και ακούγεται ότι ενδέχεται να μη συνεχίσει.


Σχολιάστε εδώ