Οι ιαματικές πηγές δεν έχουν αναγνωρισθεί

Μόνο που όλα αυτά αποδεικνύονται στην πράξη λόγια χωρίς περιεχόμενο. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά γύρω του για να δει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας.

Όλα, όμως, μπλοκάρουν στα γραφεία των υπουργών, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα εκτελούν καλύτερα τις εντολές της «τρόικας».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των ιαματικών πηγών, όπου συμβαίνει το απίστευτο: Δεν έχουν αναγνωρισθεί. Για να είμαστε ειλικρινείς απέναντί σας, ούτε κι εμείς το ξέραμε, δυστυχώς, αλλά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας συμβαίνει και αυτό.

Η μη αναγνώριση των ιαματικών πηγών βάζει φρένο στην ανάπτυξη, γι’ αυτό και επαναφέρουμε το θέμα, τονίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος κ. Ανέστης Αναστασιάδης σε επιστολή του προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, την οποία κοινοποίησε και στο γραφείο του αντιπροέδρου κ. Βενιζέλου. Και επισημαίνει ότι «πρέπει επιτέλους να μας γίνει μια ενημέρωση πάνω στο θέμα της αναγνώρισης των ιαματικών πηγών, γιατί είναι ένα τεράστιο θέμα, που εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει σε καμία λουτρόπολη να προχωρήσει σε κάποια μορφή ανάπτυξης. Γνωρίζετε ότι ο θεραπευτικός τουρισμός δεν είναι όπως ο θαλάσσιος, που είναι μόνο για τρεις μήνες, αλλά διαρκεί όλο τον χρόνο, με αποτέλεσμα να δίνει δουλειά σε χιλιάδες επιχειρήσεις, και αυτό για τη σημερινή εποχή είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ένα άλλο θέμα για τώρα, το καλοκαίρι, είναι εάν θα υπάρχει λουτρικό επίδομα για το 2014. Δίχως αυτό το επίδομα και με την οικονομική κρίση που υπάρχει, θα μαραζώσουν όλες σχεδόν οι λουτροπόλεις».

Επειδή έχουν κακή εμπειρία και όλα αυτά τα χρόνια φωνάζουν σε ώτα μη ακουόντων, ο κ. Αναστασιάδης απαιτεί: «Να έχουμε μια απάντηση. Και επειδή, κυρία υπουργέ, για αυτά που ζητάμε εδώ και χρόνια ποτέ δεν απαντάτε σε εκατοντάδες επιστολές μας, ζητούμε με αυτή μας την επιστολή και την παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη με έμφαση αναφέρθηκε στον ιαματικό και θεραπευτικό τουρισμό και η παρέμβασή του ίσως ξεμπλοκάρει την όλη κατάσταση».

Τόσο καλά λειτουργούν οι υπουργοί, που ακόμη και για τα προβλήματα που έχουν οι ιαματικές πηγές θα πρέπει να ενδιαφερθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Και μετά για όλα φταίει ο λαουτζίκος…


Σχολιάστε εδώ