ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!

Η πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, ξημερώματα Τετάρτης, σε βάρος της -φαβορί- Ακτής Ελεφαντοστού, όσο και αν ξάφνιασε, σημειώνω υπεύθυνα πως ήταν δίκαιη, φυσιολογική και μάλλον «μικρή» για την εικόνα που έβγαλαν οι Έλληνες στο τερέν και να το εξηγήσω.

Πρώτο, οι Έλληνες τα έδωσαν όλα για τη νίκη και την πήραν επειδή τους είχε θιγεί το φιλότιμο. Και είναι γνωστό πως ως λαός βγάζουμε πείσμα και απίστευτη ενέργεια όταν μας έχουν «στριμώξει».

Δεύτερο, ο Σάντος (τον οποίο κάποιοι ανόητοι στην Ομοσπονδία έχουν ήδη αντικαταστήσει με τον αποτυχημένο -όπου εργάστηκε- Ιταλό Ρανιέρι) έκανε σωστές κινήσεις βάζοντας σε θέσεις «κλειδιά» τους ικανότερους που διέθετε η αποστολή. Όπως προσέξατε, ο συνήθως ράθυμος Γιώργος Σαμαράς ήταν παίκτης – ηγέτης επιβεβαιώνοντας τα πλούσια προσόντα του, ενώ ο ταχύς Χριστοδουλόπουλος και ο εξελίξιμος Σάμαρης απέδειξαν πως αξίζουν θέση στο μόνιμο σχήμα.

Τρίτο, οι πολυδιαφημισμένοι σταρ της Ακτής, οι εντιμότατοι αδελφοί Τουρέ, ο Ντρογκμπά, ο Καλού και ο Ζερβίνιο ήταν πολύ κάτω της γνωστής τους απόδοσης. Κι εδώ που τα λέμε, αυτό ήταν φυσιολογικό. Ο κορυφαίος χαφ στο πρωτάθλημα Αγγλίας Γιάγια Τουρέ, με κάπου 70 παιγνίδια στα πόδια του, έχει «κάψει τα λάδια». Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά δεν είχε καμία σχέση με τον προ ετών στράικερ και οι λοιποί δεν ήταν δυνατόν να φοβίσουν τους αποφασισμένους αμυντικούς μας (από τους οποίους ο Παπασταθόπουλος είναι παίκτης κλάσης και ο Μανωλάς ο κορυφαίος της γενιάς του).

Τέταρτο, μην ξεχνάμε το σούπερ κίνητρο όλων για το μέλλον τους αμέσως μετά το τέλος του Μουντιάλ. Διότι όποιος ισχυριστεί πως ο Σαμαράς, ο Σάμαρης, ο Μανωλάς, ο Γλύκος, ο Μανιάτης, ο Κονέ, ο Λάζαρος κ.λπ. αρνηθούν -αν προκύψει- γενναία πρόταση για μεταγραφή απλά θα αναπνέει αέρα από «άλλον πλανήτη».

Ο κρίσιμος αγώνας ήταν συναρπαστικός στην έκβασή του. Η Ελλάδα αιφνιδίασε, δέχτηκε την ισοφάριση ελάχιστα πριν από τη λήξη (αφού είχε χάσει πλήθος ευκαιριών για το δεύτερο γκολ, έχοντας μάλιστα και τρία «δοκάρια»…) και στις καθυστερήσεις πήρε την ιστορική πρόκριση με πέναλτι που κέρδισε και «εκτέλεσε» ο Σαμαράς.

Απόψε στον αγώνα νοκ άουτ με την Κόστα Ρίκα είναι βέβαιο πως ουδείς θα έχει διάθεση να σνομπάρει τους Έλληνες. Όσοι το έκαναν πριν από τον αγώνα με τους «Ελέφαντες» μετάνιωσαν ήδη για τα καλά. Πρώτα τα ξένα Μέσα και ακολούθως οι ρυθμιστές στο «Χρηματιστήριο» που αυξομειώνει τις τιμές στα στοιχήματα. Θυμίζω πως, μία ώρα πριν από τον αγώνα, το διπλό της Ακτής προσφερόταν (στις εταιρείες της αλλοδαπής) στο 2 έως 2.05 πέφτοντας περιοδικά ως το τελικό 1.75. Ποσοστά τα οποία ρεζίλεψαν ο συγκινητικός Καραγκούνης και η παρέα του.


Σχολιάστε εδώ