ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Τα χρήματα θα διατεθούν στους δήμους με βάση τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία τα οποία λειτουργούν εντός των ορίων τους αλλά και τον αριθμό των τμημάτων που διαθέτουν. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πειραιά θα εισπράξει 278.400 ευρώ, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας 150.400 ευρώ, ο Δήμος Κορυδαλλού 106.900 ευρώ, ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη 172.000 ευρώ και ο Δήμος Περάματος 52.100 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα πάρει 756.000 ευρώ, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου 76.000 ευρώ, ο Δήμος Καλλιθέας 146.000 ευρώ, ο Δήμος Π. Φαλήρου 76.900 ευρώ και ο Δήμος Περιστερίου 259.800 ευρώ.

// Στο πάρκο Δηλαβέρη πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το οποίο φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια. Να σημειώσουμε ότι η επιλογή του χώρου από τους διοργανωτές ήτα πολύ σωστή και ικανοποίησε τον κόσμο που συγκεντρώθηκε γιατί πραγματικά πρόκειται για έναν πανέμορφο «πνεύμονα πρασίνου», τον καλύτερο ίσως της περιοχής των νοτίων προαστίων και της Δυτικής Αθήνας. Υπέρ της επιλογής του χώρου ήταν οι πειραιώτες σύμβουλοι της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ και κυρίως ο Ηλίας Σαλπέας και η επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα Παντελάκη.

// Από τους βασικούς υποστηρικτές του Ιδρύματος «Αργώ», το οποίο περιθάλπει παιδιά ναυτικών με ειδικές ανάγκες, είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης. Στην εκδήλωση μάλιστα, που έγινε από το ίδρυμα με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς, ήταν παρούσα η σύζυγος του προέδρου του Ολυμπιακού Αθανασία και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Τοκάκης.

// «Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές, του Άϊ-Γιάννη απʼ όσα ξέρεις και μου λες…», λέει το λαϊκό τραγούδι αλλά το είπαν και πολλοί Πειραιώτες την περασμένη Δευτέρα το βράδυ όταν με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγγελίστρια» αναβίωσαν το έθιμο και πέρασαν πάνω από τις φωτιές που είχαν ανάψει στη γωνία Αθ. Διάκου και Δεληγιώργη. Ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία που ενθουσίασε όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και πολλούς περαστικούς που παρακολούθησαν το πανάρχαιο έθιμο του «Κλήδωνα» και τις φωτιές του Άϊ-Γιαννιού. Συγχαρητήρια στον σύλλογο για την πρωτοβουλία του και… πάντα τέτοια!

// Κατάμεστο ήταν το Βεάκειο την περασμένη Κυριακή όπου τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Μητρόπολης Πειραιά πραγματοποίησαν την ετήσια εκδήλωσή τους με την ευκαιρία της λήξης της φετινής κατηχητικής περιόδου. Εκατοντάδες παιδιά μετείχαν σε θεατρικά μονόπρακτα, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Ήταν μια πραγματικά συγκινητική γιορτή που ξύπνησε μνήμες σε όσους έχουν ζήσει στα παιδικά τους χρόνια το Κατηχητικό, και απέδειξε ότι το έργο της Μητρόπολης είναι πολύ σημαντικό. Την εκδήλωση ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ.

// Πολύ σημαντική μέρα ήταν για την Ύδρα η προπερασμένη Πέμπτη λόγω της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος είχε προσκληθεί από τον Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ. Τον Πατριάρχη συνόδευαν οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης και Ικονίου Θεόκλητος. Μετά την επίσημη υποδοχή ακολούθησε δοξολογία στον ιστορικό καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια, σε ειδική τελετή που έγινε στο δημαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ύδρας.

// Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το Star Football Club, διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων του ΣΕΗ και της UNESCO P. – Star FC, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στις 19.00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Star FC στη Βούλα (Αλκυονίδων 4, Α’ πλαζ Βούλας).

Στη μεγάλη αυτή συνάντηση Πολιτισμού και Αθλητισμού θα αγωνιστούν εξέχουσες προσωπικότητες από τον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση καθώς και βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει σελίδες δόξας στα γήπεδα της χώρας μας.

Σκοπός της διεξαγωγής αυτού του αγώνα είναι η οικονομική ενίσχυση για τις δράσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ-1917), του οποίου η προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες και τον πολιτισμό της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

// Άρχισε τις επαφές με αρμόδιους παράγοντες της περιφέρειας ο νέος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, με σκοπό να ενημερωθεί για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει. Ο πρώτος που συνάντησε ο Γ. Γαβρίλης ήταν ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Στ. Χρήστου, ο οποίος του παρουσίασε αναλυτικά τα θέματα που απασχολούν την περιφέρεια αλλά και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, και στη συνέχεια δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να ευχηθώ και από κοντά καλή επιτυχία στον νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη. Σε αυτή την πρώτη μετά τις εκλογές συνάντησή μας τον ενημέρωσα για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και για το έργο που επιτελούμε με έμφαση στα μεγάλα ζητήματα που θα τον απασχολήσουν από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, όπως αυτό της μεταφοράς των μαθητών».

// Απόλυτη επιτυχία σημείωσε και φέτος το Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο την περασμένη Τρίτη. Πολύς κόσμος καταχειροκρότησε τα μεγάλα παιδιά του Πειραιά που παρουσίασαν θεατρική παράσταση, τραγούδησαν αξέχαστα παλαιά τραγούδια και με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους μας έκαναν όλους να ξεχάσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και να ζήσουμε δύο ώρες πραγματικής ξενοιασιάς και χαλάρωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με ευθύνη της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για τα ΚΑΠΗ Μελίνας Φύκια που ολοκλήρωσε τη θητεία της στη διοικούσα παράταξη του δήμου από εκεί που ξεκίνησε και με την ίδια επιτυχία, δηλαδή από τα ΚΑΠΗ, τα μέλη των οποίων αναγνώρισαν τον αγώνα και την προσπάθεια που έκανε για λογαριασμό τους και γιʼ αυτό την εξέλεξαν και πάλι δημοτική σύμβουλο στις τελευταίες εκλογές.

Στο φεστιβάλ της τρίτης ηλικίας ήταν παρόντες τόσο ο σημερινός δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος όσο και ο επόμενος Γιάννης Μώραλης.

Στον χαιρετισμό του, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Περάσαμε 3,5 χρόνια όμορφα. Πήραμε από εσάς νιότη. Τι θα πει νιότη; Νιότη θα πει δικαίωμα στο όνειρο, στη δημιουργία, στη σύγκρουση, στη διεκδίκηση. Κάθε φορά που βρισκόμουν ανάμεσά σας έβλεπα να εκπέμπετε αισιοδοξία, μέσα στο μίζερο τοπίο που υπήρχε. Σε μια πατρίδα που τη διαπερνούσε από τη μια άκρη μέχρι την άλλη η “τρόικα”, το μνημόνιο, οι μειώσεις των αποδοχών, εσείς παραμένατε με το χαμόγελο. Δεν είναι τυχαίο».

Απευθυνόμενος δε, στον νέο δήμαρχο, είπε: «Θέλω σε αυτήν τη γιορτή να καλωσορίσω δημόσια τον νέο δήμαρχο του Πειραιά. Να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να ξέρει ότι εγώ θα είμαι όχι μόνο εντός του Πειραιά, αλλά εντός των δρώμενων του Πειραιά. Θα αγωνίζομαι για να στεριώσει το έργο που όλοι μαζί σχεδιάσαμε, για να υλοποιηθεί και το υπόλοιπο όραμα και να υποστηρίζουμε ό,τι θετικό προκύπτει και εμείς δεν το είχαμε σχεδιάσει ή σκεφτεί».

Απαντώντας ο Γ. Μώραλης τόνισε: «Είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, μαζί σας, σε αυτό το Φεστιβάλ της Τρίτης Ηλικίας.

Πραγματικά να αισθανθούμε όλοι υπερήφανοι για τη δημιουργικότητά σας, τη διάθεση, την όρεξη, το χαμόγελο.

Να βεβαιώσω αυτό που είπαν οι προλαλήσαντες, ότι όποιος θεσμός δημιουργήθηκε και είναι θεσμός παραγωγικός κι όμορφος, είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και θα προσπαθήσουμε να τους ενδυναμώσουμε κιόλας. Με τη στήριξη, όπως είπε και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, όλων των δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, να κάνουμε τη ζωή της τρίτης ηλικίας πιο ευχάριστη, πιο δημιουργική, πιο χαρούμενη».

Τέλος, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος στα ΚΑΠΗ Μελίνα Φύκια ανέφερε: «Θέλω με πολύ συγκίνηση να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς, τους δικούς μου ανθρώπους, τα μέλη των Κέντρων, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτά. Να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη και την αγάπη σας».


Σχολιάστε εδώ