Η Κύπρος στον δρόμο του Κοσσυφοπεδίου, με πληθυσμιακή αλλοίωση και συρρίκνωση

Στην συνέχεια αναγράφονται τα εξής προφητικά: «Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου, ενώ ήταν κατά το ήμισυ αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι και κατά ήμισυ Σέρβοι μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σήμερα (δηλαδή το 1993) αντιπροσωπεύουν το 77% με 2.000.000, ενώ οι Σέρβοι έγιναν μειονότητα με 200.000 (ποσοστό 13%) σε χρονική περίοδο 45 ετών». (βλ. σελ. 29 πορίσματος)

Το αποτέλεσμα: Η Σερβία ύστερα από ολίγα χρόνια από τα αναγραφόμενα στο προφητικό πόρισμα της Βουλής απώλεσε το Κοσσυφοπέδιο και ας ήταν η κοιτίς του σερβικού πολιτισμού.

Οι μειοψηφίες δεν μπορούν να κυβερνούν τις πλειοψηφίες.

Υπήρξε δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο με τίτλο: «ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ», στο οποίο ανεγράφησαν τα εξής εφιαλτικά: «Ανησυχία προκαλεί η μελέτη του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου, σύμφωνα με την οποία οι Ελληνοκύπριοι είναι σχεδόν ήδη μειοψηφία στο νησί και σίγουρα θα είναι μειοψηφία τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι Ελληνοκύπριοι είναι μόνο 572.000, με πτωτική τάση. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Γ. Μάτσης δήλωσε ότι επέρχεται «πληθυσμιακή καταστροφή», αφού αυτή τη στιγμή υπερτερούν οι κάτοικοι στα Κατεχόμενα και οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρη την Κύπρο. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί επίσης η υπογεννητικότητα μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, η γήρανσις του πληθυσμού και το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η κ. Πηνελόπη Χριστοφορίδου, οικονομολόγος και μέλος του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι: «οι Ελληνοκύπριοι (περίπου 572.000) αποτελούν μειονότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Πρέπει να σχεδιασθεί και να υλοποιηθεί μία δημογραφική και μεταναστευτική πολιτική με στοχευμένα μέτρα για την προάσπιση και διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας και κουλτούρας καθώς και της διαφύλαξης της πληθυσμιακής αναλογίας στην Κύπρο» (βλ. εφ. «ΕΣΤΙΑ», 12-6-2014).

Το δημοσίευμα πέρασε απαρατήρητο και ουδόλως σχολιάσθηκε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας. Ουδείς βεβαίως αναρωτήθηκε: Τι θα γίνει στην Κύπρο εάν ύστερα από ολίγα χρόνια οι Τούρκοι ζητήσουν γενικό και ενιαίο δημοψήφισμα για νʼ αποφανθεί ο λαός ποια λύση θέλει; Ποια απάντηση θα δώσει τότε η ελληνική πλευρά; Θα αρνηθεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος;

Αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων πολίτης αυτής της πατρίδος ποια θα είναι η τύχη της Κύπρου. Με την τακτική που ακολουθεί και η εκεί πολιτική ηγεσία είναι απολύτως βέβαιο ότι και η Κύπρος θα έχει την τύχη που είχε και το Κοσσυφοπέδιο, εκτός εάν ανατραπεί η εφιαλτική αυτή κατάσταση που περιγράφει το παραπάνω δημοσίευμα, πριν είναι αργά.

Δεν είναι, όμως, εφιαλτική η κατάσταση της υπογεννητικότητος των Ελλήνων μόνον στη Μεγαλόνησο, είναι και στην Ελλάδα, αλλά ουδείς εκ της πολιτικής ηγεσίας (κυβερνητικής και αντιπολιτευομένης) φαίνεται ν’ ανησυχεί. Πώς μπορεί, όμως, ένα έθνος να διασωθεί χωρίς νέους ανθρώπους, όταν οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις, οι άνω των 65 ετών αυξάνονται αλματωδώς και ουδείς ενδιαφέρεται για το αύριο; Εις μάτην το παραπάνω ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων επεσήμαινε: «Η οικογένεια και η τεκνοποίηση έχουν μεγάλη κοινωνική αξία και πρέπει να προβάλλονται και να ενισχύονται παντοιοτρόπως. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης να τονίζεται η σημασία της πολυτεκνίας και η κοινωνική προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας».

Λόγια χωρίς αντίκρισμα!


Σχολιάστε εδώ