Απίστευτα αλλά… αληθινά…
• Η Alama Kante, τραγουδίστρια από τη Γουινέα που μένει στη Γαλλία, είχε έναν όγκο στον λαιμό που έπρεπε να αφαιρεθεί. Η επέμβαση, όμως, ήταν πολύ δύσκολη και η τραγουδίστρια φοβόταν μήπως χάσει τη φωνή της. Ο γιατρός, λοιπόν, της πρότεινε να τραγουδήσει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ώστε να ξέρει ότι όλα πηγαίνουν καλά, όπως και έγινε. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τώρα η τραγουδίστρια συνεχίζει κανονικά τις επαγγελματικές δραστηριότητές της.
• Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πρώην καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218), μαθητές 12 ως 18 ετών θα μπορούν να μελετούν από τις 30 Ιουνίου ως τις 29 Αυγούστου. Το δημόσιο καπνεργοστάσιο οικοδομήθηκε το 1927 και εκεί συστεγάσθηκαν κατά τον 20ό αιώνα 25 καπνοβιομηχανίες συνολικά. Το 1989, μαζί με τον εξοπλισμό, χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο και περιήλθε στην κυριότητα της Βουλής.
• Όταν το ΝΑΤΟ εισέβαλε το 1999 στο Κόσοβο, ο τότε πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τόνι Μπλερ ήταν για τους αλβανόφωνους ο ήρωας που τους έσωσε. Για αυτό, πολλοί νέοι γονείς έδωσαν τότε στα παιδιά τους το όνομά του. Σήμερα τουλάχιστον εννέα νέοι ονομάζονται Τόνι Μπλερ ή Τόνι ή Μπλερ, οι οποίοι συνάντησαν τον βρετανό πολιτικό κατά την επίσκεψή του στο Κόσοβο.
• Στην Ταϊλάνδη χιλιάδες πάπιες βγήκαν στους δρόμους κοντά στην περιοχή Bang Len, με αποτέλεσμα να σταματήσουν την κυκλοφορία. Οι οδηγοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να περιμένουν υπομονετικά να περάσουν οι πάπιες που είχαν κλείσει τον δρόμο. Περίπου 100 χιλιάδες πάπιες πέρασαν από εκεί, για να αναζητήσουν, όπως λέγεται, τροφή.
• Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να μάθουν μέσα από μία νέα εφαρμογή, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη χρήση της τεχνολογίας, τον τρόπο ζωής και την ηλικία τους, πόσοι σκλάβοι δουλεύουν για αυτούς. Η οργάνωση Made In A Free World, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, δημιούργησε τον ιστότοπο Slavery Footprint που αποκαλύπτει στους χρήστες πόσοι σκλάβοι δούλεψαν για τα υλικά αγαθά που χρησιμοποιούν.
Αλεξία Καψαμπέλη