Ένα ραντεβού για τον… Άδωνη – Αντώνη!

Μεγαλύτερη πλάκα, όμως, έχουν οι διαρροές από το περιβάλλον του αναδομηθέντος (που θα τις αναφέρω όπως δημοσιεύτηκαν!) ότι: α) Του τηλεφώνησε, λέει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να εκφράσει τη λύπη του που έφυγε! β) Του τηλεφώνησε και ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για να του πει το ίδιο πράγμα! γ) Του τηλεφώνησε ο κ. Βενιζέλος για να του πει «Άδωνη – Αντώνη, δεν έχω βάλει εγώ βέτο εις βάρος σου, σε βεβαιώ»! δ) Του τηλεφώνησε η κ. Ντ. Μπακογιάννη και του είπε «μην κλαις, Άδωνη – Αντώνη, έχει και πίκρες η ζωή!». ε) Του τηλεφώνησαν από την «τρόικα» και του είπαν ότι ήταν ο… «Κορυφαίος Μεταρρυθμιστής». στ) Έσχατη του τηλεφώνησε η κ. Φάνη – Πάλλη Πετραλιά (εφάνη πάλι η Πετραλιά…) και του είπε «Άδωνη – Αντώνη, οι νεοδημοκράτες κλαίνε με μαύρο δάκρυ διότι αδικήθηκες!» Πιστεύετε ότι συνέβησαν αυτά; Εγώ το πιστεύω! Αφού το επικρατούν καθεστώς μας δεν είναι καθόλου προεδρευομένη δημοκρατία. Είναι βασιλευομένη βλακεία, ή, αν προτιμάτε, προεδρευμένη… Προς επιβεβαίωση, θα διηγηθώ σήμερα ένα πρόσφατο καταπληκτικό περιστατικό. Οι λεπτομέρειες είναι μέχρι κεραίας ακριβείς. Και δείχνουν τι κελεπούρι έχασε στο πρόσωπο του αναδομηθέντος η… Νέα Ελλάδα!

Ασφαλισμένος μεγάλου Ταμείου έψαχνε να βρει γιατρό ειδικότητος στο Ταμείο του. Δεν βρήκε ούτε έναν! Επειδή όμως είχε εγχειρισθεί προσφάτως σε δημόσιο νοσοκομείο, τηλεφώνησε εκεί, για να ρωτήσει χειρουργό επί της υγείας του. «Δεν μπορώ να γνωματεύσω από τηλεφώνου», είπε εκείνος, «να έρθεις στα εξωτερικά ιατρεία να σε δω». «Πότε;», ρώτησε. Αφού ο γιατρός συμβουλεύτηκε το πρόγραμμά του, του έκλεισε ραντεβού στο νοσοκομείο για ύστερα από 10 μέρες, κρίνοντας ότι το πράγμα δεν ήταν επείγον.

Αφού ο γιατρός τον εξέτασε στο νοσοκομείο, είπε: «Θα σε στείλω να βγάλεις αμέσως ακτινογραφία στο Ακτινολογικό και θα σε περιμένω να τη φέρεις». Έγραψε το παραπεμπτικό, έστειλε τον άνθρωπο στη γραμματεία και από εκεί τον έστειλαν στο Ακτινολογικό. Μόλις πήγε εκεί, περίμενε με υπομονή στην ουρά. Φθάνοντας στη θυρίδα επέδειξε το παραπεμπτικό και τα λοιπά χαρτιά. «Περιμένετε, παρακαλώ!» είπε η κοπέλα. Και αφού έπαιξε στο κομπιούτερ της, είπε: «Δεν μπορείτε, κύριε, να βγάλετε ακτινογραφία!» Εμβρόντητος, παραπονέθηκε: «Μα έχω παραπεμπτικό των εξωτερικών ιατρείων!» Αδιάφορη, απάντησε: «Δεν ενδιαφέρει το παραπεμπτικό των εξωτερικών ιατρείων. Οι οδηγίες που προσφάτως έχουμε, είναι να σας έχω στα ραντεβού του… Ακτινολογικού!» «Μα, καλά», απάντησε, «εγώ ζήτησα ραντεβού για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, πού να ξέρω ότι ο γιατρός θα ζητούσε αμέσως ακτινογραφία για να κλείσω από πριν ραντεβού με σας;». «Τι να σας πω!», είπε εκείνη. «Σας κλείνω ραντεβού σε… μια εβδομάδα, έχουμε ως τότε πολλά ραντεβού!»

Ο άνθρωπος γύρισε πίσω: «Δεν βγάζουν την ακτινογραφία γιατρέ, θέλουν ραντεβού…». Ο γιατρός έμεινε να χάσκει στον αέρα! Φώναξε τις κοπέλες της γραμματείας, ψου, ψου (ο ασφαλισμένος δεν άκουγε, η πόρτα ήταν μισόκλειστη…). «Ακούστε», του είπαν, «λίγο πιο μακριά υπάρχει ένα ιδιωτικό (!) κέντρο εξετάσεων. Δώστε το παραπεμπτικό εκεί, θα βγάλουν την ακτινογραφία αμέσως, να μας τη φέρετε…». «Τι πληρώνω εκεί γιατρέ;», ρώτησε ο άνθρωπος. «Α, μπα, μη φοβάστε, δεν είναι πολλά…!», τον ενθάρρυνε εκείνος.

Ο ασφαλισμένος έτρεξε να βρει το ιδιωτικό εξεταστήριο… Μόλις έφτασε, του απάντησαν στον ίδιο καμβά: «Πρέπει να κλείσετε ραντεβού!» «Για πότε;» Κοίταξαν τα ημερολόγιά τους: «Μετά τρεις μέρες». «Εντάξει», αναστέναξε ανακουφισμένος… Και ξανά – μανά πίσω, για να ενημερώσει τον γιατρό του νοσοκομείου… Όταν επέστη η στιγμή της ακτινογραφίας με τα… κόκκαλα, ο ταλαίπωρος νεοέλλην (μην ξεχνάτε τη «Νέα Ελλάδα»!) αντιμετώπισε το εντελώς κουφό: Οι ιδιώτες εξεταστές βρήκαν ότι το χαρτί του δημόσιου νοσοκομείου έφερε στοιχεία «μη αναγνώσιμα στο σύστημά τους» (όπως είπαν) και ανέπεμψαν τον πολίτη στο νοσοκομείο να βγάλει άλλο, «αναγνώσιμο»! Ο υπογράφων έχει τα πλήρη στοιχεία του ασφαλισμένου και των λοιπών παικτών του δράματος, που εξυφάνθη επί ημερών του «μεταρρυθμιστή» Άδωνη – Αντώνη …


Σχολιάστε εδώ