Στόχος μου να δημιουργήσουμε το πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε

Ο κ. Μαραβέγιας, στην ερώτηση γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, εξηγεί πως όταν μετείχε ως υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου που διενήργησε τις εκλογές του Ιουνίου 2012, εκεί συνειδητοποίησε πλήρως ότι ελάχιστα μπορούν να αλλάξουν «από τα πάνω», αν δεν έχει προηγηθεί μια προσπάθεια «από τα κάτω». Και σε αυτό αποβλέπει η υποψηφιότητά του:

«Στόχος μου είναι να υπηρετήσω το πανεπιστήμιό μας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, αλλά και με σύνεση, μετριοπάθεια και δημοκρατική ευαισθησία, με οδηγό την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την πιστή τήρηση της νομιμότητας. Θα επιδιώξω τις αναγκαίες συναινέσεις και συνέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί -όργανα διοίκησης, καθηγητές και φοιτητές- τα διοικητικά, οικονομικά και ακαδημαϊκά ζητήματα που απασχολούν σήμερα το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας μας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η πραγματοποίηση όλων των παραπάνω, τα περισσότερα εκ των οποίων φαίνονται αυτονόητα, θα είναι δύσκολη και θα συναντήσει αντιστάσεις από βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες, μακροχρόνιες συνήθειες, ίσως και συμφέροντα. Όμως υπάρχουν πολύ σημαντικές δυνάμεις μέσα στο πανεπιστήμιό μας που θέλουν να δώσουμε μαζί μια νέα ώθηση στο ίδρυμα μας. Να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας».


Σχολιάστε εδώ