Στα… χαρακώματα Μητροπολίτης και δήμαρχος

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ «σήκωσε το γάντι» και απάντησε αμέσως στον κ. Μιχαλολιάκο δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολή που του είχε στείλει από τις 9 Μαΐου και είχε δηλώσει πως δεν θα την αποκάλυπτε εάν δεν προκαλείτο.

Ο Άγιος Πειραιά χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη δήλωση του δημάρχου και τονίζει: «Εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη, ενώ διερωτώμεθα γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ο αγαπητός κ. δήμαρχος δημοσιοποιήσει οτιδήποτε υπονοεί. Και τον προκαλούμε δημόσια εδώ και τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον (!) να δημοσιοποιήσει τις σχετικές σκέψεις του για να υποστεί και την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Στην επιστολή, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η εξόχως προσβλητική εκ μέρους Σας χρήσις του όρου ʽʽκομματάρχηςʼʼ, επειδή εξελάβατε ως φαίνεται την ευγένεια και καλωσύνη μου ως αδυναμία, με αναγκάζει να Σας πω ότι στην θητεία Σας απαξιώσατε την Μητρόπολη Πειραιώς και όχι ασφαλώς το πρόσωπό μου αφού είμαι ένας περαστικός διαχειριστής στην διακονία Της, με το εξαιρετικά απαίσιο γεγονός να φαλκιδεύσετε την καταπληκτική δυνατότητα της Μητροπόλεως προσφοράς 380 θέσεων σταθμεύσεως στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ δια την δωρεάν εξυπηρέτηση των ιατρών, των νοσηλευτών, των ασθενών και των συγγενών τους, όταν γνωρίζετε καλώς το τεράστιο πρόβλημα προσβασιμότητος και την παντελή έλλειψη χώρων σταθμεύσεως που έχει το ειρημένο νοσηλευτικό Ίδρυμα. Επί τριάμισι χρόνια ο φάκελος και η μελέτη του έργου βρίσκονται στα συρτάρια Σας και ο μεγάλος δωρητής που θα προσέφερε δέκα εκατομμύρια δολλάρια έπαυσε πλέον να ενδιαφέρεται. Για ποιό λόγο αγαπητέ κ. Δήμαρχε εμποδίσατε αυτό το έργο; Σε τι θα προσεβάλλετο ο από το 1870 αύλειος χώρος του Ι. Ναού Αγ. Βασιλείου Πειραιώς στο υπέδαφος του οποίου θα κατεσκευάζετο αυτό το υπέροχο έργο; Και ακόμη με την άρνησή Σας για την υλοποίηση αυτής της δωρεάς ζημιώσατε αφαντάστως και την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, διότι η εταιρεία που θα ανελάμβανε την κατασκευή της δωρεάς, όπως μας είχε γνωρίσει ο δωρητής, θα προσέφερε αντισταθμιστικά εντελώς δωρεάν την ανέγερση πενταορόφου Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και την ανέγερση επταορόφου οικοδομής της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς δια την στέγαση των Πατέρων της Ι. Μονής.

Την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά επεδείξατε και με την αίτηση παροχής αδείας τοποθετήσεως μικρής κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κωδωνοστάσιο του Ι. Ναού Προφήτου Ηλιού Καστέλλας, παρʼ ότι συνοδεύετο από όλες τις κατά νόμον μελέτες και μετρήσεις ώστε να είναι ακίνδυνος διά την δημόσια υγεία και παρʼ ότι σε απόσταση 20 μέτρων υπήρχε τεράστιος πύργος κινητής τηλεφωνίας γνωστού τ. Αντιδημάρχου, εξαναγκάζοντάς μας επί ένα ολόκληρο καλοκαίρι να ασχολούμεθα με το θέμα λαμβάνοντας τελικά την άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ παρʼ ότι γνωρίζετε καλώς και το δηλώνετε συνεχώς ότι η Ι. Μητρόπολις Πειραιώς, προσφέρει καθημερινά 6.000 μερίδες φαγητού σε ενδείς και ανήμπορους συναθρώπους μας αδιακρίτως; Τι να πω για το Γηροκομείο Πειραιώς το οποίο αμισθί συνδιοικούμε και του οποίου το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρει στους Πειραιώτες τρίτης και τέταρτης ηλικίας είναι πανθομολογούμενο; Ούτε τον κόπο να απαντήσετε στο εξώδικο της Διοικήσεως που Σας στείλαμε δεν κάνατε διά να μας απαντήσετε γιατί δεν καταβάλλει μεθοδικά ο Δήμος Πειραιώς τις δυνάμει του Καταστατικού Λειτουργίας του Ιδρύματος υποχρεώσεις του; Ούτε είχατε την ευαισθησία να απαλλάξετε το Ίδρυμα από τα δημοτικά τέλη παρʼ ότι πληθωρικά δια της αντιδημάρχου Σας κ. Ευ. Σαρρή, που μετέχει στο ΔΣ του Ιδρύματος Σας, το ζητήσαμε.

Να αναφέρω την προσβολή της Εκκλησίας που επεχειρήσατε να διαπράξετε παρʼ ότι δηλώνετε ότι «πηγαίνετε στην Εκκλησία όλο τον χρόνο» όταν με φορτικότητα μου ζητούσατε να γίνει ο Αγιασμός επανενάρξεως του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς στην πρόβα η δύο ώρες πριν από την επίσημη έναρξη;».

Και καταλήγει: «Απέναντι σε όλα τα παραπάνω ποια ήταν η δική μου στάση κ. δήμαρχε, όπως το δηλώσατε, να ομιλώ για σας πάντοτε με ευγένεια και αγάπη, να μη δημοσιοποιώ τα παραπάνω, να παρίσταμαι σε όλες τις εκδηλώσεις που με καλούσατε, να ταξιδεύσω στην ιδιαιτέρα πατρίδα σας για να τελέσω τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου που ανεγείρατε, να τελέσω τον γάμο της θυγατρός σας και γενικώς να σας περιβάλλω με ανοχή και καλοσύνη διότι το πρόταγμά μου ήταν και είναι η συνοχή του λαού μας, και εφόσον είχατε την ευθύνη του δήμου, όφειλα να σας συμπαρίσταμαι από τη θεσμική θέση που έχω».


Σχολιάστε εδώ