στα ενδότερα των ομάδων

• Τελικά κάθε ομάδα χρειάζεται το επεισόδιο μεταξύ των παικτών της για να συσπειρωθεί! Κάπως έτσι έφτασε η Εθνική ομάδα στην κατάκτηση του Euro 2004, όταν είχαν ανταλλάξει βαριές εκφράσεις ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Μιχάλης Καψής στην ανάπαυλα του προημιτελικού εναντίον της Γαλλίας.

• Τότε, βέβαια, έσπευσαν όλοι να διαψεύσουν τους διαλόγους μεταξύ του έλληνα αμυντικού και του γερμανού τεχνικού! Όπως διέψευσαν ή θέλησαν να υποβαθμίσουν και τώρα το επεισόδιο μεταξύ του Γιάννη Μανιάτη και του Γιώργου Τζαβέλλα, που αποδείχθηκε ότι συσπείρωσε τους διεθνείς στο κρίσιμο ματς με την Ιαπωνία.

• Η Εθνική πήρε την ισοπαλία και παρά τη δυσαρέσκεια του πάντα ανικανοποίητου Γιώργου Καραγκούνη, οι πιθανότητες πρόκρισης διατηρήθηκαν ζωντανές! Χωρίς φυσικά να βγάζει μάτια η ελληνική ομάδα, αλλά με παράθεση άλλων στοιχείων που παραπέμπουν σε πιο ηρωικές εποχές και επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα των διεθνών!

• Αλλά η Εθνική αποτελεί απλά τον καθρέπτη του ελληνικού ποδοσφαίρου και γι’ αυτό ακούγεται συχνά – πυκνά η φράση: «Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει». Φτάσαμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και ο μεταγραφικός σχεδιασμός των περισσοτέρων μεγάλων ομάδων παραπέμπει στις κρύες μέρες του χειμώνα.

• Ακόμα και ο Παναθηναϊκός, που πάει για ελάχιστες κινήσεις, έχει μείνει πίσω, αφού παραμένει ομιχλώδες το τοπίο με τις περιπτώσεις των δανεικών, δηλαδή του Μεχντί Αμπέιντ και του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Από τον Γαλλοαλγερινό και τον Κροάτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ο σχεδιασμός του «τριφυλλιού» που έχει συγκεκριμένες ανάγκες στο έμψυχο δυναμικό του.

• Ακόμα χειρότερα δείχνουν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ, αν και ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ζήσης Βρύζας προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες στο ρόστερ, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης μοιάζει με το Ελληνικό Δημόσιο που ταλαιπωρείται από τη γραφειοκρατία! Ακόμα και ο Ραζβάν Ρατς παραμένει μετέωρος, διότι ενώ συμφώνησε προφορικά, ακόμα φέρεται να διαβάζει τους όρους του συμβολαίου του.

• Ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία έχει εξασφαλίσει την επιστροφή του στον «δικέφαλο». Τα διαδικαστικά απομένουν, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση οι υπογραφές καθορίζουν τη σχέση δύο συνεργατών και ο Ουρουγουανός ακόμα περιμένει να βάλει την τζίφρα του!

• Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δημιουργείται από την ξεκάθαρη εντολή του Ιβάν Σαββίδη ότι πρέπει να ελέγχει τα πάντα πριν από τη λήψη της τελικής απόφασης. Έχει γίνει υπερσυγκεντρωτικός ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και έτσι προκαλούνται σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού.

• Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, χτυπάει σε κάθε αγορά, αλλά υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες και ο Άγγελος Αναστασιάδης προσπαθεί να βρει λύσεις εκ των έσω με την προώθηση νεαρών παικτών, όπως ο Πέλκας. Για τον πιτσιρικά εξακολουθούν να λένε στην Τούμπα ότι ο έμπειρος προπονητής σκέφτεται σοβαρά να του δώσει φανέλα βασικού.

• Σημαντική εκκρεμότητα για τον «δικέφαλο» αποτελεί και ο Μίροσλαβ Στοχ, τον οποίο θέλει να κρατήσει ο Αναστασιάδης, επειδή θεωρεί πως μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας. Αλλά ο Σαββίδης έχει ξεκαθαρίσει πως θα συζητήσει με τους Τούρκους μόνο αν δεχθούν τους όρους του.

• Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει για την ομάδα της Θεσσαλονίκης διότι στις 25 Ιουνίου (18:30) έχει προγραμματιστεί στο γήπεδο της Τούμπας η πρώτη συγκέντρωση για τη σεζόν 2014-15. Οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» θα περάσουν από τα καθιερωμένα εργομετρικά τεστ και στις 30 Ιουνίου η αποστολή θα αναχωρήσει για το Ελατοχώρι Πιερίας, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 07 Ιουλίου προκειμένου να πραγματοποιήσει το πρώτο κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

• Ουσιαστικά πρόκειται για μία ανοικτή παλλαϊκή συγκέντρωση, που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν να μετατρέψουν σε λαϊκό προσκύνημα χάρη στην παρουσία του Αναστασιάδη. Αλλά δίχως νέα αποκτήματα, η γκρίνια μπορεί να καλύψει την επιστροφή του Άγγελου.

• Επειδή, όμως, καταπιαστήκαμε με την προετοιμασία του «δικεφάλου», η αποστολή θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και στις 10 Ιουλίου θα πετάξει για το Oosterbeek της Ολλανδίας, όπου μέχρι τις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας για τις υποχρεώσεις της νέας σεζόν. Εκεί θα διεξαχθούν και τα πρώτα φιλικά του «δικεφάλου», το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

• Ο Ατρόμητος βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, διότι μέσα στην εβδομάδα αντικατέστησε και τον Μιχάλη Σηφάκη με την επιστροφή του Ράντμαν! Μόνο ένας επιθετικός λείπει από το παζλ, αλλά ο Γιώργος Παράσχος θεωρεί ότι μέχρι το τέλος του μήνα υπάρχει το περιθώριο για να καλυφθεί το κενό.

• Από τις υπόλοιπες ομάδες έχει προχωρήσει σημαντικά ο σχεδιασμός της Καλλονής, διότι ο Γιάννης Ματζουράκης ζήτησε από τους παράγοντες της ομάδας τη συγκρότηση του ρόστερ πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Γνωρίζει ο έμπειρος τεχνικός ότι φέτος θα βιώσει μεγαλύτερη πίεση, διότι εκτός των άλλων θα επιστρέψει η Καλλονή στη Λέσβο και γι’ αυτό θα επιδιώξει να βάλει τις βάσεις της σωτηρίας από την προετοιμασία.

• Οι νησιώτες απέκτησαν ήδη τον Χρήστο Πιπίνη, τον Χρήστο Μίνγκα, τον Χουάνμα Ντελγκάδο, τον Κώστα Δαύκο αλλά και τον Λιούμπομιρ Στεβάνοβιτς. Χωρίς φυσικά να ξεχνάμε και τον πρώτο παίκτη που αποκτήθηκε, τον πολύπειρο Ανρί Καμαρά, που απέδειξε ότι στη Λέσβο προγραμμάτιζαν τις κινήσεις τους πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και παρακολουθούσαν όλες τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βρίσκονταν στη λήξη των συμβολαίων τους με τις προηγούμενες ομάδες τους.


Σχολιάστε εδώ