Σε στοχευμένες παρεμβάσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα προχωρά το ΚΚΕ

Έτσι, θέλοντας να βάλει στην ατζέντα θέματα που καίνε στην κυριολεξία, το ΠΑΜΕ οργάνωσε την Πέμπτη πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια απαιτώντας να μην προχωρήσουν τα δρομολογημένα μέτρα για τη νέα μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) ενώ το «παρών» έδωσε και ο γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας.

Με αυτή τη γραμμή θα πορευθεί το ΚΚΕ, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δ. Κουτσούμπας έκανε παρέμβαση σε εκδήλωση του κόμματος για την ειδική αγωγή. Μόνο έτσι -εκτιμούν στον Περισσό- θα φαίνεται η διακριτική γραμμή του κόμματος και θα μπορέσουν -στο μέτρο του δυνατού- οι ψηφοφόροι να δουν ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που δεν συμβιβάζεται, αλλά επιμένει να τολμά να θέτει το θέμα της συνολικής αμφισβήτησης του συστήματος και όχι να προτείνει ένα άλλο μείγμα διαχείρισής του, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ο Δ. Κουτσούμπας, σε δήλωσή του με αφορμή την αντιπαράθεση της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα του δημόσιου χρέους, έσπευσε να τονίσει ότι πρόκειται για μια αντιπαράθεση «η οποία δεν αφορά τον λαό και τα δικαιώματά του, αλλά αφορά βασικά μόνο τμήματα του κεφαλαίου και πώς αυτά θα βγουν ωφελημένα σε βάρος του λαού. Ένα είναι σίγουρο: Η αντιλαϊκή πολιτική δεν οφείλεται στο χρέος, ούτε θα σταματήσει από την όποια μείωση, από το όποιο “κούρεμα” του χρέους. Όπως ακριβώς και η κρίση που ζήσαμε, δεν είναι κρίση χρέους, αλλά βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση που κάνει τον κύκλο της και ο μόνος που τελικά την πληρώνει είναι ο λαός είτε με “κούρεμα” είτε με επιμήκυνση είτε με όποια άλλη μορφή ρύθμισης του χρέους που είναι χρέος του αστικού κράτους των μονοπωλίων, του κεφαλαίου και όχι του λαού. Η μόνη συμφέρουσα λύση για τον λαό είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους στα πλαίσια μιας άλλης ριζικά διαφορετικής πολιτικής πρότασης διεξόδου».

Για το ΚΚΕ η όποια συζήτηση για την ελληνική οικονομία και το χρέος κρύβει για τους εργαζόμενους την απαρέγκλιτη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με νέα σκληρότερα μέτρα, τα λεγόμενα «προαπαιτούμενα», δηλαδή «μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς τους».

Με βάση την ανάλυση που κάνουν, οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την έναρξη της συζήτησης περί μείωσης του χρέους, με αφορμή τη συνάντηση Σαμαρά – Σόιμπλε, είναι πανηγυρισμοί «για το αντίπαλο στρατόπεδο, της άρχουσας τάξης, που προσδοκά καλύτερους όρους χρηματοδότησης της κερδοφορίας της, λόγω της μείωσης του κρατικού χρέους».

Φυσικά δεν αφήνουν στο απυρόβλητο τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι του οποίου η κριτική παραμένει αμείωτη και αναφέρουν ότι η αντιπαράθεση συγκυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την καλύτερη δημοσιονομική διαχείριση συγκαλύπτει το γεγονός ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν οφείλεται στο υψηλό χρέος, γι’ αυτό και ανάλογα μέτρα εφαρμόζονται σ’ όλη την ΕΕ, ανεξαρτήτως ύψους χρέους, νομίσματος, Μνημονίων και «τρόικας». Συγκαλύπτει, λένε, ότι «εντός των τειχών της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ, η όποια μείωση του χρέους δεν θα οδηγήσει ούτε καν σε ανάκτηση των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια».

Φυσικά στον Περισσό παρακολουθούν με προσοχή τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, προς τον οποίο είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες στις τελευταίες εκλογές και έτσι στο πόρταλ του κόμματος (902.gr) αναρτήθηκε σχόλιο σύμφωνα με το οποίο: «Το “πόσο ΠΑΣΟΚ” θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ερώτημα που διαπερνά όλη τη ραχοκοκαλιά ενός κόμματος που μεταμορφώνεται ταχύτατα σε σοσιαλδημοκρατικό.

Διαπερνά τη στρατηγική του, αφού πλέον διά στόματος Αλέξη Τσίπρα είναι με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ξεπερνώντας έτσι το ΠΑΣΟΚ που περίμενε να αναρριχηθεί στη διακυβέρνηση για να αγιοποιήσει το συνδικάτο της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ».

Αυτή θα είναι η γραμμή για όλο το επόμενο προεκλογικό διάστημα, αφού το ΚΚΕ θα επιχειρήσει να πείσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι «παραπλανήθηκαν» από τα αριστερά κελεύσματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ραγδαία μετατρέπεται σε ένα αμιγώς καθεστωτικό κόμμα που απλώς θα κάνει μια διαφορετική διαχείριση της ασκούμενης σήμερα αντιλαϊκής πολιτικής.


Σχολιάστε εδώ