ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Αγωνιστήκαμε με πάθος για τη νίκη γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον Πειραιά. Αυξήσαμε δραματικά τις ψήφους μας. Ο συνδυασμός μας αντί να έχει τη φυσιολογική φθορά της εξουσίας αύξησε σʼ αυτά τα 3,5 χρόνια τη δύναμή του κατά 40%. Όμως αυτή η αύξηση δεν ήταν ικανή να μας δώσει τη νίκη γιατί οι άλλοι είχαν περισσότερες ψήφους και έκοψαν πρώτοι το νήμα. Αυτό όμως είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας. Όποιος πάρει τις περισσότερες ψήφους είναι ο νικητής. Και όλες οι ψήφοι έχουν την ίδια αξία. Όλοι έχουμε από μία ψήφο και όλες είναι ίδιες. Όλες μετράνε το ίδιο.

// Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά τις εκλογές, στον Δήμο Πειραιά, έγινε την περασμένη Δευτέρα και συνεχίστηκε και την Τρίτη γιατί 48 θέματα σε μία και μόνο συνεδρίαση δεν ήταν δυνατόν να συζητηθούν. Φάνηκαν πάντως κάποιες διαφορές και… ομαδοποιήσεις, καθώς σύμβουλοι που βρίσκονται σήμερα στο συμβούλιο με τον συνδυασμό του Β. Μιχαλολιάκου έχουν επανεκλεγεί με τον συνδυασμό του Γ. Μώραλη και άλλοι που κατέχουν έδρανο του συνδυασμού του Μαντούβαλου έχουν επανεκλεγεί με τον συνδυασμό του Μιχαλολιάκου ή του Μώραλη! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο των Δευτέρας-Τρίτης οι Γ. Δαβάκης, Γ. Μελάς και Κ. Σιγαλάκος είναι σύμβουλοι που εξελέγησαν με τον συνδυασμό του δημάρχου οι δύο πρώτοι και του Μαντούβαλου ο τρίτος και επανεξελέγησαν με τον Γ. Μώραλη, ενώ ο Χ. Βουγιουκλάκης είχε εκλεγεί με τον Μαντούβαλο και επανεξελέγη με τον Μιχαλολιάκο, όπως και ο Γ. Μαστρονικόλας.

// Μια και αναφερθήκαμε όμως στον Γιάννη Μαστρονικόλα, να σημειώσουμε ότι πήρε με τον συνδυασμό του δημάρχου τους ίδιους σταυρούς που είχε πάρει και με τον Μαντούβαλο πριν 3,5 χρόνια (1.150). Που δείχνει πως έχει μία σταθερή βάση ψηφοφόρων οι οποίοι τον ακολουθούν, παρά τον ανελέητο πόλεμο που δέχθηκε στις τελευταίες εκλογές από ορισμένους που όπου βρίσκονταν έλεγαν «Σιγά μην ψηφίσουμε τον… γιαουρτέμπορα» (σ.σ.: γιατί έχει οικογενειακή επιχείρηση με γαλακτοκομικά προϊόντα). Τελικά οι 1.150 ψηφοφόροι του δεν τον εγκατέλειψαν και επανεξελέγη αν και άλλαξε συνδυασμό. Τελικά κάνει… δουλειά το γιαουρτάκι! Καλή χώνεψη…

// Γιατί ο Δήμος Πειραιά δεν έχει εισπράξει τα τέλη διαφήμισης από την εταιρεία «Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ» που διαχειρίζεται το γήπεδο του Ολυμπιακού, ρώτησε τον δήμαρχο ο απερχόμενος σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καρδαράς, ο οποίος είπε ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας έχει στείλει έγγραφο στον δήμο με το οποίο δηλώνει ότι αποδέχεται την οφειλή 250.000 ευρώ συν ΦΠΑ προς τον δήμο, αλλά δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να εισπραχθούν. Ο Β. Μιχαλολιάκος τόνισε πως δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν ούτε… ευρώ και η εταιρεία αποδέχθηκε την οφειλή της.

// Σε οδό Γεωργίου Κασιμάτη θα μετονομαστεί η οδός Λουδοβίκου, που είναι ο δρόμος που περνά μπροστά από το ΕΒΕΠ προς τιμήν της μνήμης του αείμνηστου προέδρου του που έφυγε πέρυσι από τη ζωή. Την απόφαση αυτή πήρε το δημοτικό συμβούλιο με τις αντιρρήσεις πάντως κάποιων συμβούλων της Αριστεράς.

// Με 927 σταυρούς, κάτι που σημαίνει ότι θα εκλεγόταν άνετα και δημοτικός σύμβουλος, εξελέγη διαμερισματικός σύμβουλος στο Ε΄ Διαμέρισμα, ο απερχόμενος πρόεδρός του Θ. Σκορδίλης. Εκείνο που έκανε εντύπωση είναι το ότι ενώ σʼ όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής είχε συγκεντρώσει από 10 μέχρι 38 ψήφους στο καθένα, στο 5727 εκλογικό τμήμα στην Αγ. Μαρίνα δεν πήρε καμία! Τι να συνέβη, άραγε; Δεν… τον γνωρίζει κανένας στη γειτονιά αυτή, ή… συμπτωματικά ακυρώθηκαν τα ψηφοδέλτια που είχε πάρει… σταυρό;

// Την περασμένη Δευτέρα στον «Κεφαλλονίτη», στον Προφήτη Ηλία, έτρωγαν ένας αντιδήμαρχος του Μιχαλολιάκου, ο Π. Μαντούβαλος, ο γιατρός Τζεφεράκος, που εξελέγη με τον συνδυασμό του Μώραλη και άλλοι. Μήπως γιʼ αυτό ο δήμαρχος την επόμενη μέρα είπε στους συμβούλους και τους συνεργάτες του να… προσέχουν τις παρέες τους;

// Χαμός έγινε στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Τρίτη όταν ήρθε για συζήτηση θέμα πληρωμής διαφόρων ποσών σε άπορους δημότες. Η Ζωή Ρούσου είπε ότι δεν θα το ψηφίσει γιατί με τα χρήματα αυτά έκανε προεκλογικό αγώνα η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνα Καλαγιά και γιʼ αυτό πήρε τους περισσότερους σταυρούς απʼ όλη την παράταξη. Τουλάχιστον, είπε η Ζ. Ρούσου, ο Μαρινάκης έδωσε χρήματα προεκλογικά σε άπορους αλλά τα έδινε από την τσέπη του, δεν έκανε εκλογές με τα λεφτά του δήμου! Ο Τάσος Κάρλες, που πήρε τον λόγο, είπε πως οι αντιδράσεις είναι άσκοπες καθώς το θέμα αναφέρεται σε έγκριση ποσών που πρόκειται να δοθούν σε απόρους και όχι που δόθηκαν!

// Ένα άλλο θέμα που ξεσήκωσε θύελλα ήταν η διαγραφή προσαυξήσεων από οφειλές 334 δημοτών ύψους 966.178 ευρώ, επειδή κάποιος υπάλληλος… έχασε τα στοιχεία! Πολλοί σύμβουλοι είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να σβηστούν απαιτήσεις του δήμου κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ και αρνήθηκαν να ψηφίσουν. Την ίδια θέση πήρε και ο Γ. Δαβάκης που τόνισε ότι αν ψηφιστεί οι σύμβουλοι κινδυνεύουν να πάνε κατηγορούμενοι για διευκόλυνση διαφυγής πόρων του Δημοσίου. Γιʼ αυτό και στο τέλος αποσύρθηκε…

// Στον Πειραιά βρίσκεται καθημερινά ο Κ. Αρβανιτόπουλος. Στο γραφείο του στην Κουντουριώτου δέχεται τις επισκέψεις πολλών φίλων του και ήδη οργανώνεται για τις εκλογές. Το προσωπικό ενισχύθηκε, δουλεύει πλέον πιο οργανωμένα και δεν παραλείπει να λέει πως τώρα πια έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τον αγαπημένο του Πειραιά.

// Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η 4η Πειραϊκή Αμφικτιονία, ένας θεσμός που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και που σκοπό έχει να αναδείξει τις παραδόσεις, τις ιδιαιτερότητες, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα, των τόπων καταγωγής των παροικιών του Πειραιά.

// Μια ακόμα εκδήλωση διοργανώνεται αυτή τη βδομάδα από τον Δήμο Πειραιά και την εντεταλμένη σύμβουλο για τα ΚΑΠΗ Μελίνα Φύκια. Πρόκειται για το «4ο Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας» που θα γίνει την Τρίτη στις 7.30 το βράδυ στο «Βεάκειο Θέατρο». Διακόσια πενήντα μέλη των ομάδων θεάτρου και χορού των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης θα παρουσιάσουν θεατρικά και μουσικοχορευτικά δρώμενα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κοντοδήμου. Επίσης, οι χορωδίες των ΚΑΠΗ θα τραγουδήσουν αξέχαστα τραγούδια και θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

// Το κλείσιμο μιας ακόμα εποικοδομητικής χρονιάς γιορτάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο, με μία εκδήλωση-σταθμό που διοργάνωσε ο ΟΠΑΝ. Περίπου 400 αγόρια και κορίτσια από δύο μέχρι και 14 ετών παρουσίασαν προγράμματα baby swimming, αγώνες πόλο, κολύμβησης και συγχρονισμένης κολύμβησης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο προϊστάμενος Αθλητισμού Κυριάκος Δουρέκας με αναμνηστική πλακέτα που του επέδωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ Αντώνης Θεοδώρου.

// Στην κοινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ με αιρετούς και φορείς του Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, συμμετείχε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Κύριος άξονας συζήτησης η πώληση του ΟΛΠ και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την άποψή μας προεκλογικά. Δεν θέλουμε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Πόλη και λιμάνι για εμάς είναι έννοιες ταυτόσημες και συνδεδεμένες. Μελετήσαμε προεκλογικά το Ευρωπαϊκό Λιμενικό Σύστημα και διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά πως το μοντέλο που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία».

// Φρίκη και αποτροπιασμό προκάλεσε στην κοινή γνώμη η δολοφονία της άτυχης άστεγης στη Γλυφάδα από τον 20χρονο σατανιστή, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε «προσηλυτιστεί» στη μαύρη μαγεία μέσω του διαδικτύου. Την επικινδυνότητα του φαινομένου να κατακλύζονται οι ιστοσελίδες από σατανιστικά μηνύματα είχε εντοπίσει από το 2009 ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ο οποίος με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (αρθμ. πρωτ. 926/17-7-2009) αναφερόταν εκτενώς στους κινδύνους που εγκυμονούνται και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα πριν είναι αργά. Δυστυχώς, όμως, δεν εισακούστηκε και τα αποτελέσματα τα είδαμε. Γι’ αυτό επανέρχεται τώρα και λέει: «Με αφορμή το τραγικό συμβάν καλούμε και πάλι τους αρμοδίους να εφαρμόσουν επιτέλους τους νόμους της Πολιτείας και το Σύνταγμα της χώρας που απαγορεύουν, για την ασφάλεια των πολιτών, θρησκευτικές παραδοχές που αντίκεινται στη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη και να παρέμβουν άμεσα για να παύσει ο χυδαίος προσηλυτισμός νέων ανθρώπων από τις ιστοσελίδες του αίσχους και του ψεύδους του Σατανισμού που εξυβρίζουν τον Πανάγιο Τρισυπόστατο Θεό και που τους μεταβάλλουν σε ψυχοπαθείς εγκληματίες και σε ετεροκίνητα νευρόσπαστα».


Σχολιάστε εδώ