Θέλουν να φοβίσουν τους δικαστές;

Διαβίβασε, δηλαδή, τη δικογραφία με τα πρακτικά από τη συζήτηση στη Βουλή για το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων -για τα οποία έχουμε πληρώσει εδώ και ΕΝΝΙΑ χρόνια πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ στη γερμανική εταιρεία της κυρίας Μέρκελ και ακόμη υποβρύχιο δεν έχουμε δει και η Άμυνα της χώρας μας είναι γυμνή- προκειμένου να αποφασίσει η Βουλή αν θα εγκρίνει την άσκηση δίωξης κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου.

Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τον κύριο αντιπρόεδρο; Το ότι η Εισαγγελέας ξεφύλλισε τα πρακτικά και μετά έστειλε τη δικογραφία; Αυτό ήταν το έγκλημα; Ή μήπως το ότι, χωρίς να τον ερωτήσει, η κυρία Παπανδρέου προχώρησε σε αυτό που επιτάσσει ο νόμος; Εκτός αν, κάτι που δεν θέλουμε ούτε να το σκεφθούμε, εξοργίζει τον κ. Βενιζέλο το επίθετο Παπανδρέου. Ίσως, πάλι, να νομίζει ότι ως συγκυβερνήτης και ως Βενιζέλος πρέπει να είναι στο απυρόβλητο, ακόμη και από τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, τη στιγμή που εξαιτίας της μη παράδοσης των τεσσάρων υπερσύγχρονων υποβρυχίων η Ελλάδα είναι άοπλη, με την Τουρκία να κάνει περατζάδες μέχρι το Σούνιο. Και μόνο το ότι η αμυντική ικανότητα της χώρας μας είναι μειωμένη είναι μεγαλύτερο έγκλημα ακόμα και από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων, που φαγώθηκαν από συντρόφους και καθήμενους στο ίδιο Υπουργικό Συμβούλιο με τον κ. Βενιζέλο.

Θα αντιδρούσατε έτσι, κύριε Βενιζέλο, αν αυτό που καταγγέλλετε συνέβαινε στον πρόεδρο κάποιου μικρού κόμματος; Π.χ., στον κ. Καμμένο, στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, στον… πολυαγαπημένο σας Αλέξη Τσίπρα ή σε έναν «άσημο» ανεξάρτητο βουλευτή; Σίγουρα όχι… Πού τέτοιες πολυτέλειες…

Και σίγουρα δεν θα αφιερώνατε χρόνο -όπως δεν έχετε αφιερώσει τουλάχιστον μέχρι σήμερα- ούτε εσείς ούτε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Ρήγας για να διατυπώσετε έστω και μία λέξη κατά των ανακριτών για τους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην ίδια ή και σε ακόμη χειρότερη θέση από εσάς, που σέρνονται με χειροπέδες στα δικαστήρια για χρέη στην Εφορία ή στο ΙΚΑ όχι γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν, αλλά γιατί δεν έχουν φράγκο. Και κανείς από εσάς δεν είπε: Ρε παιδιά, γιατί αυτός ο διασυρμός; Αντίθετα, για να δείτε και στην πράξη ότι οι πολιτικοί έχετε διαφορετική μεταχείριση -είσθε άλλου Θεού παιδιά-, ο πρώην συνάδελφός σας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου -ο οποίος σας παρέδωσε και το στικάκι με τους 2.062 της λίστας Λαγκάρντ, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο σημερινός τακτικός συνομιλητής σας κ. Παπασταύρου- πήγε με απόλυτη μυστικότητα, όπως και οι ξαδέλφες του, στον ανακριτή και η εγγύηση που του επιβλήθηκε ήταν άλλη μια πρόκληση για τον λαουτζίκο, που γίνεται ο μεγάλος και ο υπέροχος μόνο τις μέρες των εκλογών.

Τι θα περιμέναμε από τον κ. Βενιζέλο, όχι μόνο από τον πολιτικό αλλά και από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου; Αυτό που θα έκανε ο κάθε πολίτης της χώρας αυτής ο οποίος σέβεται τους θεσμούς. Και μάλιστα όταν δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, όταν πιστεύει ότι δεν έχει τίποτε να κρύψει και νιώθει καθαρός: Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και είμαι βέβαιος ότι από την έρευνά της θα επιβεβαιωθεί ότι όλα έχουν γίνει με τήρηση των νόμων και πλήρη διαφάνεια. Και, φυσικά, με απόλυτο το δικαίωμά του να καταθέσει τις όποιες ενστάσεις του. Και με δεδομένη την αρχή ότι και οι κρίνοντες κρίνονται.

Ποιος, επομένως, ο λόγος αυτής της εκτός λογικής αντίδρασης του κ. Βενιζέλου στην ενέργεια της Εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου; Δύσκολη η απάντηση. Ίσως να είναι η ανησυχία για ανοικτές υποθέσεις και για άλλα εξοπλιστικά προγράμματα, για το πάρτι με τις ΜΚΟ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολλές οι ιστορίες που εκκρεμούν…


Σχολιάστε εδώ