επί του πιεστηρίου

Η πολιτική δεν αλλάζει, είπε, και δεσμεύθηκε, μπροστά στον Ντάισελμπλουμ, ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει ικανοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα για να μας δώσουν τη… δόση μας. Και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι τίποτε δεν είναι δωρεάν, λες και μας είπε κανένα νέο. Το θέμα είναι ότι οι… φίλοι… εταίροι και… σύμμαχοί μας έχουν άλλη εντύπωση. Ότι μπορούν να παίρνουν τα πάντα από το Ελλάντα για ένα κομμάτι ψωμί. Για μείωση φόρων που δύο βδομάδες τώρα μας λέει ο πρωθυπουργός, ο κ. Χαρδούβελης δεν είπε λέξη. Που σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς δουλεύει τον κόσμο.

***

Ευτυχώς πάντως… μάθαμε ότι το κάθε νοικοκυριό είχε το 2013 όφελος 200 ευρώ περίπου από τον πόλεμο των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και σωθήκαμε. Το σωστό είναι να μας πουν πόσα έχασε πέρυσι η κάθε οικογένεια και πώς θα πληρώσει τα… ραβασάκια που από τον άλλο μήνα θα μας στείλει η κυρά Εφορία.

«Θα σταματήσουμε τη μνημονιακή πολιτική, θα ευχαριστήσουμε την “τρόικα” για τις υπηρεσίες που πρόσφερε και θα πούμε στους εκπροσώπους της, φύγετε από τη χώρα, γεια σας». Την ξεκάθαρη αυτή θέση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra. Και για να γίνει πιο σαφής στο τι εννοεί, πρόσθεσε:

«Αυτό θα το κάνουμε μονομερώς, το ξεκαθαρίζω. Αυτό είναι σαφές. Το δεύτερο θέμα που θα διαπραγματευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δανειακή σύμβαση. Πώς δηλαδή, για το χρέος, που αυτήν τη στιγμή είναι αποτυπωμένο για τα επόμενα 30 χρόνια, θα αλλάξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει βιώσιμο. Κι αυτό είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, αφού πρώτα έχουμε πει στην “τρόικα” να φύγει. Διαπραγμάτευση, δηλαδή, χωρίς τη μνημονιακή πολιτική και την “τρόικα”».

Να περιμένουμε, τώρα που η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη θα πιέσει τον Σαμαρά, ότι θα επαναλειτουργήσει σε καθημερινή βάση το μπρίφινγκ, που δεν θα κρατάει πάνω από μισή ώρα… καθαρή; Και αυτό θα είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης, της χώρας και της σωστής ενημέρωσης.

Μέρα που επέλεξαν να ανοίξουν φέτος τα σχολεία. Την 11η Σεπτεμβρίου. Μέρα της επίθεσης κατά των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης, μιας απίστευτης τραγωδίας όπου έχασαν χιλιάδες άνθρωποι τη ζωή τους.

Το ψάρεψα από τη στήλη στα «Νέα» του Θανάση Θ. Νιάρχου με τίτλο «Το άλλοτε τώρα», που αξίζει να την ψάχνετε. Ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, με αληθινές ιστορίες και περιστατικά πίσω, πριν από 51 χρόνια. Κρατάω ένα από τα πολλά πανέμορφα. Είναι η απάντηση στις προσωπικές πίκρες και παράπονα, για απογοήτευση και προδοσία, που του διηγoύτον, περασμένα μεσάνυχτα, ο Γιώργος Παυριανός. «Θα παραφράσω τον Κένεντι και θα σου πω: Μην κοιτάς τι κάνει ο έρωτάς σου για σένα. Να κοιτάς τι κάνεις εσύ για τον έρωτά σου».

Μέσα σε λίγες λέξεις τα πάντα…

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ