Ένας… Λαφαζάνης στο Μαξίμου

Η αποκάλυψη ότι πριν από δύο χρόνια ο τελευταίος, με άρθρα του, είχε ταχθεί υπέρ της επιστροφής της χώρας στη δραχμή επέφερε ένα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης, κατ’ επέκταση και του ίδιου του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Η αναταραχή που προκλήθηκε ήταν αναμενόμενη λόγω ακριβώς του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει ο κ. Στεφανάδης και διότι σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όποιο άλλο κόμμα ότι επιδιώκουν την επιστροφή στη δραχμή, κάτι που θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα. Υπουργοί και βουλευτές εξέφραζαν την έκπληξη για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου και έθεταν το ερώτημα αν εκείνοι που πήραν την απόφαση είχαν ερευνήσει το «μπαγκράουντ» του κ. Στεφανάδη. Η λέξη «προχειρότητες» είναι αυτή που χρησιμοποιούν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, ενώ διερωτώνται «τι φασαρία θα κάναμε αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;»

Για την… ιστορία, σημειώνουμε ότι με διαδοχικά άρθρα του σε εφημερίδα («Καθημερινή»), τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011, είχε ταχθεί υπέρ της επιστροφής της χώρας στη δραχμή. Πιο συγκεκριμένα, είχε γράψει ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να επιδιώξει μια εσωτερική υποτίμηση παραμένοντας ωστόσο εντός Ευρωζώνης. Στην περίπτωση, όμως, που οι Ευρωπαίοι δεν συμφωνούσαν σε μια τέτοια εξέλιξη, η κυβέρνηση να προχωρούσε σε μια συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Δυόμισι χρόνια μετά ο κ. Στεφανάδης καλείται να συνδράμει μια κυβέρνηση που έχει βασικό και μοναδικό στόχο την παραμονή στο ευρώ. Μετά τον «σάλο» που προκάλεσε η αποκάλυψη για τα παλαιότερα άρθρα του, πρόβαλε κάποιες ισχνές δικαιολογίες που δεν έπεισαν.


Σχολιάστε εδώ