Σαμαράς: Εγώ είμαι πιο Αδωνικός από σένα…

Τον στενοχώρησε πολύ το ότι ο φίλος του και συμμαχητής στον ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης γνώριζε από το πρωί της Δευτέρας ότι πάει στο υπουργείο Υγείας και δεν τον πήρε να τον ενημερώσει. Και το έμαθε όταν αργά το μεσημέρι τού τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός για να του πει το νέο, ότι μένει εκτός κυβέρνησης και τον ευχαριστεί για το έργο που έκανε. Του πρότεινε, δε, να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Όταν ανέλαβε υπουργός Υγείας, δεν είχε βάλει καμία προϋπόθεση ούτε είχε ζητήσει τίποτε. Και το αποτέλεσμα ήταν να βάλει το Μαξίμου δικό του άνθρωπο ως διευθυντή του γραφείου του Άδωνη, έναν υπάλληλο της ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια επέβαλε και τον γενικό γραμματέα! Και ο Γεωργιάδης δεν αντέδρασε, ούτε καν διαμαρτυρήθηκε. Τώρα, κατόπιν εορτής, κατάλαβε ότι θα έπρεπε να είχε βάλει κάποιους όρους.

Τρεις μέρες πριν βρεθεί εκτός υπουργείου και εκτός κυβέρνησης, τον είχε πάρει ο Σαμαράς ζητώντας του κάποιο… ρουσφέτι και η απάντησή του ήταν: «Εντάξει, πρόεδρε, θα το φροντίσω, αρκεί να προλάβω τις διαδικασίες πριν γίνει ο ανασχηματισμός». «Τι εννοείς;», τον ρώτησε ο Σαμαράς. «Αυτό που ακούγεται, ότι θα πάω σε άλλο υπουργείο», απάντησε ο Άδωνης. «Τι είναι αυτά που λες; Εγώ είμαι πιο Αδωνικός από σένα, παραμένεις εδώ», του είπε ο πρωθυπουργός, μόνο που τρεις μέρες αργότερα ξέχασε τι είχε πει στον Γεωργιάδη.

Εκείνες τις δύσκολες μέρες, οι μόνοι με τους οποίους μιλούσε ήταν ο Στουρνάρας και η γυναίκα του Λίνα Νικολοπούλου, με τους οποίους έχει άριστες σχέσεις.

Μετά την αναδόμησή του, ο Άδωνης είχε αποφασίσει να αποσυρθεί για δύο μήνες από την ενεργό δράση. Η έκταση όμως που πήραν τα σχόλια και τα άρθρα κατά της απόφασης του πρωθυπουργού να τον βγάλει από το υπουργείο Υγείας, ενώ πάρα πολλοί τον θεωρούσαν τον πλέον πετυχημένο υπουργό Υγείας, ανάγκασαν τον Σαμαρά να καλέσει τον Γεωργιάδη στο Μαξίμου, όπου μίλησαν επί μία ώρα και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις υμνώντας τον Άδωνη («είναι από τα πιο άξια, ικανά και μαχητικά στελέχη της παράταξης, με μάχες πετυχημένες») και ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβρη θα αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο πρωθυπουργού που να έχει δώσει τέτοια παράσταση. Κακά τα ψέματα, ο Γεωργιάδης πέτυχε νίκη μεγάλη.


Σχολιάστε εδώ