Μεϊμαράκης και Απ. Κακλαμάνης διαφωνούν με τις μεθοδεύσεις κατά της Χρυσής Αυγής

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από συζήτηση που είχε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, παρουσία και του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, που κι αυτός σχολίασε με ανάλογο τρόπο το θέμα, συνεπικουρώντας τον πρόεδρο της Βουλής, που είπε πως δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη η κοινοβουλευτική και πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής χωρίς να καταπατηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες.

Ο Β. Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά για το τι θα γίνει στην περίπτωση που, είτε η συγκεκριμένη είτε κάποια άλλη μελλοντικά υπόθεση αναστολής καταβολής της βουλευτικής αποζημίωσης, μέχρι να τελεσιδικήσει, ξεπεράσει τη βουλευτική περίοδο, αλλά εν τω μεταξύ η Βουλή έχει ήδη αποφασίσει για μια σειρά κρίσιμων νομοθετημάτων και τελικά δικαιωθούν οι «διωκόμενοι» βουλευτές και ακυρωθούν οι όποιες ποινές τους,.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν, βάσει του Κανονισμού, να αποφασίσουν αλλαγή του Κανονισμού τα θερινά τμήματα της Βουλής. Ως εκ τούτου, οι όποιες αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής πρέπει εκ του υφιστάμενου Κανονισμού να γίνουν από την Ολομέλεια της Βουλής που θα συνέλθει τον προσεχή Σεπτέμβριο και μάλιστα ό,τι γίνει απαιτεί πολλή προσοχή και σοβαρότητα. Η διάσταση απόψεων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου μπορεί να αποδοθεί μόνο σε έλλειψη γνώσης του Κανονισμού εκ μέρους του υπουργού και του επιτελείου του ή να χαρακτηρισθεί ως ατυχής εξαιτίας της υπουργικής σπουδής να επισπευσθεί και να νομιμοποιηθεί η κοινοβουλευτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση κινδυνεύει να παγιδευθεί σε επιλογές που θα την εκθέσουν αφού, όπως σχολίασε ο Β. Μεϊμαράκης, υπάρχουν θέματα που κανείς δεν μπορούσε μέχρι χθες να προβλέψει πως θα ανακύψουν…


Σχολιάστε εδώ