ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός από πολίτες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος εκπροσώπησε τη νέα περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, μίλησε με θαυμασμό για το έργο που υλοποιείται από τον ΠΕΣΥΔΑΠ, ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας δεν στήριξε τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για τη θωράκιση του βουνού. Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, αφού σημείωσε την αξιέπαινη προσπάθεια που συντελείται, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δεν εισάκουσε τις εισηγήσεις του για επένδυση σε δράσεις που πραγματοποιούνται σε μια από τις πιο περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, σημείωσε ότι: «Ευχαριστώ τους εθελοντές και την ομάδα πυρασφάλειας για την αδιάλειπτη παρουσία τους στο βουνό και τον ζήλο που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για την αποτελεσματική προστασία και ανάδειξη του Όρους Αιγάλεω. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε συνοδοιπόρο τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Είμαι σίγουρος ότι η Ρένα Δούρου και οι συνεργάτες της θα είναι δίπλα μας και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους».

Να σημειώσουμε ότι λίγες ώρες μετά την εκδήλωση φάνηκε η σημασία και η αξία του έργου που κάνει ο ΠΕΣΥΔΑΠ στο Σχιστό. Δίπλα από τη Μονή των Αγίων Πατέρων εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση που επεκτεινόταν γρήγορα στο δάσος. Τα πυροφυλάκια του ΠΕΣΥΔΑΠ την εντόπισαν έγκαιρα, ειδοποίησαν τους αρμόδιους και η φωτιά σβήστηκε πριν προλάβει να κάνει ζημιές.

// Στο κατάμεστο Θέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας πραγματοποιήθηκε ένα μοναδικό Αφιέρωμα στον Κινηματογράφο και το Θέατρο από τους μαθητές των τμημάτων Υποκριτικής και Μουσικής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Οι μαθητές παρουσίασαν θεατρικά αποσπάσματα –αγαπημένων έργων– από το παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο καθώς και αποσπάσματα από τον παλιό και αξέχαστο ελληνικό κινηματογράφο. Την έναρξη έκανε το Τμήμα Υποκριτικής με σκηνές από το Παγκόσμιο Θέατρο ενώ ακολούθησε ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου οι μαθητές του Μουσικού Τμήματος έπαιξαν μουσική Ελλήνων Συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός και ο Μάνος Λοΐζος. Οι μαθητές της Υποκριτικής συνέχισαν το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με σκηνές σπαρακτικού γέλιου από αγαπημένα έργα όπως το «Ξύπνα Βασίλη» και «Το Στραβόξυλο» του Δημήτρη Ψαθά.

// Χαλαρά αντιμετώπισε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την αντικατάστασή του στο υπουργείο Παιδείας από τον Ανδρέα Λοβέρδο. Όπως έλεγε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης σε στενούς συνεργάτες και φίλους του, τώρα –επιτέλους– θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί, μετά από ένα διάστημα τεσσάρων χρόνων που βρισκόταν διαρκώς σε επιφυλακή. Ήδη από την Τετάρτη είχε αποσυρθεί στο σπίτι του στη Ν. Μάκρη και από αύριο θα βρίσκεται και πάλι στο γραφείο του στον Πειραιά. Σχολίασε μάλιστα σκωπτικά κάποια δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει πάει στη… Βραζιλία για το Μουντιάλ, λέγοντας ότι έχει δουλειές να κάνει εδώ και δεν του… λείπει η Βραζιλία.

// Άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο η 4η Πειραϊκή Αμφικτιονία, που φέτος είναι αφιερωμένη στον εποικισμό της πόλης και τη συμβολή των εποίκων στην ανάπτυξη του κοινωνικού ιστού του Πειραιά. Οι εκδηλώσεις φέτος γίνονται στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι και από πλευράς συμμετοχών η 4η Αμφικτιονία είναι η πολυπληθέστερη όλων.

// Ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος πως ο Πειραιάς είναι ελλειμματικός σε προσωπικό και ότι τα όσα αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα περί πλεονάζοντος προσωπικού είναι ανακριβή. Χαρακτηριστικά είπε: «Τα στοιχεία που αναφέρονται στα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα και στον αριθμό των εργαζομένων στον Δήμο Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στον δήμο είναι 1.014 μόνιμοι και 268 αορίστου χρόνου και όχι 1.553, που αναφερόταν στα δημοσιεύματα. Άρα όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά ο αριθμός τους είναι πολύ μικρότερος από την αναλογία πληθυσμού και προσωπικού που υπήρχε ως κριτήριο. Στον Δήμο Πειραιά δεν «περισσεύει» ούτε ένας εργαζόμενος τελεία και παύλα».

// Ο Δήμος Πειραιά και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, θα παρουσιάσουν το Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δωρεάν την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας», από την Εθνική Λυρική Σκηνή και το έργο Ντον Τζοβάνι του Μότσαρτ. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο του χώρου.

// Το κλειστό κολυμβητήριο που βρίσκεται μέσα στο 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά και είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης και της θεραπείας των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φοιτούν εκεί, εγκαινίασε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος. Να σημειώσουμε ότι το σχολείο λειτουργεί από το 2000, όταν παραδόθηκε και εγκαινιάστηκε, αλλά η πισίνα δεν είχε λειτουργήσει γιατί απλά υπήρχε μόνο στα… σχέδια! Ο δήμαρχος από τις πρώτες στιγμές της θητείας του είχε τάξει στους γονείς ότι η πισίνα θα λειτουργήσει και τώρα, λίγο πριν την αποχώρησή του από τον δήμο, υλοποίησε την υπόσχεσή του. Μιλώντας ο Β. Μιχαλολιάκος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Έχω ένα “ελάττωμα” να τηρώ τις δεσμεύσεις μου. Έχω κι άλλα “ελαττώματα”. Το ένα είναι ότι θα εργάζομαι όσα χρόνια μού δίνει ο Θεός, όχι για τις εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές. Γιʼ αυτό και δεν θα δείτε να εγκαινιάζω έργα πριν από τις εκλογές. Τα εγκαινιάζουμε μετά τις εκλογές. Αυτή η πισίνα δεν είναι μία πισίνα σαν εκείνες που έχουν μάθει τα “καλομαθημένα” παιδιά της δεύτερης γενιάς που γεννιούνται με πισίνες. Είναι σχολείο. Και το χρωστούσε η Πολιτεία στα παιδιά από το 2000 που έκανε με “θεάματα” τα εγκαίνια. Δυστυχώς έκανε λειψά εγκαίνια. Και η πισίνα δεν λειτούργησε και το πάρκο απέναντι έμεινε βάλτος. Εμείς τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα έχουμε πλήρως διαμορφώσει και το απέναντι πάρκο».

****

• Αληθεύει ότι δήμαρχος της ευρύτερης περιοχής Πειραιά που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές γιατί –εκτός των άλλων– υπήρχαν εναντίον του καταγγελίες για κακοδιοίκηση και ατασθαλίες, ετοιμάζεται να αναλάβει, μετά τον Σεπτέμβριο, νευραλγικό πόστο του δημόσιου τομέα, που έχει μάλιστα και άμεση σχέση με τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων;

Οι δημότες της περιοχής με το άκουσμα της είδησης ήδη έχουν βγει στα… κάγκελα. Και απειλούν με… ναυμαχία! Ελπίζουμε να μην κάνει κανένα… αστείο η κυβέρνηση και οι φήμες να παραμείνουν φήμες, γιατί μετά άντε να πείσει τον κόσμο ότι υπάρχει αξιοκρατία και δεν υπάρχει διαπλοκή…


Σχολιάστε εδώ