Η αδιαφορία των πολιτικών και ο εφιάλτης της δημογραφικής κατάρρευσης

«Δεν φθάνει, δηλαδή, που η κρίση περιόρισε δραματικά τη διάθεση για τεκνοποιία, πέρα από τις αμβλώσεις, τις προφυλάξεις και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, που έτσι περιορίζουν τις γεννήσεις και αυξάνουν τον αριθμό των γερόντων. Έρχονται και οι κυβερνήσεις με τα αμελέτητα μέτρα τους και την αυτοκτονική αδιαφορία για το δημογραφικό να επιταχύνουν τη γήρανση και τον αφελληνισμό της Ελλάδας».

Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου για τις τριπλές εκλογές (δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές) ακούσαμε τους υποψηφίους και τους αρχηγούς των κομμάτων να ομιλούν επί όλων των θεμάτων, πλην ενός, της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητος, που μαστίζει την πατρίδα μας, η οποία με μαθηματική ακρίβεια την οδηγεί στο τέλος της ιστορίας της και μάλιστα με ταχυτάτους ρυθμούς. Ποια ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει σε μία χώρα όταν το 20% του πληθυσμού της αποτελείται από ηλικιωμένους και τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν ακριβώς εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού; Πώς νομίζουν οι ηγέτες των κομμάτων του λεγομένου, ή μη, «συνταγματικού τόξου» ότι θα επιβιώσει το ελληνικό έθνος, όταν ο ελληνικός πληθυσμός γηράσκει και συγχρόνως συντελείται μία άνευ προηγουμένου πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας από την αθρόα και ανεξέλεγκτον εισροή λαθρομεταναστών; Δεν είναι, όμως, μόνον η απαράδεκτη αδιαφορία των ηγεσιών των κομμάτων, είναι και η πλήρης αδιαφορία και της λεγομένης πνευματικής ηγεσίας. Η Ακαδημία απολαμβάνει μακαρίως τον ύπνο της, οι δημοσιογράφοι αρκούνται να υπηρετούν, στην πλειοψηφία τους, την εκάστοτε εξουσία, οι άνθρωποι του πνεύματος έχουν κλεισθεί στον εαυτόν τους και προφανώς όλοι αναμένουν «ιδείν το τέλος»!

Προ ημερών πέρασε απαρατήρητη η επέτειος της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως. Άλλωστε η μνήμη της είναι εμφανές ότι ενοχλεί όλους τους υπευθύνους. Η Βουλή των Ελλήνων με το από Φεβρουαρίου 1993 ομόφωνο πόρισμά της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, όλα τα τότε κόμματα της Βουλής) είχε επισημάνει τα εξής βαρυσήμαντα: «Η δημογραφική εξασθένιση – γήρανση της κλασσικής Ελλάδος και του Βυζαντίου οδήγησε, σύμφωνα με έγκριτες μαρτυρίες, τον Ελληνισμό σε υποταγή αιώνων και παρʼ ολίγον σε ολοκληρωτικό αφανισμό».

Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η «υποταγή αιώνων» ουδέν απολύτως δίδαξε στις ηγεσίες των κομμάτων μας και το όλον ενδιαφέρον τους έγκειται στο πώς οι μεν κυβερνώντες θα διατηρήσουν την εξουσία, οι δε αντιπολιτευόμενοι στο πώς θα την αποκτήσουν!

Η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι έλαβε το μήνυμα! Ποιο μήνυμα δεν μας λέει. Η ίδια η κυβέρνηση έθεσε απέναντί της 175.000 μητέρες, που ελάμβαναν την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας και την κατήργησε. Έθεσε απέναντί της άλλες 50.000 πολύτεκνες μητέρες, που είχαν ένα-δυο προστατευόμενα τέκνα και τους κατήργησε το πολυτεκνικό επίδομα. Ακόμη, έθεσε απέναντί της άλλες 35.000 πολύτεκνες οικογένειες, που έχουν τέσσερα και άνω προστατευόμενα τέκνα, για τις οποίες κατήργησε τα αφορολόγητα ποσά των παιδιών και εφέτος καλούνται να πληρώσουν επιπλέον για φόρο εισοδήματος από 1.200 έως 9.500 ευρώ απʼ ό,τι επλήρωσαν το 2013!

Αφού η κυβέρνηση έθεσε απέναντί της όλες αυτές τις 260.000 οικογένειες και αφού εξαφάνισε από το λεξιλόγιό της τη λέξη πολύτεκνοι, περίμενε όλοι αυτοί να προσέλθουν στις κάλπες και να την ψηφίσουν; Αλλά και μετά τις εκλογές έχει αφαιρέσει από το λεξιλόγιό της τους πολυτέκνους. Συνεπώς, ουδέν απολύτως μήνυμα έλαβε. Προφανώς επαναπαύεται και ελπίζει στο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, με όσα λένε και πράττουν διάφορα στελέχη της, βοηθά την παραμονή της στην εξουσία! Ματαία ελπίς.


Σχολιάστε εδώ