Ακόμα μεγαλύτερη ανάκαμψη επιδιώκει το ΚΚΕ

Όπως είναι φυσικό, όλοι στο ΚΚΕ έχουν τα μάτια στραμμένα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν και στις οποίες τα στελέχη του κόμματος έχουν επίγνωση ότι θα επικρατήσει μεγάλη πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ασκεί πίεση πάνω στους ψηφοφόρους του.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας προς το ΚΚΕ για στήριξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς -κάλεσμα στο οποίο στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ανταποκρίθηκαν οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι του ΚΚΕ, αφού από το 8,5% του Μαΐου κατρακύλησε στο 4,5% του Ιουνίου-, στον Περισσό συνεχίζουν την αντιπαράθεσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ξέρουν ότι μόνο από εκεί έχουν να χάσουν ψηφοφόρους.

Έτσι χαρακτηρίζουν υποκριτικά τα κελεύσματα του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία ενώ ο Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας:

«Οι προσκλήσεις σε διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ, τελευταία, έχουν πολλούς παραλήπτες. Πρώτος απ’ όλους ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, τρεις μέρες μετά τις εκλογές, πλασάρεται ως ο καλύτερος εγγυητής από τη ΝΔ για να υπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Ανοίγει παράθυρο συνεργασίας και σε δυνάμεις της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ, της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας, αν απεγκλωβιστεί από τη ΝΔ και αλλάξει στρατηγική. Αυτό και αν είναι κοροϊδία! Τι σχέση μπορεί να έχει το ΚΚΕ με κόμματα που δηλώνουν πρόθυμα να συνεργαστούν με τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ; Καμία, και αυτό μπορούν καλύτερα τώρα να το καταλάβουν όσοι νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, προοδευτικοί. Το κάλεσμα ενότητας προς το ΚΚΕ έχει περισσότερο υποκριτικό και πονηρό χαρακτήρα. Ούτε οι ίδιοι δεν το πιστεύουν ότι θέλουν πραγματικά τη συνεργασία».

Βέβαια, στο ΚΚΕ, από την επαφή που έχουν με τους ψηφοφόρους, ακούνε την κριτική ότι το κόμμα φαίνεται να έχει ως κύριο στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη συγκυβέρνηση και έτσι στον δημόσιο λόγο τους προσπαθούν να ισορροπήσουν, αφού δεν θέλουν να εμπεδωθεί -ειδικά στους αριστερούς ψηφοφόρους- μια τέτοια εντύπωση, η οποία εντέλει μπορεί να στοιχίσει στην κάλπη.

«Ο κύριος στόχος του ΚΚΕ είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης του λαού, η σφηκοφωλιά της ΕΕ, η αντιλαϊκή πολιτική, από όποιον κι αν εφαρμόζεται. Στον καπιταλισμό αυτοί είναι ο ταξικός αντίπαλος για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αυτοί βρίσκονται πίσω από κυβερνήσεις, πίσω από την ΕΕ, πίσω και από τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας όμως ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται επί της ουσίας στην ίδια ρότα, όπως φάνηκε και από την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, όπου ζήτησε μια «νέα κοινωνική συμφωνία» με τον ΣΕΒ.

«Θυμάστε κάποιο πραγματικά αριστερό κόμμα στο παρελθόν που να έλεγε τέτοια; Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι όχι μόνο να αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, όπως το κάνουμε καθημερινά, αλλά και να αποκαλύπτουμε στον λαό όσους θέλουν να φέρουν -με παραλλαγές ή όχι- την ίδια πολιτική στρατηγική από την πίσω πόρτα», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Δ. Κουτσούμπα…


Σχολιάστε εδώ