Το πραξικόπημα που τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε

Τρόπο «ύποπτο», όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Επρόκειτο για τα 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά μέχρι τα Αστέρια της Γλυφάδας, 20 στρέμματα επίσης στη Γλυφάδα και την περιοχή Άσπρο Λιθάρι Σουνίου, εκτάσεως 383 στρεμμάτων, που νοικιάζεται από τον όμιλο της Crecotel, του γνωστού για τις σχέσεις του με το πολιτικό σύστημα της χώρας και γαμπρού του Νίκου Σηφουνάκη, Νίκου Δασκαλαντωνάκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η μεταφορά αυτή των τριών φιλέτων κάθε άλλο παρά αθώα και τυχαία ή «κατά λάθος» έγινε, όπως με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ υποστήριξε. Σκοπός αυτής της εξέλιξης ήταν, εν κρυπτώ και δίχως αντίδραση, τα φιλέτα αυτά να οδηγηθούν σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Μόλις δύο ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα-κόλαφο για τη δικομματική κυβέρνηση, η διυπουργική συνεδρίασε με αποκλειστικό αντικείμενο να κλείσει την υπόθεση του The Mall το οποίο τελεσίδικα χαρακτηρίστηκε ως αυθαίρετο και να μεταβιβάσει τα επίμαχα φιλέτα από την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ στο ΤΑΙΠΕΔ. Παρά τη ζάλη που προκάλεσε το αποτέλεσμα της κάλπης, οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης επιχειρούν να κλείσουν άρον άρον την υπόθεση, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Τέτοια ήταν η βιασύνη τους ώστε το ΦΕΚ δημοσιεύθηκε μέσα σε 48 μόλις ώρες, στις 30 Μαΐου συγκεκριμένα, πάνω δηλαδή στη ζάλη των αποτελεσμάτων κι ενώ όλη η Ελλάδα συζητούσε για τις πολιτικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να επέλθουν.

Το πρόβλημα ανέδειξε, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρόεδρος της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ Άρης Ματιάτος. Ένας αθόρυβος μάνατζερ τον οποίο τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και άλλοι υπουργοί δυσκολεύουν αφάνταστα στην προσπάθεια δημιουργίας της εταιρείας που θα αξιοποιήσει όλη την παραλία από το Παλαιό Φάληρο έως το Σούνιο. Ο κ. Ματιάτος ενημέρωσε προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε αμέσως την ανατροπή της σκανδαλώδους και ύποπτης αυτής απόφασης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ εδώ και μήνες υπήρχε ΚΥΑ που έβαζε τα τρία αυτά φιλέτα σε τροχιά άμεσης αξιοποίησης και την οποία ο κ. Ματιάτος προώθησε, ο κ. Στουρνάρας αρνούνταν να την υπογράψει παρά το γεγονός πως η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ υπήρξε προσωπικό σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν στο «Π» πως «είναι παραπάνω από ξεκάθαρο πως κάποιοι είχαν άλλα σχέδια για τις συγκεκριμένες εκτάσεις. Σχέδια, όμως, που εμποδίστηκαν την τελευταία στιγμή», αλλά δεν αποκλείεται αυτοί οι κάποιοι σύντομα να ξανακτυπήσουν.


Σχολιάστε εδώ