Τα κρυφά χαρτιά του Σάντος

Από το πρωί της Κυριακής η αποστολή της Εθνικής ομάδας πετάει για τη Βραζιλία με ελπίδες για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

«Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι», δήλωσε ο Σάντος, ενώ βρήκε υποστηρικτή στο πρόσωπο του πιο διάσημου συμπατριώτη του. «Η Ακτή Ελεφαντοστού και η Ελλάδα θα προκριθούν από τον τρίτο όμιλο, αν και η Κολομβία διαθέτει δυνατή ομάδα», απεφάνθη ο πολύς Ζοζέ Μουρίνιο.

Τα κέρδη

Η Εθνική έδειξε κόντρα στην Πορτογαλία, το περασμένο Σάββατο, αλλά και εναντίον της Νιγηρίας τα ξημερώματα της Τρίτης, ότι θα πρέπει να φτύσουν αίμα οι αντίπαλοί της για να πετύχουν κάποιο γκολ. Η ανασταλτική λειτουργία των ελλήνων διεθνών είναι για σεμινάριο. Έστω και αν τραυματίστηκε στο ματς με τους Ίβηρες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στη θέση του αγωνίστηκε ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος κάλυψε το κενό και δικαίωσε απόλυτα τον Σάντος για την απόφασή του να του στείλει προσκλητήριο, παρά το χάσμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Το δεύτερο κέρδος από τα φιλικά προετοιμασίας ακούει στο όνομα Γιάννης Φετφατζίδης. Ο μέσος της Τζένοα έχει βελτιωθεί σημαντικά από τη μεταγραφή του στην Ιταλία και απειλεί να δείξει πως υπάρχει Μέσι και στην Ελλάδα.

Η απουσία του Φαλκάο

Η Ελλάδα αρχίζει τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Κολομβία στις 14 Ιουνίου, δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο. Τα μαντάτα από τους Λατινοαμερικάνους είναι ευχάριστα για την Εθνική μας, διότι ο Ραδαμέλ Φαλκάο αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από το βέτο που άσκησαν η Μονακό και οι χορηγοί του. Ένας πονοκέφαλος λιγότερος για τον Σάντος, ο οποίος πάντως ξέρει ότι θα ‘χουν δύσκολη αποστολή οι διεθνείς, διότι η υγρασία και γενικά οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την προσπάθεια κάθε ποδοσφαιριστή.

Το ματς με τους Κολομβιανούς θεωρείται κλειδί για την Εθνική. Με θετικό αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος της πρόκρισης για τους 16 της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας. Στο μυαλό των διεθνών, άλλωστε, βρίσκεται η διάκριση επειδή η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου συμπίπτει με την έναρξη του Euro 2004. Την ώρα, δηλαδή, που οι διοργανωτές Βραζιλιάνοι θα υποδέχονται την Κροατία, στην αποστολή της Εθνικής θα πηγαίνουν το μυαλό τους δέκα χρόνια πίσω για να θυμηθούν την έναρξη της πορείας προς την κορυφή της Ευρώπης.

Παράταση για τον διάδοχο

Για να μείνουν οι διεθνείς συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, η ΕΠΟ προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης που έβαλε τέλος στην προπονητολογία. Ο Γιώργος Σαρρής έχει καταλήξει στην επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι, αλλά ο Ιταλός δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Μονακό και θέλει να εξασφαλίσει πρώτα την αποζημίωσή του.

Υπάρχουν όμως και σύμβουλοι της ΕΠΟ που επιμένουν ότι πρέπει να πάει η Εθνική στην επιλογή του Μάρκο Ταρντέλι, αλλά εκφράζονται και ξεκάθαρες γνώμες υπέρ του Μάρτιν Γιολ. Τον πρώτο λόγο, πάντως, έχει ο Ρανιέρι. Το θέμα του, όμως, θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πρόγραμμα των τριών πρώτων ημερών
1ος Ομιλος
Ημερ.  Ωρα    Πόλη
12/06 23:00 Σάο Πάουλο 
           Βραζιλία - Κροατία
13/06 19:00 Νατάλ Μεξικό - Καμερούν
2ος Ομιλος
Ημερ.  Ωρα   Πόλη
13/06 23:00 Σαλβαντόρ 
            Ισπανία - Ολλανδία
14/06 01:00 Κουϊάμπα Χιλή - Αυστραλία
3ος Ομιλος
Ημερ.  Ωρα    Πόλη
14/06 19:00 Μπέλο Οριζόντε 
            Κολομβία - Ελλάδα
15/06 01:00 Ρεσίφε 
            Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία
4ος Ομιλος
Ημερ.  Ωρα    Πόλη
14/06 22:00 Φορτελέσα 
           Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα
15/06 04:00 Μανάους Αγγλία - Ιταλία
5ος Ομιλος
Ημερ.  Ωρα    Πόλη
15/06 19:00 Μπραζίλια 
            Ελβετία - Ισημερινός
15/06 22:00 Πόρτο Αλέγκρε 
            Γαλλία - Ονδούρα 

Όλο το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας 
Ημερ. Ωρα    Πόλη
14/06 19:00 Μπέλο Οριζόντε
            Κολομβία - Ελλάδα
15/06 01:00 Ρεσίφε 
            Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία
19/06 19:00 Μπραζίλια  
            Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού
20/06 01:00 Νατάλ Ιαπωνία - Ελλάδα
24/06 23:00 Κουϊάμπα Ιαπωνία - Κολομβία
24/06 23:00 Φορτελέσα 
            Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού 

Σχολιάστε εδώ