Στις μαύρες της η Ντόρα…

Υπολόγιζε, και προφανώς υπολογίζει ακόμη, σύμφωνα με συνεργάτες της, ότι ο πρωθυπουργός θα της πρόσφερε τη θέση της Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα που λήγει η θητεία της Μαρίας Δαμανάκη, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες, για να μην πούμε καμία. Όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι ο Αντώνης είναι από τους πολιτικούς που δεν ξεχνάνε. Και στα παλιά που είχαν μαζευτεί προστέθηκαν και τα πρόσφατα. Με αυτό, εκείνοι που γνωρίζουν το κλίμα και τις κουβέντες που ακούγονται στο Μαξίμου, εννοούν τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ότι η ΝΔ είναι μικρό κόμμα, που μόλις την έμαθε ο Σαμαράς πήρε… ανάποδες.

Ένα άλλο που της χρεώνουν είναι ότι στην κρίσιμη για την κυβέρνηση και το κόμμα μάχη των δύο Κυριακών (αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) δεν βοήθησε καθόλου. «Επομένως, πώς έχει την απαίτηση να της προσφέρουμε στο πιάτο τη θέση της Επιτρόπου;», λένε άνθρωποι του Μαξίμου. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι δεν είναι δυνατόν όλη η οικογένεια να πάρει αξιώματα, εννοώντας ότι ήδη ο αδελφός της είναι υπουργός και ο γιος της με τη στήριξη της παράταξης εκλέχθηκε περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Δεν φαίνεται, επίσης, να υπάρχει περίπτωση να της προταθεί κάποιο υπουργείο στον ανασχηματισμό που μαγειρεύεται. Ενδεχομένως να ήθελε το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά πέραν των προθέσεων του Σαμαρά αποκλείεται ο Βενιζέλος να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Κάπου ακούστηκε και για το υπουργείο Οικονομικών, αλλά μάλλον είναι λόγια του αέρα.

Η Ντ. Μπακογιάννη έκανε μια τελευταία προσπάθεια με στόχο να κινητοποιήσει τον γερμανικό παράγοντα για τη θέση της Επιτρόπου, αλλά φαίνεται ότι τούτη την εποχή στον γερμανικό χάρτη είναι κόκκινο πανί… Και έτσι πάει κι αυτή η ελπίδα.

Κατάληξη; Στο τούνελ, στο οποίο βρίσκεται η Ντόρα, δεν φαίνεται φως…


Σχολιάστε εδώ