στα ενδότερα των ομάδων

• Είναι τεράστια η επιτυχία του Πουλινάκη διότι ο άλλοτε παίκτης της Μίλαν είχε κλείσει την πόρτα του στον ΟΦΗ όταν έμαθε για τις εκκρεμότητες της κρητικής ομάδας με πρώην ποδοσφαιριστές της. Ακόμα και την Πέμπτη στα ρεπορτάζ από την Κρήτη αναφέρονταν ως υποψήφιοι για τον πάγκο του Ομίλου ο Ρικάρντο Σα Πίντο, δηλαδή, ο πρώην προπονητής και ο Ιβάιλο Πέτεφ.

• Ο Βούλγαρος, βέβαια, οριστικοποίησε από το πρωί της Πέμπτης τη μετακόμισή του στο Αζερμπαϊτζάν, όπου ελπίζει να εξαργυρώσει την εξαιρετική πορεία του με τη Λουντογκόρετς αλλά και την καλή παρουσία του στην Κύπρο. Οπότε έμενε ουσιαστικά δίχως επιλογές ο Πουλινάκης και γι’ αυτό η συμφωνία του με τον Γκατούζο θεωρείται ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

• Τι θα πετύχει ο Ιταλός στην Κρήτη θα το μάθουμε με το πέρασμα του χρόνου. Όλοι άλλωστε κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και ο Γκατούζο καλείται να αποδείξει πως αξίζει την επιμονή του Πουλινάκη.

• Είναι, πάντως, ένα μεγάλο όνομα μια και ως ποδοσφαιριστής κέρδισε τα πάντα στην καριέρα του. Με κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ ως παίκτης της Μίλαν αλλά και με Παγκόσμιο Κύπελλο χάρη στην παρουσία του στην Εθνική Ιταλίας.

• Σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, η άλλη ομάδα του Ηρακλείου, ο Εργοτέλης, εξακολουθεί να ψάχνει τον διάδοχο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Έπαιξαν για μεγάλο διάστημα οι «κιτρινόμαυροι» το χαρτί του Νίκου Νιόπλια, αλλά με πολλές αντιρρήσεις μέσα στην παρέα που κάνει κουμάντο στην ΠΑΕ.

• Ξαφνικά άρχισε να ακούγεται και το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου, αλλά στο Μαρτινέγκο υποστηρίζουν πως θέλουν έναν προπονητή ικανό να βελτιώσει τους παίκτες και κυρίως τους νεαρούς. Οπότε απορρίφθηκε άμεσα ο allenatore, ο οποίος έχασε αρκετά στηρίγματα το τελευταίο διάστημα. Αν εξαιρέσει κάποιος τον Νιόπλια, πάντως, οι άνθρωποι του Εργοτέλη κινούνται κατά κύριο λόγο στην πορεία που χαράζουν οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού.

• Πολλές αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε το λάθος που έκανε η Καλομοίρα κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου πριν από το φιλικό της Εθνικής με τη Νιγηρία στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι διεθνείς, πάντως, έσπευσαν να πουν την καλή κουβέντα τους στην τραγουδίστρια, που έδειχνε ούτως ή άλλως συγκινημένη για την παρουσία της στη φιέστα που διοργάνωσαν οι έλληνες ομογενείς με αφορμή την παρουσία της Εθνικής στη Φιλαδέλφεια.

• Στον Πειραιά δεν έχουν πρόβλημα με κάποιον εθνικό ύμνο διότι σχεδιάζουν ομάδα με παίκτες απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Η ελληνοποίηση του Ολυμπιακού παίρνει παράταση διότι με πρωτοβουλία του Μίτσελ αλλά και των Κριστιάν Καρεμπέ, Πιέρ Ισά, οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται στο εξωτερικό για να καλύψουν τα κενά τους.

• Αν, μάλιστα, αποχωρήσουν από τον Πειραιά οι Χολέμπας, Μανωλάς και Μανιάτης, τότε αυτόματα θα περιοριστούν σημαντικά οι Έλληνες στη 18άδα του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά θα μείνουν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σιόβας και Ανδρέας Σάμαρης, ενώ από ‘κει και πέρα θα εξαρτάται από τις λεπτομέρειες εάν θα μπαίνει και άλλος παίκτης στην αποστολή των «ερυθρολεύκων».

• Υπάρχει, βέβαια, και ο Δημήτρης Κολοβός, ενώ γίνονται προσπάθειες για την απόκτηση και δύο Ελλήνων από το εξωτερικό, αλλά οι πιθανότητες μοιάζουν λιγοστές τη δεδομένη χρονική περίοδο. Κάποιοι στον Πειραιά αναφέρουν επίσης τον Βέργο, τον Διαμαντάκο και τον Μπουχαλάκη, οι οποίοι υπό προϋποθέσεις μπορούν να κερδίσουν θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά γίνεται αντιληπτή η στροφή στους ξένους.

• Ενδεχομένως στον Πειραιά να θεωρούν ότι η επόμενη φουρνιά στερείται ταλέντων ικανών να αντέξουν το βάρος της φανέλας, αλλά είναι σαφές πως κάποιους παίκτες που ενδιέφεραν τον Μίτσελ, τους πρόλαβαν άλλες ομάδες. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Γούτα της Ξάνθης που οδεύει προς την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Μάνταλο της ίδιας ομάδας που θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

• Τα κιτρινόμαυρα, πάντως, έβγαλαν αρκετοί παίκτες, στους οποίους επένδυσαν το περασμένο καλοκαίρι ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Τραϊανός Δέλλας. Ένας εξ αυτών αποτελεί πλέον βασικό στόχο του Πανιωνίου, ενώ και στον Πειραιά τον βλέπουν με καλό μάτι για τα τμήματα υποδομής, αν και ηλικιακά βρίσκεται στο όριο.

• Πρόκειται για τον Ρενάλντο Ράμα, τον οποίο πίστεψε ο Τραϊανός Δέλλας και γι’ αυτό του πρότειναν να δοθεί δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αλλά ο νεαρός επιθετικός εξέφρασε την επιθυμία να μείνει ελεύθερος όπως και συνέβη τελικά.

• Έχει ένα πρόβλημα με το διαβατήριό του ο Ράμα, αλλά στο περιβάλλον του θεωρούν πως μπορούν να το λύσουν και έτσι ενδεχομένως να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και στη Σούπερ Λίγκα, με δεδομένο ότι το όνομά του ακούστηκε ήδη στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος, άλλωστε, συνηθίζει να εκμεταλλεύεται ταλέντα που προσπερνούν άλλες ομάδες με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση τον Κολοβό που τον έχασε η ΑΕΚ και έπειτα πρόσφερε 700.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.


Σχολιάστε εδώ