Ο θρασύτατος Σόιμπλε τους έφτυσε κατάμουτρα

Πριν να καταπιαστώ με το σημερινό άρθρο, θα προτάξω ένα εντελώς άσχετο θέμα που… μου τη σπάει καθημερινά εκατοντάδες φορές και με εκνευρίζει σε μέγιστο βαθμό επί δεκαετίες ολόκληρες, τραυματίζοντας την ακοή μου. Πρόκειται για ένα ακουστικό λάθος ομιλούντων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, το οποίο διαπράττουν συνεχώς πρωθυπουργοί, υπουργοί, καθηγητές πανεπιστημίων και πλειάδα δημοσιογράφων. (Οι τιμητικές εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον θλιβερό κανόνα.) Εννοώ τα περιλάλητα «τρεισήμισι χρόνια». Τα χρόνια, όπως π.χ. τα στρέμματα, ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. Υποχρεούμαστε, επομένως, να λέμε «σε τριάμισι χρόνια» ή «πριν από τριάμισι χρόνια» και όχι «ΣΕ ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ» ή «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ». Το ίδιο ισχύει και για τα ΤΕΣΣΕΡΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ που τα εκφέρουν οι αδαείς ως… «ΤΕΣΣΕΡΣΗΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ»! Και μη μου πει κανένας εξυπνάκιας πως η γλώσσα… εξελίσσεται. Με ΛΑΘΗ δεν εξελίσσεται. Καταρρακώνεται. Όπως ακριβώς και η προφορική μετάδοση των γνώσεων.

Επί του προκειμένου τώρα. Δύο μόλις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των ευρωεκλογών ο Σαμαράς εξακολουθούσε να υπόσχεται τη γη με τα λουλούδια, τη θάλασσα με τα ψάρια και τον ουρανό με τʼ άστρα. Δεν πέρασε, όμως, καλά καλά μία εβδομάδα ώσπου να αφομοιώσει τα συντρίμμια του εκλογικού αποτελέσματος, συνεχίζοντας τα ασύστολα ψεύδη, και ο… μέγας φιλέλληνας Σόιμπλε τον… αντάμειψε με μια σβουριχτή σφαλιάρα. Εκτός του Σαμαρά, έσπευσε να φτύσει κατάμουτρα τον εξ απορρήτων του Γιάννη –«ξέχασέ το, Γιάννη»–, τον επίσης εθελόδουλο Βενιζέλο, καθώς και τη χαμερπή κουστωδία των πιο δραστήριων υπέρ του «4ου Ράιχ» μελών της συγκυβέρνησης.

Ο εξ απορρήτων Γιάννης σκούπισε απλώς τα σάλια από το πρόσωπό του ατάραχος, χωρίς να βγάλει άχνα. Ταυτόχρονα, με το ανύπαρκτο ανάστημά του και την αποκρουστική φωνή του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή σχολίασε τις επαίσχυντες δηλώσεις του αφεντικού του!

Και τι δεν είπε ο Σόιμπλε. Ακόμα και για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ απείλησε! Ένα ευρώ που οδήγησε την Ελλάδα ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ας όψεται ο σφόδρα γερμανόφιλος Σημίτης. Ιδού μερικές από τις απόψεις του ανθρωπόμορφου αυτού τέρατος: «Στο τέλος του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η χώρα δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από τις αγορές. Το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της “τρόικας”, θα φτάσει σε επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμο το 2022. Γιʼ αυτό ενδεχομένως η Ελλάδα να χρειαστεί εκ νέου περιορισμένη βοήθεια». Και προσθέτει κυνικά: «Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ»!

Των δηλώσεων του Σόιμπλε προηγήθηκε η έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία αναφέρεται ότι απαιτείται νέο οδυνηρό πακέτο μέτρων. Η εν λόγω έκθεση έχει διττή σημασία. Διότι απʼ τη μια μεριά επισημαίνει χρηματοδοτικό κενό κι απʼ την άλλη θεωρεί απαραίτητο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, θυμίζοντας σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση το «ξέχασέ το, Γιάννη» του Σόιμπλε. Το χρηματοδοτικό κενό είναι, βέβαια, εξουθενωτικό. Απαιτεί δέσμη ασφαλιστικών μέτρων, με επανεξέταση των ασφαλιστικών εισφορών και περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Ως προς τις εργασιακές σχέσεις επιμένει στην επανεξέταση του κατώτατου μισθού, ενώ τάσσεται επίσης υπέρ της διατήρησης των υφιστάμενων «χαρατσιών»! Με μια κουβέντα, έχουμε να κάνουμε με ένα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο κατέστρεψε κάθε χώρα που υποτίθεται ότι βοήθησε.

Τα μνημόνευσα όλα αυτά για να καταδείξω τα τερατώδη προεκλογικά ψεύδη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ –σαμαρική η πρώτη και βενιζελικό το δεύτερο με ό,τι αυτό υπονοεί–, και για να θυμίσω τις ουρανομήκεις πομφόλυγες της συγκυβέρνησης περί δήθεν «success story». Επίκειται ο περιβόητος ανασχηματισμός που θα προκαλέσει μετά βεβαιότητος τριγμούς στους ακόμα κρατούντες. Προετοιμάζεται επίσης από τώρα μεθοδικά, με εξαγορά συνειδήσεων άθλιων βουλευτών από άλλα κόμματα, η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, προκειμένου να αποφευχθούν εθνικές εκλογές.

Οι άνθρωποι είναι ανεγκέφαλοι. Παίζουν με τη φωτιά και δεν το αντιλαμβάνονται. Παίζουν με άφθονο αίμα που θα χυθεί εκατέρωθεν. Η αδιαφορία εξεμέτρησε το ζην. Ο καναπές έφαγε τα ψωμιά του. Τα νέα επαχθέστατα μέτρα θα χτυπήσουν κατακέφαλα τους εξαθλιωμένους Έλληνες. Η χώρα μας και οι πολύτιμοι θησαυροί της –υπέργειοι, υπόγειοι και υποθαλάσσιοι– ξεπουλιούνται ανάλγητα για πενταροδεκάρες, πλουτίζοντας αλλοδαπούς και ημεδαπούς ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ. Η αντοχή ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ, ενώ η ανευθυνότητα δεν έχει όρια. Και όταν ξεπεραστούν τα ήδη κατά μεγάλο ποσοστό ξεπερασμένα όρια της αντοχής, η τιμωρία θα είναι αμείλικτη.


Σχολιάστε εδώ