Ο ΔΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΣ!

Μεταξύ άλλων, μίλησε για πόλεμο σε βάρος του, για αθέτηση συμφωνιών, κυρίως οικονομικού περιεχομένου και για την περίπτωση του ουρουγουανού ποδοσφαιριστή Γκαρσία την οποία χαρακτήρισε «καυτή πατάτα που ουδείς διοικητικός ήθελε να διαχειριστεί».

Παράλληλα, παρά τη δικαίωσή του από τη δικαιοσύνη, ο Δώνης αποκάλυψε ότι εισέπραξε μόνο μία δόση -του περασμένου Δεκεμβρίου- προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να κάνει μεταγραφικές κινήσεις. Οπότε -όπως είπε- θα συνεχίσει τον αγώνα του έως ότου δικαιωθεί.

Η περίπτωση Δώνη – ΠΑΟΚ δεν είναι η μοναδική στο μόνιμα χειμαζόμενο (και ανοργάνωτο) ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όπως θυμάστε, μετά το άκομψο (για την πλευρά Σαββίδη) διαζύγιο ΠΑΟΚ – Δώνη, ακολούθησε η κίνηση νεοπλουτισμού με την πρόσληψη του προπονητή Στέφενς, στον οποίο ο χρηματοδότης ακούμπησε κανονικά το παραδάκι όταν τον απέλυσε, προκειμένου να μην εκτεθεί στην Ευρώπη. Με τον Δώνη ο ΠΑΟΚ προτίμησε τον «τυχοδιωκτισμό», δείχνοντας ένα πρόσωπο αφερέγγυο. Προφανώς οι άνθρωποι της Τούμπας, οι οποίοι δίνουν αγώνα προκειμένου να επιτύχουν μείωση των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, ξέχασαν τον Δώνη, με τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται -ουσιαστικά- να τιμωρηθούν.

Με τη σαθρή λογική που επικρατεί στο σύστημα των ΠΑΕ, ο Δώνης δεν φέρεται καλά στον ΠΑΟΚ και αυτό πιθανότατα θα του κοστίσει στην περαιτέρω εν Ελλάδι καριέρα του. Βλέπετε, τα καλόπαιδα οι πρόεδροι εύκολα αθετούν τις συμφωνίες τους, όπως εύκολα θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις τους στους τεχνικούς με τους οποίους συνεργάζονται. Θυμάμαι παλιά τον πανέξυπνο πρόεδρο του Απόλλωνα Κωστάκη Αλαμάνο που μου είχε ψιθυρίσει χαμηλόφωνα (για να μην εκτεθεί προφανώς…): «Αγαπητέ μου, ο προπονητής που πληρώνω δεν πιάνει χαρτωσιά μπροστά στις γνώσεις μου. Έλα όμως που θα με κράξετε εσείς οι δημοσιογράφοι όταν φορέσω φόρμα και βγω στην προπόνηση».

Κατά τα άλλα, ο Γιώργος Δώνης κατάφερε, στην «εξορία», να κερδίσει νταμπλ με τον ΑΠΟΕΛ, σε ένα κυπριακό πρωτάθλημα που -συμπαθάτε με- είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από αυτό της ψωροκώσταινας. Εννοώ αυτό που το διεκδικούν 18 και μονίμως καταλήγει στον ΕΝΑ (τον γνωστό…)

Υ.Γ.: Μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει αύριο ανοίγει η αυλαία του Μουντιάλ στη Βραζιλία με αρκετή γκρίνια από όλους. Οι διοργανωτές φοβούνται ότι δεν θα προλάβουν να παρουσιάσουν στην εντέλεια τα γήπεδα ή τη σωστή ασφάλεια του κοινού. Ο Μπλάτερ και τα καρντάσια του (που ενδιαφέρονται κυρίως για το μπαγιόκο…) ανησυχούν για την πιθανότητα στησίματος κάποιων αναμετρήσεων, μια και οι πονηροί του στοιχήματος καραδοκούν με στόχο να πλουτίσουν σε βάρος του προϊόντος. Οι δε ποδοσφαιριστές κλάσης, με 60 και πλέον παιγνίδια στα πόδια τους το τελευταίο δεκάμηνο, να μην είναι βέβαιο ότι θα λάμψουν στις αρένες. Συνιστάται ψυχραιμία (στα στοιχήματα) και κράτημα μικρού καλαθιού (στο θέαμα).


Σχολιάστε εδώ