Να σταματήσει η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ ζητά ο Γ. Μώραλης

Οι πρώτες κινήσεις του εστιάζονται σε θέματα που είχε «σηκώσει» προεκλογικά θέλοντας να «περάσει» στον κόσμο το μήνυμα ότι αυτά που είπε θα τα κάνει. Είναι το λιμάνι και τα δικαστήρια. Για το λιμάνι και γενικά για την τύχη του ΟΛΠ ο Γ. Μώραλης έστειλε την περασμένη βδομάδα επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία του ζητά να επανεξεταστεί το θέμα της πώλησής του αφού -όπως αναφέρει- το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί συγκριτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα για την οικονομική αναγέννηση της πόλης. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Γ. Μώραλης αναφέρει:

«Ο συνδυασμός μας “Πειραιάς Νικητής” τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του Λιμανιού. Πιστεύουμε ότι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Λιμανιού, συνδέεται με την ανάπτυξη και την πορεία της πόλης. Γιʼ αυτό, όπως συμβαίνει σε όλες, σχεδόν, τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης που έχουν στρατηγικής σημασίας λιμένες, ο Δήμος Πειραιώς πιστεύουμε και ζητάμε να συμμετέχει στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Διεκδικούμε διευρυμένη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ΟΛΠ με στόχο, όχι μόνο τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και τη δημιουργία καινούριων και βιώσιμων θέσεων απασχόλησης. Επίσης πιστεύουμε ότι σημαντικοί δημόσιοι χώροι που σήμερα βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΟΛΠ μπορούν να αποδοθούν στον Δήμο και στους κατοίκους του Πειραιά, συμβάλλοντας στη βελτίωση του αστικού ιστού της πόλης και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης.

Υποστηρίζουμε ότι η αναπτυξιακή προοπτική και η ανταγωνιστική θέση του Λιμένα του Πειραιά θα ενισχυθεί εάν η πλειοψηφία των μετοχών του ΟΛΠ διατηρηθεί από το Δημόσιο, με ταυτόχρονη, άμεση και ισχυρή παρουσία του Δήμου Πειραιά στη διοίκησή του και υιοθέτηση του ανταγωνιστικού μοντέλου παραχώρησης δραστηριοτήτων σε ιδιώτες μέσω πολυετών συμβάσεων.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Ως νέος Δήμαρχος του Πειραιά και με δεδομένη τη θέση μας, ότι το λιμάνι δεν πρέπει να πουληθεί, θα ήθελα να ζητήσω την παρέμβασή σας για να αρχίσει για το Λιμάνι του Πειραιά ένας ανοικτός διάλογος με την τοπική κοινωνία με στόχο την αναθεώρηση και επανασχεδιασμό των επιλογών του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ».

Για το θέμα των δικαστηρίων

Όσον αφορά τα δικαστήρια, ο Γ. Μώραλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργο Σταματογιάννη και συζήτησαν τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να αποκλειστεί κάθε περίπτωση να φύγουν από το κέντρο της πόλης.

Μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας, για την οποία είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά, ότι τα δικαστήρια του Πειραιά πρέπει να παραμείνουν στην πόλη. Τις επόμενες ημέρες θα λάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση».


Σχολιάστε εδώ