Μπαλτάκος: Να απαλλαγεί ο Σαμαράς από το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα με τη Μέρκελ!

«Ναι, αν απαλλαγεί (ο Σαμαράς) από το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα με τη Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ και τους Γερμανούς γενικότερα, με τη συνακόλουθη λιτότητα που επέβαλαν εκδικητικά. Υπάρχει χρόνος», είναι η απάντηση στην ερώτηση αν η ΝΔ μπορεί να ανακάμψει στις εθνικές εκλογές.

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο γιατί δεν συναινεί ο Στουρνάρας, ο οποίος είναι απόλυτα νομιμόφρων απέναντι στην «τρόικα», υλοποιεί πλήρως τις εντολές της, και στην ίδια γραμμή είναι και κάποιοι από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Το επισημαίνει, άλλωστε, ξεκάθαρα ο Τάκης Μπαλτάκος στη συνέντευξη, φορτώνοντας προσωπικά στον Στουρνάρα την οικονομική κατάρρευση, τη φτώχεια και τη δυστυχία που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες. Είπε συγκεκριμένα:

«Ο κ. Στουρνάρας συνέβαλε ουσιαστικά στη σταθεροποίηση της οικονομίας. Εργάστηκε σκληρά για τους Έλληνες, αλλά δεν φάνηκε να ακούει την αγωνία τους, ούτε τον παλμό της ψυχής τους. Ο Στουρνάρας είναι άριστος τεχνοκράτης και επιτυχημένος στη διαχείριση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Πίσω όμως από τους αριθμούς υπήρχαν άνθρωποι που μετατρέπονταν σε σκιές και βουλευτές μας που συνθλίβονταν στις τοπικές κοινωνίες».

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που υποστηρίζει ο Μπαλτάκος ότι ο Σαμαράς πρέπει να σπάσει τα δεσμά και να αλλάξει την οικονομική πολιτική. Τα ίδια έλεγε και πριν απομακρυνθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Μόνιμα από το περασμένο καλοκαίρι, με κορύφωση τον Οκτώβριο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το πρότεινε με επιμονή στον πρωθυπουργό.

Υποδείξεις προς το Μαξίμου κάνει και για τον χειρισμό του Βενιζέλου μετά την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές:

«Ο κ. Βενιζέλος πλησιάζει να έχει την ισχύ που είχε ο Γκένσερ στη Δ. Γερμανία επί δεκαετίες. Αυτό βοηθάει τη συγκυβέρνηση, αλλά βλάπτει τη Νέα Δημοκρατία. Αν συγκρουστούμε με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα πέσει. Αν συνεχίσουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, κι άλλοι δεξιοί ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν τη Νέα Δημοκρατία. Χρειάζεται χειρισμός μαγικός».


Σχολιάστε εδώ