Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Χρυσή Αυγή

Αίσθηση έχει προκαλέσει ωστόσο και η -τουλάχιστον περίεργη- ανοχή που επέδειξε το προεδρείο της Βουλής, που αρκέστηκε απλώς να παρακολουθεί τα όσα πρωτοφανή συνέβαιναν στην Ολομέλεια. Η εκ των υστέρων αντίδραση για ελέγχους και πειθαρχικές ποινές δεν αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις. Θέμα έχει ανακύψει και για την αστυνομική φρουρά που επέτρεψε να μετατραπούν σε χώρο συλλαλητηρίων οι διάδρομοι του Κοινοβουλίου.

Με τη συμπεριφορά τους, τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης (Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Ν. Μίχος κ.ά.) έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν στην ίδια γραμμή που ακολουθούν τελευταία με προκλήσεις, ύβρεις και απειλές κατά υπουργών και βουλευτών. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος τους βαρύτατες κατηγορίες, ενώ με φυλάκιση κινδυνεύουν οι περισσότεροι εναπομείναντες εκτός βουλευτές. Στη διάρκεια της συνεδρίασης επιχείρησαν να «χτυπήσουν» τη Νέα Δημοκρατία στο αδύνατο σημείο, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας μυστικές επαφές υπουργών και βουλευτών της με τη Χρυσή Αυγή. Γνωρίζοντας ότι, καθώς έχει προηγηθεί η υπόθεση Μπαλτάκου, μεγάλος αριθμός πολιτών θα μπορούσε να υποθέσει ότι τα λεγόμενά τους έχει βάση αληθείας.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος έφτασε μέχρι τον προθάλαμο του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ο Γ. Μουρούτης. Ο τελευταίος απάντησε ότι δεν είχε ποτέ καμιά συνάντηση με στέλεχος της οργάνωσης. Στοχεύοντας στα πιο λαϊκά στρώματα, ο Χρ. Παππάς αποκάλυψε ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ψώνιζε από το κατάστημά του στα Ιωάννινα, γεγονός που πιστοποιεί -υποτίθεται- τις υπόγειες διασυνδέσεις της Λ. Συγγρού με τη Χρυσή Αυγή. Η άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών (Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού) αποφασίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (223 βουλευτές).


Σχολιάστε εδώ