ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Στο Ν. Φάληρο, στην ενορία του Αγ. Δημητρίου, ο Μώραλης πήρε 60% και 40% ο Μιχαλολιάκος. Στην ενορία της Μυρτιδιώτισσας, ο Μώραλης πήρε 57,4% και ο Μιχαλολιάκος 42,6%.

Στα Καμίνια, στην ενορία Αγ. Ελευθερίου, ο Μώραλης πήρε 58,7% και ο Μιχαλολιάκος 41,3% και στον Π. Κοκκινιά, στην ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο πρώτος συνδυασμός πήρε 59,2% και ο δεύτερος 40,8%, ενώ στους Αγίους Αναργύρους, ο Μώραλης έλαβε το 56,2% έναντι 43,8% του Μιχαλολιάκου.

Στο κέντρο, τώρα, στην Αγ. Τριάδα, ο Μώραλης πήρε 58,1% και ο Μιχαλολιάκος 41,9% στον Αγ. Σπυρίδωνα και στον Αγ. Κωνσταντίνο 52,5% και 47,5%, στον Προφήτη Ηλία 53,5% και 46,5% και στην Ευαγγελίστρια 57,7% έναντι 42,3%.

Στα υποτιθέμενα, τώρα, «κάστρα» του Μιχαλολιάκου είχαμε τα εξής αποτελέσματα. Στην Καλλίπολη, στην ενορία Αγίας Παρασκευής, ο Μώραλης πήρε 51,3% και ο Μιχαλολιάκος 48,7%. Στον Άγιο Νικόλαο 52,4% έναντι 47,6%, όπως και στο Ρόδο το Αμάραντο, στη Ζωοδόχο Πηγή 54,6% ο Μώραλης και 45,4% ο Μιχαλολιάκος και στον Άγιο Νείλο, 57,2% ο πρώτος και 42,8% δεύτερος.

Τέλος, στα Μανιάτικα πρωτιά είχε ο Μιχαλολιάκος στην Υπαπαντή με 56,5% έναντι 43,5% του Μώραλη, ενώ στον Άγ. Δημήτριο στα Ταμπούρια, ο Μώραλης πήρε 55,8% έναντι 44,2% του αντιπάλου του. Στην Αγία Σοφία ο πρώτος πήρε 51,1% και ο δεύτερος 48,9%, ενώ στην Αγία Μαρίνα στον λόφο Βώκου, ο Μιχαλολιάκος είχε 51,5% έναντι 48,5% του Μώραλη. Το μεγαλύτερο ποσοστό ο Μώραλης το πήρε στην ενορία Αγίου Διονυσίου όπου πήρε 77,8% και ο Μιχαλολιάκος 22,2%. Συνολικά, από τις 23 ενορίες που έχει ο Πειραιάς, στις 21 πήρε πρωτιά ο Μώραλης και μόνο στις δύο ο Μιχαλολιάκος, όπως αντιλαμβάνεστε ο Μώραλης δεν έχανε με τίποτα.

// Έγιναν την περασμένη Δευτέρα τα εγκαίνια της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια» που κάθε δύο χρόνια γίνονται στην Ελλάδα και εδώ και δύο χρόνια είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού «Κλάρκσον». Μέχρι το 2004, τα «Ποσειδώνια» γίνονταν στον Πειραιά, που αποτελεί την πόλη-σύμβολο της ελληνικής ναυτιλίας. Έκτοτε, όμως, οι διοργανωτές αγνοούν την πόλη μας γιατί, όπως ισχυρίζονται, δεν έχει κατάλληλους χώρους! Έτσι, μετακόμισε στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, και τώρα στον εκθεσιακό χώρο δίπλα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στα Σπάτα! Ο νέος δήμαρχος Πειραιά δεσμεύθηκε ότι τα επόμενα «Ποσειδώνια» θα γίνουν στον Πειραιά. Να ευχηθούμε να τα καταφέρει! Γιατί χώροι, υποδομές υπάρχουν στην πόλη μας. Θέληση, μάλλον, δεν υπάρχει…

// Ολόκληρη η δημοτική αρχή του Π. Φασούλα κάθισε την περασμένη εβδομάδα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσε τα ανταποδοτικά τέλη για δαπάνες που δεν είχαν σχέση με την καθαριότητα. Τελικά αθωώθηκαν όλοι αφού δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία στοιχείο που να επιβεβαιώσει το κατηγορητήριο. Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Τάσος Κάρλες.

// Μʼ εκείνη την υπόθεση της ΑΒΑΞ στο Τζάνειο Νοσοκομείο που είχε αποκαλύψει το «Π», τι γίνεται; Από τον Μάρτιο του 2010 έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά εννέα μελών του τότε διοικητικού συμβουλίου κι ακόμα (τέσσερα χρόνια μετά) δεν έχει προσδιοριστεί δικάσιμος! Πότε περιμένουν να την προσδιορίσουν; Όταν… παραγραφεί το αδίκημα; Και κάτι ακόμα: Ακούστηκε ότι δύο από τα τότε μέλη του ΔΣ υπηρετούν ακόμα σε δημόσια νοσοκομεία! Δεν θα έπρεπε να έχουν τεθεί σε αργία; Στο μεταξύ, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έχει στείλει στις 4-1-12 και στις 22-10-13 έγγραφα στο Τζάνειο με τα οποία ζητά να ενημερωθεί αν έχει κινηθεί η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά της.

// Απάντηση στα όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή του κατά του συνδυασμού του ο Μητροπολίτης Πειραιά εξέδωσε ο Θοδωρής Δρίτσας. Σʼ αυτήν αναφέρει ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ υποβαθμίζει σκόπιμα τις καταγγελίες του και προτιμά να πολιτικολογεί αφού ούτε για το περιστατικό στον Άγ. Ελευθέριο είπε τίποτα, ούτε για το κήρυγμα υπέρ του Μαρινάκη στον Άγιο Νείλο την Κυριακή των εκλογών, αλλά μιλάει μόνο για μια δωρεά λειψανοθήκης. Ο κ. Δρίτσας τονίζει επίσης ότι στις καταγγελίες του ο Μητροπολίτης απάντησε ύστερα από 11 μέρες για να τις υποβαθμίσει αφού είχαν χάσει την επικαιρότητά τους και καταλήγει: «Θα επιθυμούσαμε, όμως, Σεβασμιώτατε, πράγματι να μπορούσατε να κατανοήσετε πως το γεγονός ότι εμείς και οι συνδυασμοί της Αριστεράς δεν σας επισκεφτήκαμε προεκλογικά, καταδεικνύει πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στην Εκκλησία και στη θρησκευτική πίστη των πολιτών. Καταδεικνύει επίσης στάση ανιδιοτέλειας και αξιοπρέπειας. Προφανώς έχουμε άλλους κώδικες, ευτυχώς όμως αυτό δεν ισχύει για όλους τους ιεράρχες… Όσο για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και της Μητρόπολης Πειραιά φυσικά και το αναγνωρίζουμε και ποτέ δεν επιχειρήσαμε να το υποβαθμίσουμε. Παρʼ όλα αυτά, φυσικά και επιθυμούμε σχέσεις συνεργασίας σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας. Όταν όμως, Σεβασμιώτατε, μέσα σε εκκλησία το ένα χέρι μοιράζει τρόφιμα και το άλλο ψηφοδέλτια, τότε το ανθρωπιστικό έργο απαξιώνεται και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων προσβάλλεται. Εμείς, στο λιμάνι της Αγωνίας και στις δράσεις αλληλεγγύης που χρόνια τώρα αναπτύσσουμε, αυτά τα προσέχουμε πάρα πολύ».

// Ξεχωριστή διάκριση αποτελεί για τον Πειραιά η εκλογή του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης μας Γιώργου Μπενέτου στη θέση του προέδρου του δικτύου των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου του έστειλε την ακόλουθη επιστολή: «Κύριε πρόεδρε, φίλε αγαπητέ Γιώργο, δέξου τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επάξια εκλογή σου ως πρόεδρος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί μια επιβράβευση της συνεπούς και αποτελεσματικής σου παρουσίας στον επιμελητηριακό χώρο της Ελλάδος και της Ευρώπης. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα αποβεί σε όφελος και του ευρύτερου Πειραιά μας και έτσι θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία μας».

// Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και με το γενικό σύνθημα: «η προστασία του περιβάλλοντος είναι πολιτισμός», ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, από την περασμένη Πέμπτη, στις Αστικές Πύλες (34ου Συντάγματος), πρόγραμμα καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων της πόλης. Ο καθαρισμός συνεχίστηκε και την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο Τερψιθέας (Καραΐσκου και Σκουζέ).

// Θεμελιώθηκε την περασμένη Τρίτη από τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη και τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου Ηρακλή Παληά, το νέο κτίριο επί της οδού Σταματοπούλου, που θα στεγάσει την ειδική αγωγή. Παρόντες στην λιτή εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Καλούδης και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ιωάννα Καλομπράτσου. Δεκαπέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 1999, που άφησαν χωρίς στέγη τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης και μόλις δύο μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, το έργο ξεκίνησε και προχωρά ήδη με γοργούς ρυθμούς. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται στα τέλη του 2015 και θα φιλοξενήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, στα οποία φοιτούν παιδιά από τον Κορυδαλλό και την ευρύτερη περιοχή και στεγάζονται τα τελευταία χρόνια σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή των 88 στρεμμάτων.

// Την… τιμητική του είχε όλη την περασμένη εβδομάδα ο νέος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης, αφού ήταν καλεσμένος σʼ όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν ξένες τράπεζες και μεγάλοι ναυτιλιακοί οίκοι, με την ευκαιρία των «Ποσειδωνίων». Εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν το ότι οι μεγάλοι ξένοι παράγοντες, ναυτιλιακοί και οικονομικοί, γνώριζαν ότι ο Μαρινάκης είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και του έδιναν συγχαρητήρια. Όλοι μάλιστα έλεγαν ότι η εμπλοκή του στα κοινά του Πειραιά σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του ελληνικού εφοπλισμού για την κοιτίδα της ελληνικής ναυτιλίας. Γνωστός συντηρητικός πλοιοκτήτης, μάλιστα, που τον συνάντησε σε γκαλά ξένης τράπεζας την περασμένη Δευτέρα, του είπε: «Κοίταξε, Βαγγέλη, να κάνεις όσα υποσχέθηκες στον Πειραιά». Κι εκείνος απάντησε ότι θα κάνει πολύ περισσότερα. Έμπαινε, Βαγγέλη!

// Πολύ εντυπωσιακή και άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία του ΟΛΠ στα «Ποσειδώνια». Πέρα από τις πολλές συναντήσεις που διοργάνωσε με προσωπικότητες και στελέχη του διεθνούς ναυτιλιακού και λιμενικού χώρου, συμμετείχε στην έκθεση μʼ ένα καλαίσθητο και άκρως ενημερωτικό stand, το οποίο επισκέφθηκαν όλοι οι ναυτιλιακοί παράγοντες που παραβρέθηκαν στα «Ποσειδώνια» και από τους πρώτους, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

// Με τη συμμετοχή 500 και πλέον ατόμων και παρουσία του Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιου και του δημάρχου Γ. Ιωακειμίδη έγιναν την περασμένη Δευτέρα, σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Κοτυώρων 35, τα εγκαίνια της Δομής Άμεσης Αντιμετώπισης Φτώχειας για την περιοχή Νίκαιας-Ρέντη. Η Δομή αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά που έχει ιδρύσει και λειτουργεί ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων στο πλαίσιο του «κύκλου ανθρωπιάς» που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια περίπου. Τα εγκαίνια τέλεσε η Μαρί Κυριακού, ενώ ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης, στη σύντομη ομιλία του, τόνισε: «Εδώ στην προσφυγούπολη, τη Νίκαια, δημιουργούμε: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρευσης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Ιατρείο. Εκτός όμως από τις παραπάνω δομές που ορίζονται από το πρόγραμμα, με δική μας πρωτοβουλία, ο Όμιλος με επίκεντρο το παιδί και τις ανάγκες του, έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές καταπολέμησης της φτώχειας ειδικούς τομείς όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών». Από την πλευρά της η Μαρί Κυριακού, που τιμήθηκε με ειδική πλακέτα από τον Όμιλο UNESCO Πειραιά και Νήσων για το μεγάλο κοινωνικό της έργο, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνη η στήριξη ενός τόσο σπουδαίου έργου που έχει στόχο την ανακούφιση εκατοντάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα και με διανομή δώρων στα παιδιά των οικογενειών που φιλοξενούνται στις Δομές του Ομίλου.


Σχολιάστε εδώ