Ιδού η Ρόδος, Αντώνη…

Μία από τις εξαγγελίες ήταν η καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υπουργού, που –όπως είπε– στόχο έχει την αναβάθμιση της Βουλής και την αφιέρωση των βουλευτών στο νομοθετικό έργο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο μεταξύ της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας, ώστε να μπει τέρμα στο «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…».

Εν όψει του ανασχηματισμού που έχετε προαναγγείλει, κύριε πρωθυπουργέ, είναι η μεγάλη ευκαιρία για εσάς να αποδείξετε στον ελληνικό λαό ότι αυτά που υπόσχεσθε για ριζική αλλαγή σελίδας στους συνταγματικούς κανόνες διοίκησης της χώρας σε όλα τα επίπεδα τα εννοείτε και είσθε αποφασισμένος να τα κάνετε πράξη.

Ότι δεν είναι για άλλη μια φορά λόγια του αέρα, που ο ελληνικός λαός τα έχει χορτάσει από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν, οι οποίες το μόνο που έκαναν ήταν να προσαρμόζουν διατάξεις στα μέτρα τους…

Κάντε, λοιπόν, το πρώτο βήμα υλοποιώντας στην πράξη το ασυμβίβαστο με τη μη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση που σχεδιάζετε βουλευτή σε θέση υπουργού. Κι αν κάποιοι βουλευτές είναι απαραίτητοι σε κυβερνητικές θέσεις, λύση υπάρχει: Να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα.


Σχολιάστε εδώ