Επιθεωρητής Δημοσίων Έργων «συνιστά» να μη γίνονται προσφυγές κατά δημάρχων!

Η αρμόδια Επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε «σοβαρές νομικές πλημμέλειες» και ζήτησε την ακύρωση του διαγωνισμού. Η Ολομέλεια, που συνεδρίασε λίγο αργότερα, ακύρωσε τελικά τον διαγωνισμό γιατί ήταν νομικά έωλος. Μετά απʼ αυτό οι δύο της τότε αντιπολίτευσης και ο Μάριος Τραυλός προσέφυγαν στον Εισαγγελέα, για να διερευνήσει και ποινικά την υπόθεση. Ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Τσαβαρής, για να μη… βρει μπροστά του το θέμα στις εκλογές, μια και, όπως είναι φυσικό, η αντιπολίτευση το είχε κάνει «σημαία», ανέθεσε σε Επιθεωρητή Δημοσίων Έργων να διερευνήσει την υπόθεση. Το πόρισμα του Επιθεωρητή δημοσιεύθηκε μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και τα βρίσκει όλα νόμιμα αφού δεν προκύπτει καμία ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο (σ.σ.: δηλαδή η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διαπίστωσε υπέρβαση 7,5 εκατ. και είναι υπερκείμενο όργανο του επιθεωρητή, απλά δεν ξέρει τη δουλειά της και τα 7,5 εκατ. ευρώ δεν συνιστούν ζημία…). Να σημειωθεί ότι ο Επιθεωρητής τα βάζει και με εκείνους που έκαναν τις προσφυγές και λίγο πολύ τους καταγγέλλει για τη μη εκτέλεση του έργου αλλά και για τον θάνατο του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου! Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ακόμη πρέπει να επισημανθεί ότι οι απʼ αρχής του έργου αλλεπάλληλες κατά νόμο παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων (προς: εισαγγελικές αρχές, γεν. γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006) κατά πράξεων της διοίκησης του έργου (ΔΥ και ΠΑ), οι οποίες όμως, ως προκύπτει και εκ της παρούσας έκθεσης, στερούντο ερείσματος, επηρέασαν αρνητικά την εξέλιξη του έργου, αφού είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κενών στη χρηματοδότηση του έργου και κατά συνέπεια σημαντικών καθυστερήσεων, αλλά και τη δημιουργία εξαιρετικά φορτισμένου κλίματος με κατάληξη μάλιστα την απώλεια ζωής (αιφνίδιος θάνατος τον Οκτώβριο του 2013 του προϊσταμένου της ΔΥ, κ. Κωνσταντίνου Περδικούρη)».

Δηλαδή, σύμφωνα με τον επιθεωρητή, οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να δέχονται ό,τι τους… σερβίρει η διοίκηση και να τα θεωρούν όλα «καλά καμωμένα». Οπότε οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη, στα ελεγκτικά όργανα του κράτους πρέπει να σταματήσουν! Οι Αρχές στις οποίες υπάγεται ο κ. Επιθεωρητής συμφωνούν με τα λεγόμενά του;

Από την πλευρά της η οικογένεια του εκλιπόντος, σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά σας παιχνίδια, κύριε Τσαβαρή. Σας απαγορεύουμε όμως να βεβηλώνετε τους νεκρούς. Το όνομα του αείμνηστου Κώστα δεν επιτρέπουμε να το χρησιμοποιείτε για τα δικά σας παιχνίδια την ίδια ώρα μάλιστα που εμείς γνωρίζαμε από τον ίδιο τον Κώστα, ότι είχατε τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την αφόρητη πίεση λόγω της θέσεως που κατείχε, ως διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου. Ντροπή σας, κ. Τσαβαρή».

Η νέα δήμαρχος Ρούλα Νάνου, αναφερόμενη στο θέμα αυτό, δήλωσε στο Κανάλι 1 πως μόλις αναλάβει καθήκοντα θα προχωρήσει σε διερεύνηση σε βάθος όλων των εκκρεμοτήτων και των συμβάσεων του απερχόμενου δημάρχου για να διαπιστωθεί τι γινόταν ακριβώς τα τρία τελευταία χρόνια στη Σαλαμίνα. Επίσης, ο Μάριος Τραυλός ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων το πόρισμα του εν λόγω επιθεωρητή για να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή του.


Σχολιάστε εδώ