επί του πιεστηρίου

Ρωτούσα καλό φίλο, που ασχολείται με τα χρηματιστηριακά και με ξένους επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες να βάλουν λεφτά και μέσα σε σύντομο διάστημα να τα πολλαπλασιάσουν, αν τα περί success story που λέει η κυβέρνηση έχουν απήχηση στα ξένα επενδυτικά funds. Η απάντηση ήταν ανησυχητική: Ακούνε, βλέπουν, αλλά το χέρι στην τσέπη δεν το βάζουν ακόμη…

Και πώς να το βάλουν όταν ακούνε τον Σόιμπλε να μιλάει για νέα μέτρα και το ΔΝΤ να λέει ότι θα χρειαστούμε νέο δάνειο 5 δισ. ευρώ και βλέπουν ξαφνικά την «τρόικα» να γυρίζει άρον άρον, ενώ ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει τέλος Αυγούστου; Πήρε, λένε οι πληροφορίες, την απόφαση να επιστρέψει γιατί τα αφεντικά φοβούνται μετά το ανησυχητικό για τη συγκυβέρνηση αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μήπως και ξελασκάρει το σχοινί και πέσουν έξω οι στόχοι.

Γεγονός πάντως είναι ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,8% έχει προκαλέσει φοβερή ανησυχία στους έξω, που βλέπουν ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και να μην αντιδράσει στο «σφάξε με, αγά μου». Πήραν την προειδοποίηση και αν δεν την καταλάβουν, η επόμενη θα είναι χειρότερη γιʼ αυτούς. Η κυβέρνηση τρίζει, ο πρωθυπουργός δεν νιώθει και τόσο σίγουρος για την επόμενη μέρα και ο λαός έχει χειροπιαστή την απόδειξη της δύναμης που έχει η ψήφος. Όλα μπορούμε να τα ανατρέψουμε αν αξιοποιήσουμε σωστά το όπλο της ψήφου. Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα που επιτέλους άρχισε να φωνάζει. Είναι και άλλες χώρες, που η μια μετά την άλλη ξεσηκώνονται κατά της ανελέητης λιτότητας.

Έντονη είναι η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει. Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Από παντού το ακούς. Ακόμη και μέσα στη ΝΔ το συζητούν και θεωρούν αναπότρεπτη τη νίκη του Τσίπρα. Και αυτήν την αίσθηση τη συναντάς παντού.

Σε καφέ και πριβέ εστιατόρια γίνονται οι διεργασίες μεταξύ των αμφισβητιών της ηγεσίας των κομμάτων τους.

• Εντελώς… αθώα, λοιπόν, συσκέπτονταν το μεσημέρι της Δευτέρας στην «Μπρασερί της Σοφίας» στη Βαλαωρίτου ο Σπύρος Λυκούδης, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Σταμάτης Μαλέλης και ο εκδότης του περιοδικού της Αριστεράς Γιάννης Μεϊμάρογλου. Σίγουρα θα θέλετε να με ρωτήσετε ποιας Αριστεράς… Μα τον Θεό, δεν μπορώ να σας απαντήσω, γιατί είναι τόσο πολλές σήμερα οι Αριστερές, που μπλέχτηκα… Απʼ ό,τι εκ των υστέρων κατάλαβα, η σύναξη στην μπρασερί έγινε για την προετοιμασία της συγκέντρωσης της Τετάρτης, όπου ο Λυκούδης έκανε αρχηγική εμφάνιση. Πολλοί αρχηγοί μαζεύονται, ψηφοφόρους δεν βλέπω…

• Την Τετάρτη στο γνωστό εστιατόριο στη Λυκαβηττού, το «17», έτρωγαν, προφανέστατα τον Βαγγέλη, η Βάσω με τον Ρέππα.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ