Δώστε λογαριασμό τώρα

Τώρα στη θέση του προέδρου Πρωτοδικών είναι η κυβέρνηση. Με το ίδιο επιχείρημα, ότι πτωχεύσαμε. Και ο κόσμος τότε έτρεχε να πάρει ό,τι άντεχε το φτωχό πορτοφόλι του. Η διαφορά σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει… συνωστισμός ενδιαφερομένων. Φθάσαμε στο σημείο να έχουμε βγει στη γύρα και να παρακαλάμε να έρθουν να πάρουν τα καλύτερα φιλέτα της χώρας δίνοντάς μας ό,τι ευαρεστούνται και τα υπόλοιπα σε μακροχρόνιες δόσεις, που φθάνουν τα δέκα και παραπάνω χρόνια… Την ώρα που υποτίθεται ότι ξεπουλάς γιατί έχεις ανάγκη από μετρητά για να πληρώσεις συντάξεις, μισθούς, νοσοκομεία, να αγοράσεις καύσιμα και φάρμακα, καταλήγεις να χρηματοδοτείς τα κάθε λογής αρπακτικά του πλανήτη, που το παίζουν επενδυτές…

Το μόνο που ξέρει ο ελληνικός λαός είναι τι έχει χάσει η χώρα. Ποια φιλέτα, με όλη τη σημασία της λέξης, πέρασαν σε ξένα χέρια, τα οποία αφού τα ξεζουμίσουν θα τα εγκαταλείψουν. Αλλά το έχουμε ξαναδεί το έργο. Μια ματιά προς τα πίσω, στη δεκαετία του ’60 και μετά, αρκεί για να θυμηθούμε ποιοι ξένοι κολοσσοί ήταν τότε τα αφεντικά.

Ιδέα δεν έχει κανείς πόσα χρήματα ζεστά έχουν μπει στο Δημόσιο Ταμείο. Μετρητά, όχι στο κουβεντιαστό. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι Τσέχοι πήραν τον ΟΠΑΠ με μια μικρή προκαταβολή και η εξόφληση θα γίνει σε ΔΕΚΑ χρόνια! Το ίδιο θα γίνει και με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, με το Ελληνικό, με τον ΔΕΣΦΑ κ.λπ. κ.λπ.

Ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα πλήρη κατάλογο με το τι έχει πουληθεί μέχρι σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ και από οποιονδήποτε άλλον δημόσιο φορέα, πόσα λεφτά έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα και πότε θα πληρώσουν τα υπόλοιπα οι νέοι αγοραστές μας…

Αν η κυβέρνηση δεν απαντήσει, είτε γιατί δεν υπολογίζει τον ελληνικό λαό, έχοντας τη νοοτροπία ότι αυτή είναι το αφεντικό και λογαριασμό δεν δίνει, είτε γιατί δεν είναι τίποτε… καθαρό, η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και όλα τα άλλα κόμματα μπορούν να απαιτήσουν ΟΛΑ τα στοιχεία υποβάλλοντας αίτηση για την κατάθεση εγγράφων στη Βουλή.

Θα έχει, πιστέψτε με, πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέρον…


Σχολιάστε εδώ