Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να υπουργοποιηθούν οι… ατυχήσαντες στις πρόσφατες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι πολλοί εκείνοι που αντιδρούν και λένε ότι μια τέτοια απόφαση κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Δηλαδή, όσους οι πολίτες έκριναν μη ικανούς για περιφερειάρχες ή δημάρχους να προαχθούν σε υπουργούς ή υφυπουργούς. Δύο τουλάχιστον βουλευτές, οι Σ. Βούλτεψη και Ι. Τζαμτζής, εξέφρασαν και δημόσια τις αντιρρήσεις τους μιλώντας για «επιβράβευση» της… αποτυχίας. Ορισμένοι πάντως δεν αποκλείουν πίσω από τις γενικότερες αντιδράσεις να κρύβονται και προσωπικά κίνητρα. Αν μπουν στην κυβέρνηση, π.χ., οι Άρης Σπηλιωτόπουλος, Γ. Κουμουτσάκος κ.ά. μειώνονται αυτόματα οι… προσφερόμενες θέσεις.

ΚΑΤΙ η χαρακτηριστική κωλυσιεργία του, κάτι οι όχι και τόσο αμερόληπτοι χειρισμοί του στο ζήτημα του ΕΣΠΑ έκαναν τον Κ. Χατζηδάκη «κόκκινο πανί» για αρκετά υπουργεία. Ήταν δε τέτοια η… οργή, ώστε ορισμένοι έφτασαν να χτυπήσουν μέχρι και την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και να ζητήσουν ακόμη και την αντικατάστασή του. Έτσι, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες ότι στον ανασχηματισμό ο κ. Χατζηδάκης θα αποχωρήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης, μόνο που δεν πανηγύρισαν. Η χαρά τους ωστόσο κράτησε για πολύ λίγο, αφού νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι τη θέση του θα καταλάβει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Τελικά υπάρχουν και… χειρότερα.

ΑΥΤΗΝ τη στιγμή προέχει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Τη στερεότυπη αυτή απάντηση δίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου στις ερωτήσεις σχετικά με τις φημολογούμενες κινήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς. Ο πραγματικός λόγος, λένε οι πληροφορίες, που ο κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι βασικά… θέμα εγωισμού. Δεν θέλει να εμφανιστεί ότι «εκλιπαρεί» τους εκτός Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψουν. Την απόφασή του αυτή ενισχύει το ότι γνωρίζει πολύ καλά πως η οποιαδήποτε πρόσκλησή του δεν θα είχε καμιά ανταπόκριση.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ το κόμμα του, τη ΝΔ και την πολιτική ο Κώστας Μουσουρούλης. Τέτοια σκέψη δεν είχε κάνει όταν ήταν βουλευτής Χίου και αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος για την Ευρωβουλή, φαίνεται όμως ότι με αυτά που βίωσε κατά την προεκλογική περίοδο από τον κομματικό μηχανισμό προφανώς κατάλαβε ότι το παιγνίδι ήταν στημένο, είπε ως εδώ και τα βρόντηξε. Και δεν ήταν ο μόνος από το ευρωψηφοδέλτιο που αγανάκτησε, γιατί και η ηγεσία της ΝΔ δεν ήταν αμέτοχη… Είναι πολύ πιθανό, τις επόμενες μέρες, και άλλοι… Μουσουρούληδες να ανοίξουν την πόρτα. Θυμίζω ότι έχουν προηγηθεί η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Κώστας Πουπάκης, οι οποίοι απέσυραν την υποψηφιότητά τους όταν είδαν το που πήγαινε η ξαφνική αλλαγή του τρόπου εκλογής, με την επιβολή του σταυρού προτίμησης.
Η ηγεσία ήθελε κάποιους να κόψει…


Σχολιάστε εδώ